Η Φωνή των Αφεντικών του (His Master's Voice)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

"Αριστερός" πρωθυπουργός υπογραμμίζει τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ. Γελάνε οι μεντεσεδες της πύλης του Πολυτεχνείου και τα απομεινάρια απ τις ναπαλμ στο Γράμμο.
 

Από κοντά και ο συνΚαμμένος (προς τον αμερικανό πρέσβυ):

[…]  Ήμασταν πάντα μαζί. Ήμασταν μαζί σε εύκολες, αλλά και σε δύσκολες στιγμές. Στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σας οφείλουμε την ένταξή μας στο Σχέδιο Μάρσαλ. Αυτή η χώρα χτίστηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βοήθεια των ΗΠΑ


 [---->] 

και 
[---->]

ΥΕΝΕΔ κατάντησαν την ΕΡΤ ...

Όντας από χθες στην Θεσσαλονίκη (έγινε χθες το απόγευμα σύσκεψη της ΟΕΝΓΕ με Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Βόρειας Ελλάδας) έτυχε να δω τα νυχτερινά (χθες) και πρωινά (σήμερα) δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ3. Η αναφορά τους στην σημερινή συγκέντρωση στην Καμάρα ήταν ΕΠΙ ΛΕΞΗ η ακόλουθη "από τις 6μμ θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην Καμάρα άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου". Τελεία, τέλος ...

Εδώ το ατόπημα προφανώς είναι διπλό. Από την μία σκόπιμη απόκρυψη του πλήθους σωματείων, συλλογικοτήτων, φορέων, κοινωνικών κινημάτων, οργανώσεων της αριστεράς κλπ που επίσης καλούν σήμερα στην Καμάρα. Από την άλλη όσον αφορά τον ίδιο τον αντεξουσιαστικό χώρο η χωροφυλακίστικη φρασεολογία περί "ατόμων" που "θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται". Προφανώς οι αρμόδιοι της ΕΡΤ έχουν επιλέξει να μεταδίδουν στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης (αμάσητα, αυτούσια και ως ... "ειδήσεις") τα non papers κάποιων εγκέφαλων της ΕΛΑΣ (ή μήπως και του FBI ; ). 

Υπενθυμίζουμε απλά στους κ.κ. της ΕΡΤ πως όταν επί Σαμαρά έπεσε το "μαύρο", τότε κυρίως αυτοί που θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Καμάρα έτρεξαν να αγωνιστούν ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Όχι οι άλλοι. Στον αγώνα των κοινωνικών κινημάτων, των συλλογικοτήτων, των πολιτικών οργανώσεων και των ... "ατόμων" που θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Καμάρα οφείλεται κυρίως πως σήμερα υπάρχει δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. 


Καλώ λοιπόν δημόσια κι εγώ τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να αντιδράσουν ενάντια σε αυτήν την κατάντια και αθλιότητα.


Δεν σας τιμά αγαπητές και αγαπητοί να σας γράφει τις "ειδήσεις" στα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ο κάθε Αρχιμπαλούρδος της αστυνομίας και εσείς να τις διαβάζετε αυτούσιες και αμάσητες.

[---->]

Η Γενοκτονία του ελληνικού έθνους

Αναδημοσιεύουμε σήμερα το άρθρο ενός αναλυτή από τις ΗΠΑ, του οποίου η περίπτωση σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη. Ο Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς (Paul Craig Roberts), καθηγητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης μεταξύ άλλων της Wall Street Journal, υπήρξε σύμβουλος των κυβερνήσεων του Ρόναλντ Ρίγκαν. Τα τελευταία χρόνια είναι σφοδρός πολέμιος της πολιτικής της Δύσης και της παγκοσμιοποίησης, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, μη εξαιρούμενης της διοίκησης Τραμπ. Συχνές είναι οι επιθέσεις του Roberts στην αντιρωσική πολιτική των ΗΠΑ, κατηγορώντας την ότι οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την Ουκρανία έχει γράψει πως «η Ουάσιγκτον εκίνησε ένα πραξικόπημα και αντικατέστησε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση από μια συμμορία γκάνγκστερ νεοναζί , οι πρόγονοι των οποίων πολέμησαν για τον Χίτλερ στις τάξεις των Ες Ες»…
Βρήκαμε ενδιαφέρον το άρθρο που ακολουθεί, μιας και ο Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς, προσεγγίζει με «αμερικάνικο» τρόπο, αλλά και αρκετά «αντικειμενικά» το ελληνικό πρόβλημα και το περιεχόμενο του «μεταμνημονιακού» αφηγήματος. Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο www.paulcraigroberts.org, ενώ η παρούσα μετάφραση είναι από την ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα Αιρετικές Ιδέες.

του Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς

Η πολιτική συγκάλυψη της γενοκτονίας του ελληνικού έθνους από τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης ξεκίνησε χθες (20 Αυγούστου). Με πολιτικές δηλώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους, που ανακοίνωσαν, ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει. Αυτό που εννοούν είναι, ότι η Ελλάδα έχει τελειώσει, είναι νεκρή και τελειωμένη.