Βενεζουέλα :Νέες αποκαλύψεις



Πριν τρεις μέρες δήλωνε ότι η κυβέρνηση Μαντούρο «αποτελείται από μια συμμορία ψεύτες»  και ότι «η κατηγορία ότι συναντήθηκε μαζί τους πριν ορκιστεί ήταν ένα ψέμα για να λερώσουν την εικόνα του».

Χθες, αφού ο υπουργός Ροντρίγκεζ έδειξε το βίντεο, απειλώντας να δημοσιοποιήσει και το ηχητικό  της συνάντησης αν συνέχιζε να το αρνείται, ο Γκουαϊντό  τα γύρισε και παραδέχτηκε ότι συναντηθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης Μαντούρο χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Τις λεπτομέρειες όμως τις είχε δώσει μια μέρα πριν ο υπουργός Χόρχε Ροντρίγκεζ . Τη συνάντηση είχε ζητήσει, ο ίδιος ο Γκουαϊντό και με το που έφτασε άρχισε να παραπονιέται για τις πιέσεις που τους ασκούνταν τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, που τον δασκάλευαν για το τι θα έπρεπε να πει και τι θα έπρεπε να κάνει

Άλλο σημαντικό γεγονός η αποκάλυψη του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press που σε δημοσίευμα του ανέφερε ότι ο Γκουαϊντό , προετοίμασε το πραξικόπημα, σε μυστική περιοδεία που έκανε τον Δεκέμβριο του 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κολομβία και τη Βραζιλία.

Η σχεδόν άμεση αναγνώριση του Γκουαϊντό  από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλούς από τους Λατίνοαμερικανούς συμμάχους του , συμφωνήθηκε σε αυτή την περιοδεία και μετά από εβδομάδες μυστικών συνομιλιών που περιλάμβαναν κρυπτογραφημένα μηνύματα, όπως αποκαλύπτει το Associated Press παραθέτοντας πηγές που εμπλέκονται στις συζητήσεις.

«Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκαν και πολλά κρυπτογραφημένα μηνύματα», ανέφερε ένα μέλος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ενώ ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι οι μεσάζοντες χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να στείλουν μηνύματα στον Λέοπολντ Λόπεζ, τον φυλακισμένο αρχηγό της αντιπολίτευσης διότι ενθάρρυνε ένα κύματος Βία στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

https://www.hispantv.com/noticias/venezuela/409563/maduro-guaido-eeuu-trump-golpe-estado?fbclid=IwAR3-D3yBIchOUE1qtnX2Olrpz1rgqqwhF_Hf_AFcQ7ezAWlnlKUPrhlG3OQ

https://cnnespanol.cnn.com/2019/01/26/juan-guaido-confirma-conversaciones-con-funcionarios-del-gobierno-de-maduro/?fbclid=IwAR350Mq_c3M7yjDq5Fg0SXINHsAPtErP1xUK3TKyEHp_SmmY7BiCyCSeN-4

[---->]