Στρατιωτική Άσκηση Ανακατάληψης Εργοστασίου από “Ταραχοποιά” στοιχεία

 αναδημοσίευση από diktiospartakos.blogspot.gr  




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως «Εσωτερικό Εχθρό».
 


Δεν πρόκειται για ανάλυση.

Δεν αφορά πολιτική εκτίμηση.

Η καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, από τους συναδέλφους φαντάρους που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. στην Κοζάνη είναι σοκαριστική και αποκαλύπτει το βάθος των αντεργατικών-αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που σχεδιάζει, πλέον εκπαιδεύει τον Στρατό για να τις επιβάλλει.

Αφορά Στρατιωτική Άσκηση που διεξήχθη μυστικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την Τετάρτη 14/10 έλαβε χώρα στην περιοχή μια πρωτόγνωρη άσκηση, στην οποία συμμετείχαν και φαντάροι από την μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου.

Το σημείο που έλαβε χώρα η εν λόγω άσκηση ήταν το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ.

Το θέμα δεν είναι το που, αλλά το περιεχόμενο της άσκησης αυτής, που έρχεται να συμπληρώσει, να ενισχύσει αλλά και να αναβαθμίσει ποιοτικά το δόγμα αντιμετώπισης του εσωτερικού εχθρού (με οποιαδήποτε μορφή: πρόσφυγες τώρα, απεργοί, διαδηλωτές κλπ).



Το περιεχόμενο της άσκησης αφορούσε στην «Επανακατάληψη»  ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’!

Μη γελάτε καθόλου,δεν είναι αστείο !

Μας αγαπούσε ο Αδόλφος, σαν φίλος ήρθε - by To Skouliki Tom

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν ευθύνεται ο Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων αλλά ένας Παλαιστίνιος μούφτης που διέφθειρε την καρδιά του καλοκάγαθου δικτάτορα και τον μετέτρεψε από φανατικό δημοκράτη σε σκατοναζί του κερατά.

Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου είπε ότι ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, μόνο να τους απελάσει σε θαλάμους αερίων αλλά ιπτάμενοι Παλαιστίνιοι σκαρφάλωναν στις ταράτσες και πετούσαν μέσα Zyklon-B.

«Το μόνο που ήθελε ο Αδόλφος ήταν να μας βοηθήσει να βρούμε τη Γη της Επαγγελίας», είπε.

Ο ΟΔΙΕ , στον ΟΠΑΠ , δηλ. στον Μελισσανίδη

Θα ψηφιστεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου με την μορφή του κατεπείγοντος
Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο 20 ετών στον ΟΠΑΠ. 

[--->]

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ανθρωπολογία



Μη χάσετε με τίποτα το άρθρο του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιταλική Republica.Ακόμα και η αναζήτηση του Google,θα χαμογελάσει μόλις βάλετε τον τίτλο του: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του δεν πρέπει-και δεν θα το κάνει-να υπερβεί το όριο της ταξικής μεροληψίας !
Ακολουθούν ορισμένα highlights άρθρου : Για το ασφαλιστικό: Αντιστεκόμαστε «στη συνταγή του ΔΝΤ και της τρόικας» και έχουμε ένα διαφορετικό σχέδιο», «είναι σχεδόν βέβαιο πως το σχέδιό μας δεν θα ενθουσιάσει τους δανειστές. Ούτε και τους εργοδότες και τις ασφαλιστικές εταιρείες». Παρακάτω: «Ο ΣΥΡΙΖΑ (…) καλείται-σε αντίξοες  συνθήκες –να κάνει πολιτική υπέρ της μισθωτής εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων, με άλλα λόγια πολιτικές αναδιανομής εισοδημάτων και δικαιωμάτων υπέρ των ‘’από κάτω” της κοινωνικής πυραμίδας». Για τους δανειστές : «Γιαυτό θα τους βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας σε κάθε νόμο, σε κάθε μέτρο που θα έχει θετικό ταξικό πρόσημο, το γνωρίζουμε, είμαστε, προετοιμασμένοι». 

Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής : Εντάξει, τα γράφεις αυτά σε μια ιταλική εφημερίδα, κάποιος θα τσιμπήσει, σιγά μην κάτσουν οι Ιταλοί να διαβάσουν τα προαπαιτούμενα. Πρέπει να το στείλεις να δημοσιευθεί και στο left.gr ; Δεν λυπάσαι τους Έλληνες αναγνώστες ;


Απώλεια μνήμης

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Όλοι στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων έξω από το Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) την Τετάρτη 21/10/15 και ώρα 13.00μμ

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Η κυβέρνηση Τσίπρα σε συνεργασία με ΝΔ-ΠAΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο μεθοδεύει την ολοκληρωτική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με πρώτο στόχο το ΜΤΠΥ. Το ΜΤΠΥ που λειτουργεί από το 1867, ιδρύθηκε από τους ίδιους τους εργαζομένους και στηρίζεται στις εισφορές τους, οδηγείται σε κατάρρευση με διαχρονική ευθύνη των όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα των τελευταίων μνημονιακών εξ αιτίας της λεηλασίας της περιουσίας του, την κατάργηση των κοινωνικών πόρων αλλά και της κατάργησης του νόμου 4325/2015, νόμου Στρατούλη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ταμείου.

Δυο σχισμένα πουκάμισα, χιλιάδες απολύσεις ,ένα παράλληλο προγραμμα και τα ισοδύναμα του κ. Ολάντ

Francia. Scene di lotta di classe all'Air France



Του Βαγγέλη Γούλα, Λαϊκη Ενοτητα Παρισιου... 

Αυτοαποκαλούμενος «Αριστερός» κι αυτός και καλός σύμμαχος της κυβέρνησης Τσίπρα ο κ. Ολάντ στην Γαλλία εφαρμόζει το δικό του παράλληλο πρόγραμμα στα εργασιακά και στο φορολογικό.

 Η Αιρ Φρανς ΚΛΜ είναι μια ιδιωτική εταιρία που προήλθε από την ιδιωτικοποίηση της Αιρ Φρανς το 2004 και την σύμπτυξη της με την Ολλανδική ΚΛΜ. Στην εταιρία  αυτήν το γαλλικό δημόσιο έχει το 17,6% των μετοχών.Το 2013 η ιδιωτικοποιημένη αεροπορική εταιρία Air France KLM  έλαβε έκπτωση φόρου για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και για ενίσχυση της εργασίας  40 εκατομμύρια ευρώ . Το 2014 η ίδια εταιρία λαμβάνει έκπτωση φόρου αλλά 57 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο λόγο.

Την ίδια περίοδο την 1η Ιουλίου του 2013 ο Κ. Αλεξάντρ Ντε Ζουνιακ αναλαμβάνει Πρόεδρος της Αir France. Από τον Ιούλιο του 2013 ο κύριος αυτός που πληρώνεται κάθε χρόνο 645.000 ευρώ προχώρησε σε 10300 « μη ανανεώσεις θέσεων » . 

Σε πρόσφατη ομιλία του ο εν λόγω κύριος θέτοντας σε αμφισβήτηση την έκφραση «κοινωνικά κεκτημένα» ανέφερε ως παράδειγμα προς μίμηση τον ομόλογό του της Katar Airways που του είπε ότι εκεί τους απεργούς πιλότους θα τους έχωναν στην φυλακή.Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι της Αιρ Φρανς ΚΛΜ και τα συνδικάτα πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ την πρόθεση του κ Ντε Ζουνιακ να προχωρήσει σε 2900 απολύσεις αν οι εργαζόμενοι δεν αποδεχτούν μείωση των μισθών τους .

Ο θυμός και η απόγνωση βέβαια έσπρωξε τους εργαζόμενους που έβλεπαν να χάνετε η γη κατά από τα πόδια τους να αντιδράσουν . Αυτός ο κύριος δεν είχε βέβαια την αξιοπρέπεια να απευθυνθεί ο ίδιος στο συμβούλιο της επιχείρησης, να ανακοινώσει ο ίδιος τις κοντά 3000 απολύσεις παρά έστειλε τους διευθυντές προσωπικού οι οποίοι έφυγαν βέβαια με σχισμένα πουκάμισα.

«Διότι  δεν συνεμορφώθειν προς τις υποδείξεις» .
Με απίστευτη ταχύτητα ο γαλλικός τύπος γέμισε με άρθρα δήθεν ειδικών , δήθεν εξαγριωμένων πολιτών  , με γελοιογραφίες που καταδίκαζαν  την βία των εργαζομένων  με συνεντεύξεις «οικόσιτων» συνδικαλιστών οι οποίοι καταδίκαζαν την βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται»  και δεν έχαναν ευκαιρία να προσπαθούν να προωθήσουν τις θέσεις τους εις βάρος των αγωνιζομένων συναδέλφων τους και να ζητάνε από την CGT να «καταδικάσει την βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Διόλου τυχαίο βέβαια ότι η Αιρ Φρανς ΚΛΜ την ίδια στιγμή που ανακοινώνει τις απολύσεις ,ξεκινά μια διαφημιστική καμπάνια στον τύπο ,κόστους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και να καλυτερεύσει την εικόνα της εταιρίας στην κοινή γνώμη.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι η δικαιοσύνη θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να  βρει και να τιμωρήσει τα « ταραχοποιά στοιχεία » ,τους « εγκληματίες » , τους εργαζόμενους δηλαδή που ο κ. Ντε Ζουνιακ πετάει στο δρόμο 
.Μάλιστα ο κ Βαλς σε μια κίνηση επιβεβαίωσης της υποτέλειας των πολίτικων στα επιχειρηματικά λόμπι ή της ταύτισης συμφερόντων έσπευσε να δώσει την επόμενη μέρα κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Αιρ Φρανς όπου προδικάζοντας και αντικαθιστώντας την δικαιοσύνη χαρακτήρισε ακόμη μια φόρα τους εργαζόμενους «εγκληματίες».

Αναμενόμενος ο υπερβάλλων ζήλος με τον οποίο ανέκαθεν η αστική τάξη αντιμετωπίζει όσους δεν σκύβουν το κεφάλι . Παρά  το γνωστό τους σλόγκαν  « καταδικάζω την βία όπου κι αν προέρχεται » η βία ,γι’ αυτούς προέρχεται πάντα από την πλευρά των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή εργασία ,το δικαίωμα στην διαβίωση ή μάλλον πιο πολύ στην επιβίωση.

Το πρωί λοιπόν τις 12ης Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, συνελήφθησαν σαν να επρόκειτο  για «τρομοκράτες»  στα σπίτια τους , μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών τους .
Σαν να επρόκειτο για εγκληματίες ,πέρασαν τριάντα ώρες « στο τμήμα » προτού παραπεμφθούν  για δική με κακουργηματικές κατηγορίες που  επισείουν ως και 5 χρονιά ποινή φυλάκισης και 50.000 πρόστιμο.

Διότι δεν είπαν ,ευχαριστώ πολυχρονεμένε μου αφέντη  ,όταν ο διευθυντής προσωπικού  τους έθετε το εκβιαστικό  δίλημμα,  μείωση μισθών η απόλυση .
Δυο σχισμένα πουκάμισα ζυγίζουν το ίδιο με τρεις χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο. 

Ισοδύναμα « ταξικής μονομέρειας ».
Γιατί όμως αυτός ο υπερβάλλων ζήλος και η πολιτική « ταξικής μονομέρειας » εκ μέρους της Γαλλικής « σοσιαλιστικής » κυβέρνησης?
Είναι ολόκληρη η πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της Γαλλικής κυβέρνησης που μας βοηθά να απαντήσουμε.
Μπορεί βέβαια εδώ να μην υπάρχουν μνημόνια η πολιτική όμως είναι η ίδια και υποδεικνύεται από τις Βρυξέλλες . Πολιτική  ξεπουλήματος δημοσίας περιουσίας . Η Γαλλική κυβέρνηση αφού ιδιωτικοποίησε το αεροδρόμιο της Τουλούζης προετοιμάζει τώρα και την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων του Παρισιού. 

Από την μια λοιπόν  αυξάνει τους φόρους για την χρησιμοποίηση των αεροδρομίων, προσπαθώντας να παρουσιάσει μια πλασματική οικονομική κατάσταση των αεροδρομίων στους επικείμενους ιδιοκτήτες ,από την άλλη με «ισοδύναμα» φορολογικά δώρα εκατοντάδων εκατομμυρίων προσπαθεί να αντισταθμίσει την «ζημιά» για την Αιρ Φρανς .

Ζημιά η οποία δεν οφείλεται βέβαια στους εργαζόμενους αλλά στην πολιτική των ισοδύναμων της κυβέρνησης και στα μπόνους των διευθυντικών στελεχών.

Το σίγουρο  είναι  ότι μετά τα σχισμένα πουκάμισα , μετά τις διώξεις , οι εργαζόμενοι και η CGT δεν σκοπεύουν να κατεβάσουν τα παντελόνια. 

Κι εδώ βρίσκεται ο δεύτερος λόγος της  πολιτικής « ταξικής μονομέρειας » της κυβέρνησης Ολάντ.
Ο φόβος  της αστικής τάξης, βλέποντας την οργή της κοινωνίας, την οργή των εργαζομένων που σιγά σιγά μετατρέπεται από ένα βουβό υποβόσκων ρεύμα σε κίνημα αντεπίθεσης ,σε κίνημα αμφισβήτησης των νεοφιλεύθερων επιλογών Γαλλικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης .  

Θα αφήσει άραγε η γαλλική ριζοσπαστική αριστερά και το ΚΚΓ το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά της Λεπέν να καπηλευθεί την οργή του κόσμου απέναντι στους θιασώτες της λιτότητας και του ευρωμονόδρομου?
Ο κόσμος  ζητάει απαντήσεις και όχι ευχολόγια  για την Ευρώπη των λαών .Κι αν ορισμένες ηγεσίες εθελοτυφλούν και δεν θέλουν να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα από την ελληνική μνημονιακή τραγωδία οι εργαζόμενοι τις Αιρ Φρανς γίνονται  σύμβολο αγώνα ελπίδας και αντίστασης για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη .

Θα τους πάρουμε τα πουκάμισα ,δεν θα μας πάρουν τα σώβρακα!

*Ο Βαγγέλης Γούλας είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας και συνδικαλιστής της CGT.

[--->]