Tσιμεντένιο τείχος στον Αλιμο




Η μαρίνα Αλίμου, ένα από τα μεγαλύτερα φιλέτα στο παράκτιο μέτωπο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας, πέρασε στα χέρια ιδιωτών για τα επόμενα 40 χρόνια.

Η παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου από το ΤΑΙΠΕΔ, πριν από δύο εβδομάδες, στην εταιρεία Ακτωρ Παραχωρήσεις του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι 57,5 εκατ. ευρώ δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις χερσαίες εγκαταστάσεις της, σε τέτοιο βαθμό που θα επηρεαστεί δραματικά το περιβάλλον της περιοχής εξαιτίας της αφόρητης πολεοδομικής επιβάρυνσης που θα δεχτεί.

Το πρόσφατο Π.Δ. επιτρέπει συνολική δόμηση 18.520 τ.μ. έναντι 9.000 τ.μ. που προέβλεπε το προηγούμενο Π.Δ.
[---->]

Φύγαμε από τα μνημόνια. Αυτά το ξέρουν ;


Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε συνταγματική και νόμιμη υπουργική απόφαση του 2011 για εξαίρεση ορισμένων ειδικοτήτων εργαζομένων από την υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Με αυτό τον τρόπο απέρριψε τις προσφυγές ομοσπονδιών και σωματείων, που τονίζουν πως πρόκειται για παραβίαση των συνταγματικών αρχών της ισότητας, της αναλογικότητας και της κρατικής μέριμνας στην κοινωνική ασφάλιση. Όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, ο νόμος για εξαίρεση των ειδικοτήτων είναι μνημονιακός όρος και δεν αλλάζει.
[----->]

Ισως, καμιά άλλη φορά