Ξεφτιλισμένοι ... Κατάντησαν την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο



Του Γ. Γ.

Απλώς θα έδιναν ένα μελαγχολικό χαμόγελο,  τα «επιτεύγματά» της πρώτης «αριστερής κυβέρνησης» αν περιοριζόταν να  δίνουν τροφή στους σκιτσογράφους –όπως η γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού που παραθέτουμε- και δεν έφταναν στο σημείο να καταντούν την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο.

Αλήθεια, θα μπορούσε πριν μερικούς μήνες να φανταστεί κάποιος  ότι θα υπήρχαν άτομα με αναφορά στην «αριστερά» και θα  έβαζαν την σφραγίδα τους ώστε η Ελλάδα να γίνει κανονική μπανανία;  

Κι όμως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά», όποια κυβέρνηση και να προκύψει μετά τις εκλογές, στην χώρα μας θα εγκατασταθούν 20 ξένοι «δερβέναγες»  και θα καθορίζουν τα πάντα. 
Αυτοί θα νομοθετούν, και το κοινοβούλιο «μας» απλώς θα επικυρώνει τις αποφάσεις τους. Αυτοί θα καθορίζουν κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. «Από την φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας» όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα που αναφέραμε.

Και εμείς αναμένουμε το αποτέλεσμα της κάλπης, λες και θα αλλάξει τίποτα στις ειλημμένες αποφάσεις των ξένων «εταίρων» με την ντόπια οικονομική ολιγαρχία και το υπηρετικό της πολιτικό προσωπικό.


Το πρωτοσέλιδο κείμενο της «Αγοράς»

Πόσες ιδιωτικοποιήσεις είπατε θα κάνετε;




 Πριν από λίγες ημέρες το TPP αποκάλυψε τον πλήρη κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων στις οποίες έχει δεσμευτεί να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να το πιστέψετε, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τα όσα υποστηρίζει και υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα είναι εκτός (μνημονιακής) πραγματικότητας.

 


Nikos Libertas / SOOC
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορεί να βρεθεί εδώhttp://www.thepressproject.gr/build12/elink.gif

Του Θάνου Καμήλαλη

Την περασμένη Τρίτη κυκλοφόρησε ένα non paper του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναλύονταν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο μέτωπο των υποχρεωτικών ιδιωτικοποιήσεων κρατικής περιουσίας και το πώς η απερχόμενη κυβέρνηση πέτυχε να προστατεύσει σημαντικό μέρος αυτής αποτρέποντας αποκρατικοποιήσεις. Η ανακοίνωση θα μπορούσε να ταιριάξει σε ένα ευρύ φάσμα χαρακτηρισμών, από υπερβολικά αισιόδοξη έως προκλητικά ψευδής. Το σίγουρο είναι πως δεν συνάδει με τις δεσμέυσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση από την 12η Ιουλίου κι έπειτα.

Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος της ανακοίνωσης (το πλήρες κείμενο μπορείτε να διαβάσετε εδώhttp://www.thepressproject.gr/build12/elink.gif ) και της ανάλογης προεκλογικής θέσης του κόμματος είναι να καταδείξει ότι χάρη στην επιτυχημένη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι απαιτούμενες ιδιωτικοποιήσεις για την επόμενη τριετία μειώθηκαν από 23 περιουσιακά στοιχεία, που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε μόλις 9. Επίσης επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι προηγούμενες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, για τις "σκανδαλώδεις αποκρατικοποιήσεις", ενώ γίνεται αναφορά στο περίφημο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και υπερτονίζονται τα θετικά του σημεία.

έχουν σπάσει όλα το κοντέρ

Ο χρήστης JUNGLE-Report κοινοποίησε τη δημοσίευση του Nikos Xydakis.
"Πρέπει να πάμε υπεράνω του απλουστευτικού διλήμματος μνημόνιο-αντιμνημόνιο", γράφει ο Ξυδάκης.
Και στη συνέχεια αραδιάζει όλα εκείνα τα οποία, το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, αναιρεί, εχθρεύεται, αναστέλλει, καταστρέφει, σμπαραλιάζει, ισοπεδώνει, κονιορτοποιεί, εξαφανίζει από προσώπου γης.

{SFY}

Nikos Xydakis Πρέπει να πάμε υπεράνω του απλουστευτικού διλήμματος μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
Το ζήτημα είναι αν θα ιδρύσουμε δημοκρατία στην Ελλάδα, ένα δημοκρατικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, στην υπηρεσία του κόσμου της εργασίας, στην υπηρεσία μιας ανοιχτής ιστορικής προοπτικής που θα κρατήσει τους νέους και θα απελευθερώσει δυνάμεις ή θα παραμείνουμε σε ένα κράτος που θα είναι έρμαιο των συντεχνιών, των σογιών, των δυναστειών.

Δραγασάκης : το μνημόνιο μη το κατηγοράς αυτό σου δίνει για να φας

 Δαίμονες…

 Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα… το τρίτο Μνημόνιο. Μόνο που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για τον Casper.
«Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές», δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης, μέγας υποστηρικτής του τρίτου Μνημονίου και από τους βασικούς εμπνευστές του, υποστηρίζει ότι η τελευταία συμφωνία έχει μεγάλες διαφορές από τις προηγούμενες.

 Ο ελληνικός λαός απέρριψε τα προηγούμενα μνημόνια, όπως απέρριψε στις 5 Ιούλη και το τελευταίο, ακριβώς γιατί πρόκειται για ακόμα μία συμφωνία που «στραγγαλίζει» την οικονομία και τα λαϊκά στρώματα. Με όποιον τρόπο και να την πεις, όποιο «περιτύλιγμα» και να τις φορέσεις, η λέξη «μηνμόνιο» θα ηχεί το ίδιο.
Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με τα μνημόνια, ας νικήσει το ΟΧΙ μας!


 
[--->]