Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

 


Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τους πολίτες σε συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου ενάντια στις πολιτικές του Μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα και άλλο η μ@λακία που μας δέρνει».
Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους πολίτες στην απεργία να τον ανατρέψουν, ώστε να μπορέσει να γίνει πρωθυπουργός.
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα συμμετάσχει και ο ίδιος στην απεργία αλλά όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως Αλέξης.
«Άλλο ο  Αλέξης, άλλο ο Τσίπρας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και θυμίζοντας σε όλους την εμβληματική φράση της Άννας Βίσση «άλλο η Άννα, άλλο η Βίσση».
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνεργάτες του πως καλεί σε συμμετοχή στην απεργία εναντίον του Μνημονίου που ψήφισε, γιατί δεν μπόρεσε να βρει ισοδύναμο για την απεργία.
Η Νέα Δημοκρατία έχει προβληματιστεί από την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πορεία κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και σκέφτεται να καλέσει τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να κάνουν επανάσταση.
Το ΚΚΕ σκέφτεται να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην απεργία -επειδή συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ-, ενώ ζητάει να του δοθεί η κυβέρνηση για μια μέρα, αφού θα απεργεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας να χορέψει ζεϊμπέκικο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απεργία θα κάνουν την Πέμπτη και τα ΜΑΤ, καταγγέλλοντας τα ΜΑΤ που έχουν τσακίσει στο ξύλο τον κόσμο.
Με την ευκαιρία, θέλω κι εγώ να καταγγείλω τον εαυτό μου, αφού η χώρα είναι και επίσημα πια τρελοκομείο.

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή.Να πρόκειται για ένα ακόμα άθλιο αντίγραφο, από τα τόσα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φυσικά απέχει έτη φωτός από το πρωτότυπο, όπως και τα άλλα.

Ουδεμία σύγκρισης με το πρωτότυπον έργο τέχνης :

 Ο Χαρίλαος Μαραζιώτης (Νίκος Σταυρίδης) είναι ένας καταστηματάρχης που χρωστάει σε όλη την αγορά και κινδυνεύει να πάει φυλακή, τόσο εξαιτίας των δανειστών του, όσο και εξαιτίας του ΙΚΑ και της εφορίας. 
 Η γραμματέας και μνηστή του Ηρώ, επειδή είναι πτωχή, αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο με συνοικέσιον. Προξενήτρα είναι η Αντιγόνη η οποία θέλει να παντρέψει τον Χαρίλαο με την ετεροθαλή μικρότερη αδελφή της, την Ισμήνη, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με τον συνομήλικό της Θάνο. 
Με τους πιστωτές του να τον κυνηγούν για να τους πληρώσει, ο Χαρίλαος αναγκάζεται να παραστήσει τον τρελό και κλείνεται σε φρενοκομείο. Οι δανειστές του, μόλις πληροφορούνται πως τρελάθηκε, αλλάζουν στάση απέναντί του, φιλοτιμούνται και τον απαλλάσσουν απ’ τα χρέη, με αποτέλεσμα να γλιτώσει τη φυλακή και να παντρευτεί την Ηρώ. 

Από την ελληνική  ταινία  Ευτυχώς... τρελάθηκα! ( 1961) 


Από την ελληνική ταινία Ευτυχώς...τρελάθηκαν ! (2015)
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.

Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται.

Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Τους καλεί να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ»