Το ΡΚΚ αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτέλεση τούρκων αστυνομικών σε επιχείρηση αντιποίνων για την επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών



Η στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης του Κουρδικού  Εργατικού  Κόμματος (ΡΚΚ) ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία την Τετάρτη δύο Τούρκων αστυνομικών, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας  των τζιχαντιστών στην οποία σκοτώθηκαν  32 άτομα.
Οι  Δυνάμεις  Άμυνας του Λαού (HPG) με ανακοίνωση τους  σε ιστοσελίδα  τους κάνουν γνωστό  ότι γύρω στις 06:00 σε επιχείρηση αντιποίνων σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί  που συνεργάζονταν με τη συμμορία του Ντάες [το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] στην Τσεϊλάνπιναρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας το πρωί της Τετάρτης ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί, με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε κτίριο στην πόλη Τσεϊλάνπιναρ, στα σύνορα με τη Συρία, 160 χιλιόμετρα  ανατολικά της Σουρούκ, της πόλης όπου τη Δευτέρα έγινε η επίθεση αυτοκτονίας με στόχο μία ομάδα νεαρών ακτιβιστών της αριστεράς, υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης, που ήθελαν να διασχίσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι. Η συριακή αυτή πόλη καταστράφηκε έπειτα από τέσσερις μήνες σφοδρών μαχών που κατέληξαν στη νίκη των Κούρδων της Συρίας επί των τζιχαντιστών μαχητών.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας και η αντιπολίτευση  θεωρούν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα AKP υποστηρίζουν  κρυφά  τους τζιχαντιστές  εναντίον των Κούρδων μαχητών στη Συρία.
Μετά την βομβιστική επίθεση της Δευτέρας στο Σουρούκ σε πολλές πόλεις ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με συνθήματα ‘’το Ισλαμικό Κράτος δολοφονεί, ο Ερντογάν και το AKP συνεργάζονται μαζί του".
Το PKK είχε κηρήξει  εκεχειρία  ωστόσο οι συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε μία συμφωνία.