Που λέει ο λόγος δηλαδή…

 

Μπορεί να μη πουλάει ως είδηση, το ότι ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ  και το ΔΙΕΘΝΕΣ  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ  ΑΘΗΝΩΝ , αλλά όλα τα λεφτά , είναι η είδηση, στο ποιος❗️το αγόρασε.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, το αγόρασε ο επενδυτικός βραχίονας του συνταξιοδοτικού ταμείου ,των δημοσίων υπαλλήλων , των Ενόπλων Δυνάμεων , του ΚΑΝΑΔΑ .

Ναι, καλά το διαβάζετε,  του ΚΑΝΑΔΑ .

Και μάλιστα η PSP Investments, όπως λέγεται το Καναδικό ταμείο, αγόρασε τη Hochtief AirPort, τη θυγατρική εταιρεία του ομώνυμου γερμανικού κατασκευαστικού ομίλου, που διαχειρίζεται έξι αεροδρόμια ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων και το «Ελ. Βενιζέλος»,  αντί καθαρού τιμήματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Προσέξτε τώρα❗️και την λεπτομέρεια.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας μοίρασε 685 εκατ. ευρώ❗️ σε μερίσματα για τη χρήση του 2022, προμέρισμα για το 2023 και μείωση κεφαλαίου.

Από αυτά, το ποσό των 200 εκατ. ευρώ αναλογεί στη συμμετοχή του δημοσίου.

Δηλαδή, σε έναν χρόνο, το ελληνικό δημόσιο 🇬🇷εισπράττει το ένα πέμπτο❗️ του συνολικού τιμήματος.

Πείτε μου εσείς ,για την  οικονομική λογική❗️ της εξαγοράς, από τους Καναδούς.

Πείτε μου εσείς το γιατί, ενώ ο Καναδός συνταξιούχος μπορεί να επωφελείται από την τοποθέτηση του ασφαλιστικού του ταμείου, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, να μην μπορεί ο Έλληνας συνταξιούχος🇬🇷 να επωφεληθεί. 

Πείτε μου εσείς, γιατί δεν διερευνήθηκε, η δυνατότητα συμμετοχής πχ  του ΕΦΚΑ❗️ στο αεροδρόμιο.

Το Καναδικό ταμείο, διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αξιών, που περιλαμβάνει μερίδια σε τράπεζες, χρυσωρυχεία, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, εταιρείες παραγωγής ενέργειας, διαχειριστές υποδομών και εταιρείες real estate, το οποίο φτάνει σε αξία σχεδόν τα 50 δισ. ευρώ.

Τι πιο ενδιαφέρουσα ιδέα, για τον δικό μας ταλαίπωρο ΕΦΚΑ;

Που λέει ο λόγος δηλαδή….

[----->]