Η "ανεξάρτητη" Wikipedia

 

H Wikipedia λέγεται ότι είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα μπορούσα και εγώ να παρέμβω και να διορθώσω μερικά ατοπήματα, π.χ. στο δικό μου βιογραφικό που φιλοξενείται εκεί ή σε άλλα ιστορικά θέματα. Αμ δε.

Λίγο μετά την πρώτη μου επέμβαση σε κείμενο (στο βιογραφικό μου που περίπου πριν έλεγε αυτός είναι κομμουνιστής μην τον ακούτε) πληροφορήθηκα ότι υπάρχει φραγή σε βάρος μου για οποιαδήποτε παρέμβαση στην Wiki.

Αναλυτικά αντιγράφω

"Stop hand nuvola alternate.svg Φραγή

Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε σελίδες, καθώς ο λογαριασμός σας ή η διεύθυνση IP σας έχει φραγεί από τον Geraki.

Η αιτία που δόθηκε ήταν: Κατάχρηση πολλαπλών λογαριασμών: & γενική παρενόχληση

H φραγή θα λήξει: απεριόριστο

Εάν έχει επιτραπεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσωπική σας σελίδα συζήτησης. Έχετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία "αποστολής e-mail στον χρήστη" εκτός αν έχετε καταχωρήσει έγκυρη διεύθυνση e-mail στις ρυθμίσεις σας. Αν έχει επιτραπεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το e-mail για να επικοινωνήσετε με τον Geraki ή έναν άλλο διαχειριστή για να συζητήσετε για το θέμα της φραγής".

@@

Δηλαδή όχι μόνο δεν μπορώ να παρέμβω στα κείμενα αλλά μου απαγορεύεται να επικοινωνήσω και με τον ανώνυμο Geraki, που αποφάσισε την φραγή. 'Οποια διεύθυνση e-mail και να βάλω χαρακτηρίζεται μη έγκυρη!

Πίστευα ότι μια "ανεξάρτητη" εγκυκλοπαίδεια, ανοικτή σε όλους, θα επέτρεπε κάποιες παρεμβάσεις σε κάποιον καθ' ύλη αρμόδιο. Επί σαράντα χρόνια δίδαξα ιστορία σε ελληνικά Πανεπιστήμια... άρα είναι πιθανό κάτι να γνωρίζω και εγώ.... Τελικά λάθος πίστευα... Το Geraki προφανώς έχει πιο "επιστημονική" αντίληψη.

Με παραξενεύει όμως ότι στα λήμματα της "ελεύθερης" εγκυκλοπαίδειας για την σύγχρονη ιστορία βρίσκουν την θέση τους όλες οι αναθεωρητικές, αντιδραστικές απόψεις και μόνο αυτές. Στην βιβλιογραφία επίσης έχουν την τιμητική τους όλοι όσοι υπηρετούν τις παραπάνω αξίες: από Καλύβα και πάνω....

Πολύ αντικειμενικότητα πέφτει στην "ελεύθερη" εγκυκλοπαίδεια.

ΥΓ. Αν γνωρίζει κανείς/καμμία κανένα τρόπο για να μάθουμε ποιοί  ελέγχουν καθοδηγούν την "ελεύθερη" παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Εκτός από την CIA φυσικά - αυτή έχει διεύθυνση στο διαδίκτυο....

[----->]

Ζακ-Λυκ Γκονταρ, κινηματογραφιστης. "παιζω παιζεις, παιζουμε... "

 

[---->]