Που θα πάνε τα 52 εκατομμύρια δολάρια που θα δώσουν οι ΗΠΑ στον Γκουαϊδό ;



Μόλις χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν άλλα 52 εκατομμύρια δολάρια στον πραξικοπηματία Γκουαϊδό  για να "προωθήσει την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα μέσω του έργου του και  της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης του ", Η ανακοίνωση έγινε από τον Γραμματέα της USAID (Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, ένα «εργαλείο» που διευθύνεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και είναι στενά συνδεδεμένο με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ) , Mark Green (βλ. σύνδεσμο).

Ωστόσο, ενώ ο Πρόεδρος Μαντούρο και η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας κάνουν αυτές τις ώρες διμερείς συναντήσεις για την υπεράσπιση της οικονομίας από το αμερικανικό εμπάργκο, ο προστατευόμενος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χουάν Γκουαϊδό, φέρεται διαρκώς αναμειγμένος σε σκάνδαλα και ποινικά αδικήματα , το τελευταίο από τα οποία τον εμπλέκει με τον ηγέτη της κολομβιανής παραστρατιωτικής συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών των Rastrojos.



Δεν είμαστε όλοι χάπατα .


Λέγοντας "κλιματική αλλαγή" εννοούμε τις φυσικές αυτορρυθμίσεις του πλανήτη που έχουν να κάνουν τόσο με την πανίδα και την χλωρίδα που τον αποικίζει όσο και με τις σχέσεις αλληλεπίδρασής του λόγω δυναμικής του θέσης στο σύμπαν .
Κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την εξαφάνιση παραδείγματος χάριν των δεινοσαύρων, αλλά και την εξέλιξη των ειδών για παράδειγμα του ανθρώπου .

Τα όσα ζούμε δεν αφορούν κλιματική αλλαγή αλλά καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω της υπερεκμετάλλευσης φυσικών πόρων, λόγω αλόγιστης εκμετάλλευσης κι υπερχρησίας, λόγω καπιταλιστικής ανάπτυξης και μη ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας, δηλαδή λόγω των πολιτικών κι οικονομικών συμφερόντων των κυβερνώντων, διαχειριστών του πλανήτη .

Καταστροφή που αφορά απ το δάσος που αφήνουν ανυπεράσπιστο, απ το ποτάμι που μπαζώνουν, έως τις βόμβες που θα ρίξουν "ανθρωπιστικά" για να ξεκάνουν ανθρώπους .

Όσον αφορά την Γκρέτα, προσωπικώς δε θα χαρακτήριζα ποτέ αρνητικά μια έφηβη, το βρίσκω τουλάχιστον χυδαίο .
 
Αυτό που όμως με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι ότι η κάθε Γκρέτα οποίας ηλικίας είναι η χαρά του συστήματος .

Διότι το σύστημα επιδιώκει να ηρωοποιεί ατομικούς κι αποσπασματικούς αγώνες που δρουν χωρίς ταξικές και συλλογικές διεκδικήσεις .

Οπότε το σύστημα θα την ενσωματώσει και θα την αναδείξει μέσα απ τους μηχανισμούς προπαγάνδας του .

Αυτά τα ολίγα για να ξεχωρίσουμε αλλαγή και καταστροφή κλίματος διότι δεν είμαστε όλοι χάπατα .

Άλλο οδοντόβουρτσα, άλλο νταβανόβουρτσα .
(Να μην το πω όπως συνηθίζουμε να μιλάμε μεις οι λαϊκές και σοκάρω πρωινιάτικο τα πλήθια με τις καλημερούλες τους) .

Αριστεροδεξιοί χαμαιλέοντες εν δράσει


Ωραίο και...ευρηματικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της...Scinteia του 21ου αι. (της "Αυγής" ντε),μόνο που άθελα της εκθέτει και τα στελέχη του "αριστερού" συναπαντήματος:

Ναι,πολιτικός χαμαιλέων ο Μητσοτάκης,όπως και όλοι της νεοφιλελεύθερης παρέας,οι οποίοι με μεγάλη χαρά συνεχίζουν την πολιτική τους πορεία...από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ (η...συνέχεια του κράτους που λέγαμε).Όμως, ρε...λεβέντες τι θέλατε κάτω από τον τίτλο για χαμαιλέοντες να βάλετε...το ρεπορτάζ για τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση?

 Δεν το καταλαβαίνετε πως...εκθέτετε τους "αριστερούς" χαμαιλέοντες, οι οποίοι όταν ήταν στην κυβέρνηση ψήφισαν όλα τα αντεργατικά μέτρα που τους σέρβιραν οι δανειστές και τώρα...διαμαρτύρονται για τα μέτρα που ψήφισαν και εφάρμοσαν?

Στις παρακάτω φωτογραφίες μερικοί από τους..."αριστερούς" χαμαιλέοντες εν δράσει (και στην ούγια να γράφει...Benetton, Ανέττα μας. Οι...μπολιβαριάνοι "επαναστάτες" σε χαιρετούν).

   Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, άτομα περπατούν, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες