Η ζωή και ο θάνατος ζητούν δικαίωση


"Ο άντρας μου έφυγε από το σπίτι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί. Τον περίμενα να έρθει μετά τη δουλειά αλλά δεν γύρισε. Δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά μου ούτε στα μηνύματα. Πήρα φίλους του, πήρα και τον δικηγόρο μας μήπως μπορεί να μάθει κάτι. Ο δικηγόρος πήρε τα αστυνομικά τμήματα αλλά του είπαν ότι δεν ήξεραν τίποτα. Κάποια στιγμή το Σάββατο πήγα στη δουλειά του. Εκεί ένας συνάδελφός του μου είπε ότι η αστυνομία τον είχε συλλάβει. Στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας που πήγα μου είπαν ότι δεν τον είχαν.
Στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης το ίδιο. Μου είπαν να πάρω στα νοσοκομεία. Ούτε εκεί τον είχαν. Τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα που έκανε ο δικηγόρος μας, μάθαμε ότι είναι νεκρός”.

Τζίτζι, η σύζυγος και μητέρα των 2 παιδιών του 34χρονου Εμπουκά που βρέθηκε νεκρός στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ενώ ο θάνατος έγινε γνωστός πέντε μέρες μετά.

Η ζωή και ο θάνατος ζητούν δικαίωση. Εν αναμονή της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης.
 

Ήταν φτηνό λέει


Με κόστος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ξεθάβουν στη Γερμανία βαρέλια με πυρηνικά απόβλητα που είχαν αποθηκεύσει το 2013. Δεν ξέρουν πόσο διάστημα θα κρατήσει το εγχείρημα και τι θα τα κάνουν τελικά. Τρεις γενιές ωφελήθηκαν από την πυρηνική ενέργεια για την παραγωγή ρεύματος και τώρα, δεκάδες άλλες μετά από αυτές τις τρείς θα το πληρώνουν. Ήταν φτηνό λέει.