Ελπίζω να μην έχετε μείνει σε κείνα τα παιδιάστικα ουτοπικά

 

Θυμάστε, καλά μου, πως μια απ' τις πρώτες πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησής μας ήταν η απόφαση για την εγκατάσταση στην Κρήτη ισραηλινού υπέρ-ραντάρ Over The Horizon τον Αύγουστο του 2015; 

Μπράβο.  Χαίρομαι που το θυμάστε γιατί είναι κρίμα να ξεχνιούνται τέτοιες ιστορικές αποφάσεις.

Θα θυμάστε επίσης τα γέλια και τις αγάπες που έκανε ο τότε Πρωθυπουργός μας κ. Τσίπρας με τον ακάματο καταστροφέα των Παλαιστινίων κ. Νετανιάχου.  Είμαι σίγουρη πως το θυμάστε γιατί οι φωτογραφίες εντυπώνονται καλύτερα στη μνήμη.

Ε, λοιπόν σας πληροφορώ πως η ζηλόφθονος σημερινή κυβέρνηση, μη θέλοντας να αφήσει όλη τη δόξα της ισραηλινής προσέγγισης στην προηγούμενη, έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, με ένα απλό σκεπτικό:  Ποιά πολεμική αεροπορία είναι η πλέον καταρτισμένη βομβαρδίζοντας Γάζες και Συρίες και ό,τι κινείται στη Μέση Ανατολή;  Μα φυσικά η ισραηλινή.

Έτσι, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα  πως το Ισραήλ αναλαμβάνει την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων.  Η συμφωνία που έγινε λοιπόν, (μένει να υπογραφεί) προβλέπει πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα δημιουργήσει στην Καλαμάτα ένα εκπαιδευτικό κέντρο για την Πολεμική Αεροπορία, το οποίο θα ανατεθεί στο Ισραήλ.  Η συμφωνία αυτή θα είναι αξίας 1,68 δισ. δολαρίων και θα έχει χρονική διάρκεια πάνω από 20 χρόνια. Περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 («Lavi»), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 («Efroni»), καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Τα ανωτέρω μας πληροφορεί όλο χαρά η Πρεσβεία του Ισραήλ σημειώνοντας πως «πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία για αμυντική προμήθεια μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας μέχρι σήμερα» και προσθέτοντας πως «αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις που αναπτύσσουμε με την Ελλάδα».

Ελπίζω να μην έχετε μείνει σε κείνα τα παιδιάστικα ουτοπικά "Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και στη γη τους".

Η ρεάλ πολιτίκ λέει "Οι αδύναμοι έχουν δικαίωμα στο μαρτύριο και στον θάνατο."  Και στην ρεάλ πολιτίκ είμαστε οι πρώτοι διδάξαντες, παρ' όλες τις ενδιάμεσες ευαισθησίες μας.

Τα είχαν πει οι Αθηναίοι στους Μηλίους: "το επιχείρημα της δικαιοσύνης έχει αξία μόνο μεταξύ ίσων,  ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του."

[----->]