Ο αμετανόητος Στουρνάρας ξαναχτυπά.

Δήλωση Αλέκου Καλύβη, υπεύθυνου γραφείου Τύπου της ΛΑΕ

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει μαζί με το κουαρτέτο των δανειστών τα νέα σφαγιαστικά μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, στο δημοσιονομικό και στα κόκκινα δάνεια που θα λεηλατήσουν το εισόδημα κάθε εργατικής οικογένειας και θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, ο αμετανόητος κος Στουρνάρας ξαναχτυπά.

Εμφανίζεται ως προπομπός των νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Συνεχίζει ανά πάσα στιγμή να προπαγανδίζει την αναγκαιότητα και την ευεργετική επίδραση των μνημονίων.

Δυσανασχετεί διότι ο ελληνικός λαός αντέδρασε κατά των μνημονίων και διότι δεν καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες κατά την γνώμη του παρότι αναγκαίες, εντούτοις καθυστερούν.

 Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραιφνή εκπρόσωπο της τραπεζοκρατίας. Μόνο που κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι κακό συμβαίνει.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα είναι εξαιρετικά σκληρά και γι΄ αυτό προετοιμάζει το έδαφος για την δικαιολόγηση της εφαρμογής τους.

« ΛΑΕ : Η απάντηση στη βαρβαρότητα των «τζιχαντιστών» είναι ο αγώνας για περίσσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη Ο αμετανόητος κος Στουρνάρας ξαναχτυπά. Από pap-net | Μαρτίου 22, 2016 | Απόψεις, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, οικονομία, ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δήλωση Αλέκου Καλύβη, υπεύθυνου γραφείου Τύπου της ΛΑΕ stourΤην ίδια ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει μαζί με το κουαρτέτο των δανειστών τα νέα σφαγιαστικά μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, στο δημοσιονομικό και στα κόκκινα δάνεια που θα λεηλατήσουν το εισόδημα κάθε εργατικής οικογένειας και θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, ο αμετανόητος κος Στουρνάρας ξαναχτυπά. Εμφανίζεται ως προπομπός των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Συνεχίζει ανά πάσα στιγμή να προπαγανδίζει την αναγκαιότητα και την ευεργετική επίδραση των μνημονίων. Δυσανασχετεί διότι ο ελληνικός λαός αντέδρασε κατά των μνημονίων και διότι δεν καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες κατά την γνώμη του παρότι αναγκαίες, εντούτοις καθυστερούν. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραιφνή εκπρόσωπο της τραπεζοκρατίας. Μόνο που κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι κακό συμβαίνει. Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα είναι εξαιρετικά σκληρά και γι΄ αυτό προετοιμάζει το έδαφος για την δικαιολόγηση της εφαρμογής τους.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι ευθύνες των δυτικών στην εκπαίδευση των Σύρων ανταρτών στη Συρία



Οι δυτικές κυβερνήσεις (κυρίως οι ΗΠΑ, αλλά και η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο) διεξάγουν μυστικά αλλά όχι και τόσο μυστικά προγράμματα εκπαίδευσης των ανταρτών της Συρίας: τώρα γνωρίζουμε (βλέπε χθεσινό post εδώ) ότι το 50% των όπλων των ΗΠΑ στη Συρία έχει περάσει στα χέρια της Nusra (το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία).Στην εκπαίδευση του Ισλαμικού Κράτους και της Nusra περιλαμβάνεται και η κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (από βαφή μαλλιών και βερνίκι νυχιών, όπως μαθαίνουμε από έρευνα των NYT σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι).Οι εκπαιδευμένοι βομβιστές στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Οι δυτικές κυβερνήσεις όλο αυτό το διάστημα έκαναν πως δεν έβλεπαν τους ίδιους τζιχαντιστές αντάρτες της Συρίας, όταν έστελναν παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στο Λίβανο διότι είχαν την εντύπωση ότι αφού αυτά προοριζόντουσαν για βομβιστικές επιθέσεις στο Λίβανο, δεν χρειαζόταν να ανησυχούν.

Άντε και σ'ανώτερα :''Με πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσης μεταφέρθηκαν 150 μετανάστες από τη Λέσβο στην Αθήνα'' [ΒΙΝΤΕΟ]


Με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκαν στον Πειραιά, απ΄όπου  μεταφέρθηκαν  στο στρατόπεδο κράτησης στην Κόρινθο, περίπου 150 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Αφγανοί και Πακιστανοί, που χαρακτηρίσθηκαν «παράτυποι» από την Λέσβο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό κ. Γιώργο Κυρίτση που επικαλέστηκε ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες αυτοί δεν ταξίδεψαν με χειροπέδες.
 

Οι πραγματικές αιτίες του πολέμου στη Συρία



Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, δικηγόρος και ανηψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ JF Kennedy, με άρθρο του στο περιοδικό Politico εξηγεί τους πραγματικούς λόγους του πολέμου στη Συρία.
Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ να επιτρέψει τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από το Κατάρ στην Ευρώπη.

Απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ προδίδει τα σχέδια Σόιμπλε το 2012


Το Wikileaks την περασμένη εβδομάδα ανέβασε στη βάση του μια σειρά από αποχαρακτηρισμένα ηλεκτρονικά μηνύματα του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από την εποχή που υπουργός ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Το έγγραφο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναφέρεται στους σχεδιασμούς του Σόιμπλε σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε τότε την κυβέρνηση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μολονότι υποστήριζε ότι «αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει για μια κυβέρνηση στην οποία θα ηγηθεί ένα κόμμα κατά της λιτότητας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων του» έβλεπε την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας ως ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός, καθώς θεωρούσε ότι θα επηρέαζε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Ως απάντηση σκεφτόταν εκτός των παραπάνω λύσεων, να αντιμετωπίσει ένα Grexit με τη δημιουργία Ευρώπης δύο ταχυτήτων.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα διαβάζουμε ότι «ο Σόιμπλε εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια πλήρης κατάρρευση της νομισματικής ένωσης είναι μη αποδεκτή για τη Γερμανία, καθώς το νεοεισαχθέν γερμανικό μάρκο θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το ευρώ με αποτέλεσμα να υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις στις γερμανικές εξαγωγές», ενώ σε άλλο σημείο ότι «μια ελληνική αποχώρηση από την νομισματική ένωση θα στρώσει το δρόμο για να ακολουθήσουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία».

Περισσότερες λεπτομέρειες και τα έγγραφα:


Επιβεβαιώνεται πλήρως η σταθερή θέση του blog, ότι όλοι φοβόντουσαν ένα grexit γιατί κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις πιθανές συνέπειες. Ο Σόιμπλε μπλόφαρε αφού κατάλαβε ότι ο Τσίπρας πήγαινε χωρίς κανένα πραγματικό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή:


[--->]

Podemos «αδειάζει» Τσίπρα: Επικρίνει έντονα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Την αντίθεσή του στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εκφράζει το Podemos, που κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος απ΄ ό,τι ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας μάλιστα κριτική στον πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Μαριάνο Ραχόϊ επειδή δεν την καταψήφισε.

«Η συμφωνία καλείται να καλύψει στην πράξη συλλογικές απελάσεις και δεν περιέχει συγκεκριμένες εγγυήσεις για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξατομικευμένη διαδικασία ασύλου σε λίγες ημέρες (2 ή 3) σε συμμόρφωση όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή οδηγία της διαδικασίας, αλλά πάνω απ όλα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει σημείωμα των Podemos για τη συμφωνία.

Ταυτοχρόνως υπογραμμίζει ότι η συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία  δεν περιλαμβάνει ρητές εγγυήσεις, όπως απαιτεί το Ισπανικό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι η συνολική διαδικασία της απέλασης ή της επιστροφής όλων των ανθρώπων (μεταναστών και προσφύγων) θα είναι εξατομικευμένη και με τις πρέπουσες εγγυήσεις, αφού η τωρινή συμφωνία αφορά μόνο αυτούς που ζητούν άσυλο.
 
«Η συμφωνία δεν παρέχει τις εγγυήσεις που απαιτούνται από το ισπανικό κοινοβούλιο ότι η Τουρκία θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία της ως αναφορά το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον, το ανακοινωθέν αναφέρει πως ήδη χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία σε στρατόπεδα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή ενώ οι γυναίκες είναι πολύ ευάλωτες σε διακρίσεις βίας ή φυλετικές» αναφέρεται.

Το Podemos καταλήγει ότι «η συμφωνία που εγκρίθηκε από την ΕΕ με την Τουρκία δεν λαμβάνει τις απαραίτητες εγγυήσεις που το ισπανικό Κοινοβούλιο θεώρησε αναγκαίες προκειμένου η συμφωνία να είναι σύμφωνη με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κυβέρνηση Mariano Rajoy θα έπρεπε να είχε καταψηφίσει τη συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».
[--->]