ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ, ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ;



Με αφορμή δηλώσεις του στηριζόμενου από το ΚΚΕ υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας Νίκου Σοφιανού, η Πανελλαδική Δικτύωση Αντιρατσιστικών & Μεταναστευτικών Συλλογικοτήτων υιοθετεί την κριτική που του ασκήθηκε με άρθρο στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για "σταλινοφασισμό". Διαβάζοντας την ανάρτησή της εδώ και καθώς επί μέρες τώρα φωνάζω και δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση, σχολίασα:

Χωρίς να μπαίνω στο ζήτημα των δηλώσεων Σοφιανού, που ίσως να έχετε δίκιο που τον επικρίνετε, για τον νεοφασίστα Θεόδωρο Καρυπίδη, τον διώκτη Εβραίων και "λαθρό" (κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί), τον οποίο στηρίζει για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε αποσύρει τη στήριξή του το 2014 λόγω του ότι ήταν νεοφασίστας, γιατί δεν ακούγεται τίποτα;

Τι ανοχή είναι αυτή απέναντι στον απροκάλυπτο φασισμό; Δεν υποχρεούται η Δικτύωση να βγάλει ανακοίνωση καταγγελίας του νεοφασίστα και αυτών που τον στηρίζουν;

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


[---->]

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ.


Λέμε ΟΧΙ στη φίμωση των γυναικών, Vrisoules (Βρυσούλες), που εμποδίστηκαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά στην ομιλία Τσίπρα στα Ιωάννινα και αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, επειδή θέλησαν να πουν ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. Οι συναγωνίστριες προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα για ταυτοποίηση στοιχείων. Και σε αυτήν την περίπτωση, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το αυταρχικό και τιμωρητικό πρόσωπό της, αποδεικνύει πως είναι κατ’ όνομα και μόνον μια «αριστερή», φιλεργατική και φιλολαϊκή κυβέρνηση. Η δήλωση της «Βρυσούλας» που ακολουθεί είναι από το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου 11 Μάη, στα Ιωάννινα.


[---->]

Ψιλολόγια


Το 2009 ο συντελεστής ΦΠΑ ήταν 9% για τα τρόφιμα και 19% για τα λοιπά είδη παντοπωλείου.

Τον 4ο του 2010 οι συντελεστές ΦΠΑ αυξήθηκαν από 9% σε 10% και από 19% σε 20%.

Τον 7ο του 2010 οι συντελεστές ΦΠΑ αυξήθηκαν από 10% σε 11% και από 20% σε 21%.

Τον 1ο του 2011 οι συντελεστές ΦΠΑ αυξήθηκαν από 11% στο 13% και από 21% σε 23%.

Τον 9ο του 2011 οι συντελεστές ΦΠΑ συγκεκριμένων ειδών-αναψυκτικών αυξήθηκαν από 13% σε 23%, αύξηση για συγκεκριμένα είδη-αναψυκτικά στο 23%.

Τον 7ο του 2015 οι συντελεστές ΦΠΑ συγκεκριμένων τροφίμων αυξήθηκαν από 13% σε 23% με την πλειοψηφία των τροφίμων (περίπου 55%) να διατηρεί συντελεστή 13%.

Τον 7ο του 2016 οι συντελεστές ΦΠΑ τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου που υπάγονται σε ΦΠΑ 23% αυξήθηκαν σε 24%.

Συνολικά δηλαδή με τις αλλαγές αυτές υπήρξαν είδη με μέγιστη αύξηση του ΦΠΑ σε μία 6ετία από το 9% στο 24%, είδη με αύξηση από 9% σε 13% και είδη με αύξηση από 19% σε 24%.
[---->]