"Λιώνουν οι πάγοι της Ανταρτικής"

 


Στη φωτογραφία που βλέπετε με μπλε χρώμα είναι οι εκτάσεις όπου αυξήθηκαν οι πάγοι της Ανταρκτικής και με κόκκινο οι περιοχές που μειώθηκαν..

Η μελέτη της EGU (European Geosciences Union) και που διήρκησε μια δεκαετία 2009 - 2019 και δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα  της  https://tc.copernicus.org/articles/17/2059/2023/tc-17-2059-2023.html?fbclid=IwAR3BbfPtAQNKYVGaBlz3OkdZQjFkgz0Qu_yxJXQ4ShC7kQ9vlacZvqZUTVc ... πέταξε στο κάδο των απορριμμάτων τόνους επιχειρημάτων και μοντέλων, που σκαρφίστηκαν και προωθούσαν συστηματικά οι κλιματολάγνοι.

Τι λέει η μελέτη; λέει ότι οι πάγοι στην Ανταρκτική αυξήθηκαν κατά 661 Gt (Γιγατόνους) σε μάζα και σε κάλυψη συνολικής έκτασης παγοκρηπίδων και ύφαλων πάγων 14.028+3.532 = 17.560 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έναντι συνολικών απωλειών 12.256 Km2.

Η Ανταρκτική κέρδισε με πραγματικά δεδομένα 661 δισεκατομμύρια τόνους πάγου κατά την περίοδο 2009-2019 έναντι "πρόβλεψης" απώλειας 20.000 δισεκατομμυρίων τόνων, που "προέβλεπαν"΄ κάτι Νοστράδαμοι "περιβαλλοντολόγοι" της λεγόμενης ""κλιματικής αλλαγής"", οι οποίοι αφού διαπίστωσαν ότι και επιστημονικά είναι λάθος ο όρος, άλλαξαν έστειλαν φαξ και εμαιλ στα παπαγαλάκια τους στα πολιτικά φερέφωνα τον καινούργιο όρο που πρέπει να χρησιμοποιούν και λέγεται "κλιματική κρίση". Και όπως σίγα σιγά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποδείχθηκε πως ότι τελικά εκφράζει την κρίση των ιδίων και των κρατών τους και τις εταιρίες τους παρά του κλίματος.

"Λιώνουν οι πάγοι της Ανταρτικής".. Ένα ακόμα μεγάλο ψέμα κατέρρευσε .. κατέρρευσε ένας ακόμα μύθος που προπαγάνδιζαν τα αφεντικά αυτού του κόσμου .. τα ισχυρά κράτη και οι δορυφόροι τους, οι εταιρίες τους και τα αδρά χρηματοδοτούμενα από αυτούς "ιδρύματα", "Ινστιτούτα" και αναρίθμητα "οικολογικά" και "περιβαλλοντικά" ΜΚΟ και κόμματα κατέρρευσε. 

Θυμάμαι εκείνον τον ανεκδιήγητο Αμερικανό πρώην αντιπρόεδρο Αλ-Γκόρ, που όπου πήγαινε και μιλούσε και έγραφε και, ειδικά εκείνο το ντοκιμαντέρ "άβολη αλήθεια", όπου έλεγε αυτός και άλλοι παπαγάλοι του ότι "βρισκόμαστε μπροστά μια πιθανή κατάρρευση και τήξη ενός μεγάλου στρώματος πάγου στη Γροιλανδία ή στη Δυτική Ανταρκτική, που θα μπορούσε να αυξήσει την παγκόσμια στάθμη της θάλασσας κατά περίπου 20 πόδια (6 μέτρα), πλημμυρίζοντας παράκτιες περιοχές και δημιουργώντας 100 εκατομμύρια πρόσφυγες". Και αφού δεν πέρασαν οι δεκαετίες και τα χρόνια και δεν ανέβηκε η στάθμη ούτε κατά ένα πόδι .. εξαφανίστηκε ο Αλ Γκόρ και όλο το προφητικό επιτελείο. 

Μέχρι τότε ο κύριος χόρευε τον πλανήτη και τα κράτη στα γόνατα του. Πως ξεκίνησε το παραμύθι του "πρίγκιπα του περιβάλλοντος";; Από μια παρουσία του σε μια πανεπιστημιακή διάλεξη που είχε θέμα την "υπερθέρμανση του πλανήτη". 

Ο Αλ-Γκόρ που προοριζόταν για να γίνει 45ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπό τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον άρπαξε από τα μαλλιά της τη θεωρία και άρχισε να τη σέρνει όπου πήγαινε. Και έτσι κατάφερε να εκμεταλλευτεί χυδαία και προκλητικά τις ανησυχίες "καθηγητών" "εμπνευστών" της θεωρίας "υπερθέρμανση του πλανήτη", για να μπορεί να καλλιεργήσει διεθνώς κλίμα τρόμου και φόβου για την συντέλεια του κόσμου. Αυτοτοποθετήκε Σωτήρας του κόσμου και του περιβάλλοντος και έτσι κατάφερε γρήγορα να καπελώσει αριστουργηματικά όλο σχεδόν το κίνημα, που αγωνιζόταν για προστασία του περιβάλλοντος και της γης, από το οποίο δημιουργήθηκαν αναδείχθηκαν πολλά "πράσινα" και "οικολογικά" σχήματα και κόμματα και ιδρύματα και διεθνή ινστιτούτα. 

Και πολλοί από αυτούς έπεσαν στη φάκα και έφαγαν τη φόλα και άρχισαν να πίνει νερό στο όνομα του αντιπλανητάρχη χωρίς καν να προβληματίζονται για το "γιατί" το κάνει η Υπερδύναμη. Δυστυχώς πίστεψαν πολλοί στις "καλές προθέσεις" των αφεντικών του κόσμου και άρχισαν να στηρίζουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και δεν ήταν λίγοι που εντάχθηκαν πλήρως στο οικονομικό τους σύστημα και έγιναν μεγάλα στελέχη μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.. 

Έβλεπε μακριά ο μάστορας Αλ-Γκόρ και η πολιτική κλίκα γύρω του πως τα μέτρα που θα λαμβάνουν κράτη και εταιρίες θα έχουν τη στήριξη των ανθρώπων και κινημάτων, που αγωνίζονταν.. και θα έχουν την ενοχή τους και την ανοχή τους, για να παρθούν "μέτρα για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος που στηριζόταν στην λεγόμενη θεωρία "υπερθέρμανση του πλανήτη".

Ήθελε από την εποχή του Κλίντον και ειδικά την εποχή του Ομπάμα να ηγηθούν οι ΗΠΑ τον "αγώνα" αυτό κατά της ""υπερθέρμανση του πλανήτη" .. ήθελε να επικρατήσει η " λογική" του και να ντυθεί με γεωπολιτική ματιά, για να μπορούν οι ΗΠΑ να παίξουν το ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη σε κόσμο που οι άλλες υπερδυνάμεις κατέρρευσαν.. ήθελε τις ΗΠΑ να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του αγώνα για το περιβάλλον και τη γη και να παρουσιάζονται ως η "Υπερδύναμη" που θέλει πάντα για το καλό της ανθρωπότητας .. "Σωτήρας της ανθρωπότητας ..είναι ένα βαθιά θρησκευτικό "Ο Θεός να ευλογήσει την Αμερική" τον "Μέγα Σωτήρα" ..τη "Μοναδική Υπερδύναμη .. Αυτά έκαναν πάντα οι μεγάλες αυτοκρατορίες που ήθελαν να σβήσουν τις προηγούμενες να καλλιεργούν μύθους και ψέματα και θρησκείες για να μπορούν να παίξουν τον ρόλο του "Σωτήρα".. 

Οι καθηγητές του και οι εμπνευστές της θεωρίας "υπερθέρμανση του πλανήτη" δεν ήταν τόσο βέβαιοι για την ίδια τους τη θεωρία και φοβήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 90', ότι η ανθρωπότητα αργότερα θα τους χρεώσει τα πολιτικά και οικονομικά και περιβαλλοντολογικά μέτρα που θα παρθούν και βέβαια όλες τις πολιτικές αποφάσεις, που θα παρθούν για να εφαρμοστεί και άρχισαν από νωρίς να ανησυχούν ότι τα μέτρα που ετοιμάζουν τα κράτη και οι εταιρίες που μπήκαν στο παιχνίδι και στη προπαγάνδα, θα στοιχίσουν οικονομικά την ανθρωπότητα. Φοβήθηκαν ότι η θεωρία τους που θα εργαλειοποιηθεί από πολιτικούς και επιχειρηματίες θα κοστίσει την ανθρωπότητα με τρισεκατομμύρια δολάρια.  

Βέβαια αυτό το μεγάλο ψέμα, που καθημερνά αναμάσαγαν και προωθούσαν τα χρηματοδοτούμενα από κράτη και εταιρίες ΜΜΕ, που έλεγε "λιώνουν οι πάγοι της Ανταρκτικής" δεν κατέρρευσε χθες ή σήμερα αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Και τα αφεντικά αυτού του κόσμου έβλεπαν πολύ καλά και πολύ νωρίς τα σημάδια της κατάρρευσης και όχι μόνο δεν έλεγαν κουβέντα αλλά ετοίμαζαν τον κόσμο για να συνεχίζει η ηγεμονία τους, να ζήσει και να αγκαλιάζει ένα καινούργιο ψέμα και έναν καινούργιο μύθο .. και έτσι έπιασαν το θέμα της "Υγείας" του .. γιατί ο άνθρωπος πάντα φοβάται για τρία πράγματα για την "ζωή" του για την υγεία του και το περιβάλλον γύρω του.. Υγεία-Ζωή-περιβάλλον είναι το τρίγωνο της επιβίωσης .. και η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι συνδεδεμένη με πολέμους και ασφάλεια και η υγεία με ιούς και ασθένειες και νοσήματα και περιβάλλον με μόλυνση και φυσικές καταστροφές .. οπότε εκεί θα παίξει η μοναδική υπερδύναμη για να μπορεί να διατηρήσει την επικυριαρχία της σε όλο τον κόσμο ..

[------>]