Πολλές ''μαυρισμένες'' γραμμές

 

Τα συμβόλαια  με τις «μαυρισμένες» γραμμές

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα αφορά τις ίδιες τις συμφωνίες που υπέγραψε η ΕΕ με τις φαρμακευτικές για την προμήθεια των εμβολίων. Υπό την ασφυκτική πίεση πολλών ευρωβουλευτών να βγουν στη δημοσιότητα οι όροι των συμφωνιών, δόθηκε τελικά πρόσβαση στο συμβόλαιο που υπεγράφει με την φαρμακευτική εταιρεία CureVac

Συγκεκριμένα,μια ομάδα ευρωβουλευτών είχε στη διάθεσή της να δει εμπιστευτικά τη συμφωνία για 40 λεπτά σε ένα κλειστό δωμάτιο, χωρίς κινητά, υπό την επίβλεψη υπαλλήλων της Κομισιόν.

«Βγήκαμε από το δωμάτιο με περισσότερες απορίες από ό,τι όταν μπήκαμε» δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» πηγή της Ευρωβουλής. Σχεδόν μαυρισμένα ήταν όλα τα σημεία γύρω από την τιμή και την «ευθύνη» των φαρμακευτικών σε περίπτωση που προκύψουν παρενέργειες σε όσους λάβουν το εμβόλιο. 

Σε δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Γάλλος ευρωβουλευτής Πασκάλ Κανφάν ,ο οποίος μπήκε σε αυτό το δωμάτιο, είπε ότι  «το ένα τρίτο της σύμβασης για την ‘’ευθύνη’’ που είδα ήταν κρυμμένο». Επίσης, «οι κρυμμένες παρενέργειες πιθανότατα συνδέονται με το μέρος της σύμβασης στο οποίο δεν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση» πρόσθεσε. 

Κληθείς να σχολιάσει τι σημαίνει «κρυμμένες παρενέργειες», εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε στο «ΒΉΜΑ» ότι ο όρος αναφέρεται στις σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών που είναι αδύνατον να προβλεφθούν κατά την παραγωγή ενός εμβολίου.

Πάντως, ο αξιωματούχος δεν ήταν σε θέση να φέρει συγκεκριμένο παράδειγμα.

Ο Πασκάλ Κανφάν, είπε ότι η ανάγνωση της σύμβασης  της CureVac  είναι μόνο η αρχή. «Κάναμε ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν μπορεί να είναι το τελευταίο, επειδή πολλές από τις πληροφορίες που ζητήσαμε δεν ήταν διαθέσιμες όταν εξέτασα τη σύμβαση την Τρίτη. Πρέπει να προστατευθούν κάποια στοιχεία «επιχειρηματικής εμπιστευτικότητας», ωστόσο επέμενε ότι πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα «η δομή της κατανομής του κόστους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η τιμή είναι δίκαιη, το καθεστώς ευθύνης, οι διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ο τόπος παραγωγής».

Από το Βήμα της Κυριακής

Οι εν λόγω τύποι μάλλον δεν θα πάνε ποτέ για ψυχοθεραπεία. Ίσως οι οικείοι τους...

 Τα αρσενικά και τα θηλυκά που θεωρούν τους εαυτούς τους άντρες και γυναίκες ( λόγω ανατομικού φύλου ) , ίσως και πατεράδες και μητέρες ( λόγω γεννοβολήματος) , που τολμούν και κουνάνε το δαχτυλάκι στις γυναίκες που έχουν το θάρρος να μιλήσουν για κάτι τόσο τρομακτικό...

Αυτοί οι «μάγκες» και οι «μάγκισσες» λοιπόν, πόσο άνετα μίλησαν ( στους γονείς τους, στη/ο σύζυγό τους, στο αφεντικό τους ) για κάτι άδικο που τους έκαναν;

Να πάω στοίχημα ότι όχι μόνο δεν θα μίλησαν, αλλά και θα γύρισαν σπίτι και θα πούλησαν τσαμπουκά στα παιδιά, στη/ σύζυγο, στο καφενείο, στο κομμωτήριο..

Κουραδόμαγκες και Κουραδοαμαζόνες...

Οι ίδιοι θα είπαν ότι τα ήθελε η Ελένη Τοπαλούδη, ότι ο Ζακ ήταν αδερφάρα και πρεζόνι ( άρα η ζωή του είναι - 0 )....

Ακόμη και στον προστατευμένο χώρο της ψυχοθεραπείας αυτός ο πόνος έρχεται δύσκολα, επώδυνα και θέλει χρόνο.... Αλλά οι εν λόγω τύποι μάλλον  δεν θα πάνε ποτέ για ψυχοθεραπεία. Ίσως οι οικείοι τους...

[----->]