όσα γίνονται με την Ελλάδα είναι ένα μήνυμα προς τους ψηφοφόρους των Ευρωπαϊκών χωρών, να μην ψηφίσουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται.


Σε μια κρίσιμη ώρα για το μέλλον της Ευρώπης κατά την διάρκεια της οποίας αξιωματούχοι των δανειστών επιχειρούν να πείσουν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε τελεσίγραφο και ανευ λόγου διέκοψε τις συνομιλίες την ώρα που ήταν κοντά σε μια επωφελή για τον ελληνικό λαό συμφωνία, ο ηγέτης της ευρωομάδας και στέλεχος του κόμματος CSU που συμμετέχει στο κυβερνητικό συνασπισμό της Α. Μέρκελ  με τον πιο ωμό τρόπο αποκαλύπτει για ποιο λόγο δέχεται σκληρή επίθεση η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ευρωομάδας του Λαϊκού Κόμματος, στην οποία συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manfred Weber μιλώντας σε εκπομπή για την κρίση στην Ευρωζώνη του  ZDF είπε πως όσα γίνονται με την Ελλάδα είναι ένα μήνυμα προς  τους ψηφοφόρους των Ευρωπαϊκών χωρών, να μην ψηφίσουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται.

"Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές για τις εκλογές που ακολουθούν στην Ευρώπη, ψηφίστε δημοκράτες, αξιόπιστους συνεργάτες, που είναι σε θέση να αναλάβουν συμβιβασμούς και δεν είναι ακραίοι", είπε χαρακτηριστικά.

 http://www.alterthess.gr/content/hydaia-paremvasi-germanoy-politikoy

Αυτά θα γίνουν από τις 6 Ιουλίου αν ψηφίσουμε «ναι» την επόμενη Κυριακή

«Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία. Όπως βάζει τέλος και στα επιχειρήματα των οπαδών του NAI ΣΕ ΟΛΑ οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών», αναφέρουν χαρακτηριστικώς κυβερνητικές πηγές.
Και στα δύο κείμενα, το σημερινό και αυτό της 25ης Ιουνίου, που εδόθη ως τελεσίγραφο , οι θεσμού ζητούν, μεταξύ άλλων:

•       Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση
•       Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά
•       Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
•       Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)
•       Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)
•       Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις
•       Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ
•       Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό
•       Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους
•       Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.
•       Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%
•       Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
•       Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί
•       Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις
•       Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών
•       Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
•       Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).
•       Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.
•       Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
•       Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο
•       Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.
•       Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια δέσμη προτάσεων φιλοσοφίας Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι οποίες παραδόθηκαν ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα όπως προκύπτει κα από την σχετική απόφαση του Eurogroup.

Η μόνη διαφορά αφορά τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία που, στο σημερινό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, ο συντελεστής αυξάνεται στο 13% από 23% που ζητούσαν την 25η Ιουνίου.

 http://www.koutipandoras.gr/article/144469/ayta-tha-ginoyn-apo-tis-6-ioylioy-psifisoyme-nai-tin-epomeni-kyriaki 


Και για όποιον δε βαριέται, πιο αναλυτικά οι προτάσεις δανειστών με τη δωρεάν υποστήριξη της  τρόικας εσωτερικού :

http://ec.europa.eu/greece/news/2015/20150628_protaseis_thesmoi_26iouniou_el.htm

Γκάμπριελ: Αν οι Ελληνες ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τότε..

Ο Γκάμπριελ, κάνοντας ωμή παρέμβαση, είπε μεταξύ άλλων, πως, αν  οι Ελληνες ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τότε δεν θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις

Από την πλευρά της η Μέρκελ, απάντησε για το δημοψήφισμα περισσότερο διπλωματικά, λέγοντας πως, δεν θέλω να υπαρξει υποψία πως ασκούμε πίεση στους Ελληνες , αλλά, όπως είπε με νόημα, τους έχω εμπιστοσυνη. 
[--->]

Ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος (για τυχόν ''βραδύνοες'')

Δημοσιεύθηκε σήμερα 28/6 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. Το ερώτημα που τίθεται στους πολίτες είναι αν γίνεται αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των δανειστών.











Το έρωτημα όπως  τίθεται στον ελληνικό λαό είναι:
«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt Sustainability Analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ.
Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:
Εγκρίνεται/ΝΑΙ.» 


 

Στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος καλούν σήμερα οι διοργανωτές πρωτοβουλίας υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, Αντίστοιχα για τις 19:00 το κάλεσμα στον Λευκό Πύργο.

Διάγγελμα Γιουνκέρ τώρα : Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ

Και σε περίπτωση που δεν ψηφίσετε ΝΑΙ...θα υπάρξουν ποινές.

Και να ξέρετε ότι ΝΑΙ σημαίνει Ναι στην Ευρώπη και ΌΧΙ σημαίνει όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Κατά τα άλλα τα εξώφθαλαμα ψέμματα (π.χ. ''καμία μείωση μισθών και συντάξεων'',ούτε the game is over,ούτε take it or leave it) και οι ανοικτές απειλές σε στυλ μεταμοντέρνου αποικιοκράτη


Με λίγα λόγια μην αυτοκτονήσετε.Θα φροντίσουμε εμείς να σας τελειώσουμε λίγο-λίγο.

υ.γ.Απόλυτη η ταύτιση απόψεων με σαμαροβενιζέλους και ποτάμηδες

Ο άλλος φόβος και η συνειδητή ψήφος



Η προσπάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος να τρομάξει τους ήδη ενδεείς Έλληνες για να πούνε το μεγάλο ναι, στα όσα μέχρι τώρα έχουν ζήσει στο πετσί τους μέσω του μεγαλύτερου ναι που τους εξαναγκάζουν να πουν σε όσα υπόσχονται την πλήρη εξόντωση τους,έχει πια κορυφωθεί. 

Έχουν αμολήσει τα σκυλιά της εξημέρωσης, εξωνημένους  δημοσιογραφίσκους - φερέφωνα των τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών κύκλων, αχρείους πολιτικούς υπηρέτες των χορηγών τους (που είναι και τα μεγάλα αφεντικά του τόπου), γλοιώδεις "πανελίστες  - πρόεδροι ναυαγισμένων επιμελητηρίων" και ότι μπορεί να περάσει ως θέαμα από το τσίρκο που διαμορφώνει την κοινή γνώμη.

Έβαλαν και όριο στα ΑΤΜ πιστεύοντας πως αν ο φτωχοποιημένος λαός δεν έχει ήδη  μικρότερο όριο αφού το εισόδημα του σε πολλές περιπτώσεις, είναι ήδη μικρότερο από το όριο που επέβαλαν.

Γεννάνε όμως εντυπώσεις. Άλλο να σε φτωχοποιούν και άλλο να σε ειρωνεύονται λέγοντας σου πως απαγορεύεται να σηκώσεις χρήματα, από ένα ποσό και πάνω. Ψυχολογία της αγοράς το λένε και είναι ακόμα ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν για να μας φορέσουν τα χειρότερα.
Και ο φόβος έπαψε να χορηγείται σε δόσεις. Χορηγείται με τον κουβά, σε ποσότητες τεράστιες. Τόσο μεγάλες που παραλύει τη σκέψη, τον νου.
Αχρείοι πολιτικοί δεν ντρέπονται να παροτρύνουν τον κόσμο να ψηφίσει ναι, στα βαρβαρότερα μέτρα - μέσα υποταγής και εξαθλίωσης.
Και η κοντή μνήμη του λαού αυτού τους κάνει αισιόδοξους πως θα βρεθούν και πάλι σε ηγετικές θέσεις. Ίσως να μη φταίνε οι αχρείοι αλλά αυτοί ποιυ τους δίνουν το δικαίωμα να είναι αχρείοι.

Υπάρχει όμως και άλλος ένας φόβος.

Ο εξ αριστερών φόβος, ο οποίος αναλύεται ως εξής

"Το ΟΧΙ όμως, τι θα σημαίνει; Θα σημαίνει μήπως την αποδοχή της πρότασης των 47 σελίδων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βαρουφάκη θα μπορούσε να είναι και πρόταση δανειστών;" και

 "μήπως η κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κίνηση τακτικής στη διαπραγματευτική σκακιέρα; "

Δύο ερωτήματα για τα οποία και το ΚΚΕ προβληματίζεται -φοβαται  (;;) να στηρίξει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μεταφράζοντας με έναν υπερβατικό τρόπο, τη λαϊκή αντίδραση στα κοράκια της χρηματοπιστωτικής δικτατορίας, σε στήριξη της κυβέρνησης και του "εχθρού Σύριζα"  (φαντάζομαι όμως όχι προτείνοντας το ναι στη θέση του).

Και τα δύο ερωτήματα  έχουν απαντηθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει γίνει πλατιά ενημέρωση του λαού για τις διευκρινίσεις που είτε δόθηκαν άμεσα είτε είναι ξεκάθαρες από τα όσα έχουν συζητηθεί και τελεστεί, τον τελευταίο καιρό. 

Δεν την περιμέναμε την ενημέρωση βέβαια από τα ΜΜΕ που βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να πουλήσουν εκδούλευση στα αφεντικά τους, αλλά από τις συζητήσεις και τις ανοιχτές συνελεύσεις που γίνονται παντού στη χώρα.

Τέλος πάντων, για όσους (δικαίως) αναρωτιούνται :

Η πρόταση των 47 σελίδων δεν υπαρχει χωρίς,

1.ρύθμιση με διαγραφή μέρους του χρέους και  

2. ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο 

Συνεπώς δεν υπάρχει απο μόνη της εφόσον οι δανειστές αρνούνται 

τα δύο παραπάνω .

Ας τα έχουμε στο νου μας τα παραπάνω και ας κρατήσουμε πάνω πάνω, την ηθική υποχρέωση μας ως πολίτες πως 



ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΨΗΦΟΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 


ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΟΒΟΥ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 


και μόνο το 1/100 όσων έχασαν σήμερα σε χρηματιστήρια και αγορές ομολόγων

πήγαινε για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους της Ελλάδας και πάλι κερδισμένοι θα ήταν.

Αρα η μη υποχώρηση έναντι της Ελλάδα λειτουργεί παραδειγματικά..Για να μη σηκώσουν κεφάλι οι υπόλοιποι

Πως απαντούσαν και απαντούν οι εργοδότες στα αιτήματα των εργαζομένων ;

Αν υποχωρήσουμε και σας δώσουμε όσα μας ζητάτε, μετά θα μας ζητάνε και οι άλλοι 

Το ζήτημα όμως παραμένει το ίδιο: Αν ο βρεγμένος φοβάται μήπως βραχεί

Μίχαλος: Όταν κλείνουν οι τράπεζες σταματάει να χτυπά η καρδιά της οικονομίας

Μίχαλε αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ρευστότητας 
ευχαρίστως να σου το λύσουμε

Ιδού το "ανύπαρκτο" τελεσίγραφο. Ζητάνε να πούμε "ΝΑΙ σε όλα".

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 Νίκος Παππάς @nikospappas16
Ιδού το "ανύπαρκτο" τελεσίγραφο. Ζητάνε να πούμε "ΝΑΙ σε όλα".

Το φαινόμενο της πεταλούδας [*]


Βουτιά στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Πρώτος χαμένος: Ιταλία




 Δείτε πως αντιμετωπίζεται η ελληνική κρίση: Εδώ τα δεκαετή ομόλογα της Ιταλίας ανεβαίνουν με ρυθμό που μέχρι το τέλος θα φτάσουν σε ποσοστά που θα την βγάλουν από της αγορές.
 Ίσως ένα... αυστηρό μνημόνιο να τις σώσει και αυτές:




πηγη thepressproject.gr

[--->] 


[*] 

Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι μια ποιητική μεταφορά, στη θεωρία του χάους για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες. Σύμφωνα με μια από τις διατυπώσεις, λέγεται ότι "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα". Διαφορετικές παραλλαγές εκφράζουν ουσιαστικά την ίδια ιδέα: μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά από την πάροδο αρκετού χρόνου, σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.


Μερικές φορές, το φαινόμενο της πεταλούδας παρερμηνεύεται στην κοινή αντίληψη. Για παράδειγμα, η ιδέα ότι κάτι τόσο ασήμαντο όσο μια πεταλούδα μπορεί να "προκαλέσει" έναν τυφώνα (ή να τον αποτρέψει) έχει θεωρηθεί από κάποιους ως επιχείρημα υπέρ της άποψης ότι ένα "ασήμαντο" άτομο, μια "περιθωριακή" ιδέα ή ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός υπάρχει σημαντική πιθανότητα να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας.

Ωστόσο, η ουσία της συμπεριφοράς ενός χαοτικού συστήματος είναι ότι, στην πράξη, είναι απρόβλεπτη σε "βάθος χρόνου". Συνεπώς, ενώ πράγματι ένα ασήμαντο γεγονός μπορεί να αλλάξει άρδην την πορεία της ιστορίας, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε ποια θα ήταν η εξέλιξη του συστήματος χωρίς το γεγονός και άρα, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε τις ενέργειές μας ώστε να πετύχουμε ένα επιθυμητό σημαντικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου - μπορούμε να προγραμματίζουμε αποτελεσματικά μόνο μέχρι τον χρονικό ορίζοντα που χαρακτηρίζει το σύστημα.

Η γνώση ότι ένα ασήμαντο γεγονός οδήγησε σε κάτι "μεγάλο" μπορεί, μερικές φορές, να αποκτηθεί εκ των υστέρων, αν και συνήθως ακόμη κι αυτό είναι αδύνατον.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, η πεταλούδα δεν θα μπορούσε να "προκαλέσει" από μόνη της τον τυφώνα, παρά μόνο χάρη στις ατμοσφαιρικές συνθήκες που συνυπήρχαν με την επέμβασή της. Η άμεση αιτία ενός τυφώνα είναι αναγκαστικά "μεγάλη", κάτι που κάνει την βραχυπρόθεσμη μετεωρολογική πρόβλεψη δυνατή.

Αν η πεταλούδα κινήσει τα φτερά της την "λάθος" στιγμή, είναι εξίσου πιθανό να αποτρέψει έναν τυφώνα που αλλιώς θα συνέβαινε (ή να οδηγήσει σε κάτι τελείως διαφορετικό).

Για να "προκαλέσει" έναν τυφώνα, πρέπει να δράσει σε μια ακριβώς υπολογισμένη στιγμή - κάτι που ακριβώς είναι αδύνατον να προβλεφθεί.



Η διαφορά μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χρέους και μια αναδιάρθωση για να πετύχει, πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη

Η διαφορά μεταξύ διαγραφής εσωτερικού και εξωτερικού χρέους... Λογικό, σε κούρεμα, να κουρευτούν και τα δύο, αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. Το έγκλημα από το 2010 είναι ότι κουρευόμαστε εμείς, και οι άλλοι απλά φτιάχνουν τα firewalls για να μην επηρεαστούν με το (αναπόφευκτο) τέλος της εκκαθάρισης εν λειτουργία. Παντελώς άδικο.

Μπορεί να μην σας αρέσει ο Λαφαζάνης, αλλά είναι έτη φωτός μπροστά από Ποτάμια και ΠασοκοΝουδου, νομίζω.

Μια ρύθμιση, για να πετύχει, πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη
Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι όλα γίνονται χωρίς σχέδιο και προοπτική
Τα δάνεια θα επιτείνουν απλώς την αγωνία πριν από τον θάνατο
Εκκαθαριστής ή αναισθησιολόγος; 
This iS - Πάρτα! 
Μία ρύθμιση για να πετύχει πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη (όταν καταλάβετε αυτές τις 11 λέξεις...)

Ο Βενιζέλος είναι αυτό που βλέπετε. Ξοφλημένος.

 Όσο για μένα, προσπαθώ να καταλάβω πώς ένας οπαδός του Milton Friedman, μαθητής του ...Felix Rohatyn και πιστός των efficient markets και του CAPM συμβιβάζεται με ...κομμουνιστές.   Ψέματα λέω βέβαια, το έχω καταλάβει εδώ και καιρό, το έχω ζωγραφίσει κιόλας (αν και νόμιζα τότε, που το ζωγράφισα,ότι το ΚΚΕ θα ήταν με τον Λαφαζάνη):


[--->]