ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΣ ΣΤΗ 13ΧΡΟΝΗ!




  Γιώργος Αλεξάτος

 Ξεσάλωσαν οι ένστολοι χρυσαυγίτες και ξέσπασαν πάνω σε 13χρονο κοριτσάκι που τόλμησε να πουλήσει στυλό στη Ναύπακτο. Με χειροπέδες τη βάζει στο περιπολικό το ανθρωπόμορφο φασισταριό, ο υφιστάμενος του Τσίπρα, της Γεροβασίλη και της Παπακώστα. 

Εικόνα ντροπής για όλους εκείνους που τάχα συγκινήθηκαν με τη δολοφονία του Ζακ, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση των Τσιπραίων, των Τσακαλώτων, των Σταθάκηδων, των Σκουρλέτηδων και των άλλων γόνων εργολάβων, εφοπλιστών και επιχειρηματιών, με το τυφλό συμπλεγματικό μίσος προς τον κόσμο της ανάγκης; 

Το 13χρονο κοριτσάκι, ρε αλητάμπουρες;

[--->] 

 Ένα ασύλληπτο περιστατικό με τη σύλληψη ενός 13χρονου κοριτσιού, έλαβε χώρα στη Ναύπακτο.

Το ανήλικο κορίτσι προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην για την ίδια και την οικογένειά της, περπατώντας ανάμεσα στις καφετέριες και τα εστιατόρια και διαθέτοντας προς πώληση διάφορα στυλό στους θαμώνες.

Εξαιτίας αυτού λοιπόν, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να βάλουν χειροπέδες στην κατατρομαγμένη κοπελίτσα και να κατάσχουν τα στυλό που πωλούσε. Αφού σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και σε βάρος των γονέων της για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, την οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Πηγή: agrinionews

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Τους βρήκαμε. Ήταν πολλά συνεργεία. Κυρίως Ιταλοί και στα δύσκολα έσκασε Ισπανός. Βεβαίως ήταν και έλληνες εργάτες και μπράβοι ή όπως μας συστήθηκε ο φίλος με τη μπλούζα που έγραφε "ΟΥΚ" συνοδός του Ισπανού, σικιούριτι.

2 φυλάγανε τον Ισπανό. Έλληνες.

Ο Ισπανός ήρθε στα δύσκολα. Ήρθε να κάνει τον διαμεσολαβητή, διαπραγματευτή; Κάτι τέτοιο.
Σταματήσαμε ένα συνεργείο. Χωμένο μέσα στα βουνά της Ηπείρου. Μέχρι να φτάσουμε, είχε και ωραίο καιρό, λαμπερό, για λίγο μου φάνηκε ότι έκανα ωραία κυριακάτικη και φθινοπωρινή εκδρομή..

Κατάλαβα καλά , ότι δεν είναι εκδρομή όταν ο Ισπανός διαμεσολαβητής κάπως έχασε την ψυχραιμία του προς το τέλος της συνομιλίας μας και μας μπινελίκωσε καλά στα ισπανικά. Μας τράβηξε και βίντεο. Με είπε και Ελευθερία. Αφού δεν είχαμε συστηθεί και κανείς από εμάς δεν με φωνάζει Ελευθερία.. Ενδιαφέρον! 


Ίσως τα πήρε ξαφνικά όταν ένιωσε ανθρώπινος και εκεί τα πήρε! Θυμήθηκε γιατί ήρθε εδώ και τι ήρθε να κάνει. Όχι, δεν ήταν τουρίστας και δεν χωράνε συναισθηματισμοί στις μπίζνες.
"Είμαι μαζί σας (!!), μας είπε, αρκεί να μην καταλήξετε στη Βία."
"Βία είναι αυτό που κάνετε εσείς στη γη μας. Όχι αυτό που κάνουμε εμείς. Κοίτα γύρω σου, άκου, μύρισε τι κάνετε.
Μη μας μιλάς εσύ για Βία"
"Να φύγετε! Δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ! Να γυρίσετε μόνο για τουρισμό"
 

Τους περικυκλώσαμε κάπως. Σταματήσαμε ένα συνεργείο , πάει η μέρα. Χασούρα μεγάλη. Και ανακαλύψαμε που αφήνει πράγματα το ελικόπτερο. Το ελικόπτερο πηγαινοερχόταν. Μια ομάδα από εμάς κατέβηκε το δύσβατο μονοπάτι.
 

ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!
Ναι! Ναι! Ναι!
 

Το ελικόπτερο ξαναγύρισε, μη πάνε χαμένες και οι εργατοώρες, ώρα μετά , μόνο και μόνο για να μας τσεκάρει. Πόσοι είμαστε..
 

Αααααα δεν θα μάθετε!
 

Είμαστε όσοι θέλουμε και είμαστε ενωμένοι για το σκοπό μας.
 

Χαμός. Ελικόπτερα, συνεργεία, σικιουριτάδες, Ισπανοί, Ιταλοί και Έλληνες, κυνηγοί που μας κοιτούσαν αποσβολωμένοι και μας έλεγαν προς τα που περάσανε τα εταιρικά αυτοκίνητα, εκνευρισμένοι κτηνοτρόφοι που βλέπουν τα ζώα τους να ενοχλούνται τις τελευταίες μέρες από τις συνεχείς πτήσεις των ελικοπτέρων.
 

Μπαμ, μπουμ και αναμπουμπούλα. Στα ήσυχα χωρία της Ηπείρου.
 

Στα καφενεία , στις πλατείες, οι κάτοικοι είναι μαζί μας. Μας έδιναν πληροφορίες για το κατά που πάνε τα εταιρικά αυτοκίνητα. Μας κεράσανε καφέ Και μας ευχήθηκαν Καλή Τύχη. Κάποιοι χωριανοί, αφήσανε τον κυριακάτικο καφέ στην πλατεία και ήρθαν μαζί μας.
 

Μετά τους μπράβους, ήρθε η αστυνομία και έσκασαν και μερικοί ασφαλίτες. Μας ζητήσανε τα στοιχεία μας, θέλανε να πάνε κάποιους από εμάς για εξακρίβωση.
 

Αλλά, δεν απαγορεύεται ακόμη να είσαι στο δάσος.
 

Κυριακή στο χωριό.
[---->] 


Αυτός ο διάλογος από προηγούμενη ανάρτηση ελπίζω να κάνει σαφές και να ξεκαθαρίσει ότι
Η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο , δεν "διαφημίζει' για "να μαζέψει κόσμο".. το συμβάν με τους 20 ασφαλίτες και το πέσιμο σε σπίτι συναγωνιστή - που την προηγούμενη μέρα συμμετείχε, συμπτωματικά πάντα .., με το οικογενειακό αυτοκίνητο στο σταμάτημα των εργασιών στο πεδίο. -

Γνωρίζοντας τις τακτικές αυτές που μας είναι γνωστές από άλλους ανάλογους αγώνες , δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Απλά τώρα αρχίζουμε να τις βιώνουμε και εμείς. Αναμενόμενο. Όταν ο αγώνας σοβαρεύει, αυτά συμβαίνουν. Και σοβαρεύει!

Αυτό είναι που μεταφέρουμε και για αυτό ζητάμε αλληλεγγύη και για αυτό θα συγκεντρωθούμε αύριο στην Περιφέρεια Ιωαννίνων. Τώρα , πριν να είναι αργά και πριν ηρωοποιηθεί κάποιος από εμάς, πράγμα το οποίο καθόλου δεν επιθυμούμε.


(ΥΓ: το αυτοκίνητο να φωτίζει για δευτερόλεπτα στη 1 το βράδυ, το σπίτι μας σε ένα αδειο χωριό, το βράδυ της παρέμβασης στο πεδίο, απλά το είδαμε , μιας και τυχαία ήμασταν με παρέα στο απέναντι σπίτι εκείνη την ώρα.)

Έκτωρ ΧΧ Δεν υπάρχει δικαιολογία, ούτε η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να μπει σε σπίτι χωρίς εντολή εισαγγελέα, άρα όπως κ να έχει η εισβολή είναι παράνομη, οπότε έχετε δικαίωμα για μηνύσεις κ έκδοση ασφαλιστικών μετρων εναντίον τους κ ό,τι άλλο είναι κατάλληλο για την περίπτωση...

Διαχείριση
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 ώρα
Katerina Tsagaropoulou
Katerina Tsagaropoulou Έκτωρ ΧΧ Η αστυνομια μπηκε με ενταλμα και Εισαγγελεα. Πάντα βρίσκεται μια αφορμή οταν χρειαστει προφανως...
1
Διαχείριση
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 ώρα
Έκτωρ ΧΧ
Έκτωρ ΧΧ Katerina Tsagaropoulou προφανώς υπάρχουν κ ρουφιάνοι, για να ξέρουν σε ποια σπίτια να πάνε, για να μην πω τίποτα χειρότερο κ δεν κάνει δημοσίως...
Διαχείριση
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 ώρα
Katerina Tsagaropoulou
Katerina Tsagaropoulou. Δε γνωρίζουμε ακομα λεπτομέρειες αλλα μάλλον για κατι τετοιο πρόκειται..
1
Διαχείριση
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 ώρα
Katerina Tsagaropoulou
Katerina Tsagaropoulou Αλλωστε οι πινακιδες των αμαξιων ολων που ηταν χθες στο πεδίο φωτογραφήθηκαν πολλάκις απο σεκιουριτάδες και οχι μονο
Διαχείριση
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 ώρα

[--->]