Ξύλο και χημικά στις Σκουριές - Επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση των κατοίκων



Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στην τοποθεσία Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές τα ΜΑΤ παραγματοποίησαν επίθεση με χημικά.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση σχημάτισαν αλυσίδες για να σταματήσουν τη διέλευση λεωφορείων με εργαζόμενους που έβγαιναν από το εργοτάξιο. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με ξύλο και χημικά με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας τραυματισμένοι ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έγιναν δύο προσαγωγές γυναικών από την αστυνομία.Οι προσαχθείσες γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Πολυγύρου.

Την ίδια ώρα διαδηλωτές βρίσκονται πεσμένοι στο δρόμο και μάλιστα εις εξ αυτών αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και  κινδυνέυει χωρίς μέχρις στιγμής να έχει προσελθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Έκκληση κάνουν αυτή τη στιγμή οι  κάτοικοι για βοήθεια.

Αυτή την στιγμή έχει έρθει γιατρός προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοηθειες στον ασθενή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περιπολικό τον μεταφέρει στο νοσοκομείο γιατί το ασθενοφόρο αργεί να φτάσει. Στο σημείο παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ


[--->]

Λοβέρδος και Στυλιανίδης αγνόησαν αναφορές για το «έργο» της ΜΚΟ


Γνωστό εδώ και δέκα χρόνια ήταν το σκάνδαλο της ΜΚΟ «International Mine Initiative» (IMI), ή αλλιώς «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» αλλά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ όχι μόνο κώφευε, αλλά κάλυπτε κιόλας τους υπεύθυνους.
Της Βασιλικής Σιούτη

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, από τις 18 Ιανουαρίου του 2004 με τηλεγράφημα του προς τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο, ο πρέσβης της χώρας στο Λίβανο, Ν. Βαμβουνάκης ζητούσε να ενημερωθεί για το έργο της εν λόγω ΜΚΟ, καθώς δεν είχε καμία εικόνα, αλλά ουδέποτε του απάντησαν. Να σημειωθεί ότι για την «αποναρκοθέτηση του Λιβάνου» η ελληνική ΜΚΟ είχε λάβει περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, για …225 νάρκες. Το κόστος για να καταστραφεί μία νάρκη κυμαίνεται από 300 – 1.000 ευρώ. Ακόμα και με το ακριβότερο κόστος δηλαδή, το έργο της ΜΚΟ κόστισε κάπου 225.000 ευρώ, ενώ στο ελληνικό δημόσιο στοίχισε 4.000.000 ευρώ.