Χειρότερος εφιάλτης για το ΚΚΕ είναι μια κυβέρνηση... ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Από το ΕΘΝΟΣ


Εντυπωσιακή σε ορισμένες πτυχές της ήταν η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Τετάρτη στη Λάρισα. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παράσχει το κόμμα του ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το απέκλεισε κατηγορηματικά τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο, ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού!». «Προδοσία του λαού» λοιπόν εκ μέρους του ΚΚΕ θα σήμαινε η ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ανοιχτά ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σαφέστατη η θέση τουΠροκαλεί όμως ορισμένες απορίες στον κόσμο της Αριστεράς

Το 1989, κατόπιν συμφωνίας του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη με τον τότε αρχηγό της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το ΚΚΕ δεν αρκέστηκε να δώσει ψήφο ανοχής όχι σε κάποιο αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα, αλλά σχημάτισε κυβέρνηση με τη... Δεξιά, τη ΝΔ!

Συγκυβέρνησε με τη ΝΔ! 
Ολα αυτά στο πλαίσιο της επονείδιστης για μεγάλη μερίδα του κόσμου της Αριστεράς κυβέρνησης Τζαννετάκη, της συγκυβέρνησης (υπό το κάλυμμα του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου) της ΝΔ με το ΚΚΕ! 
Το ΚΚΕ διέγραψε μάλιστα εκατοντάδες στελέχη και δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που διαφωνούσαν με την κατάπτυστη γι' αυτά συγκυβέρνηση ΚΚΕ - ΝΔ. 
 
Αν η ψήφος ανοχής σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ισοδυναμεί με προδοσία του λαού», λογικό είναι να υποθέσουμε ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ισοδυναμεί εκατό φορές με «προδοσία του λαού»! 

Γιατί όμως τότε το ΚΚΕ δεν έχει αποκαλέσει «προδοσία του λαού» τη συγκυβέρνησή του με τη ΝΔ

Η απάντηση είναι απλούστατη: 
επειδή πολλά από τα στελέχη που διέπραξαν πριν από ένα τέταρτο του αιώνα αυτό το «πολιτικό έγκλημα» που υπονόμευσε ανεπανόρθωτα το κύρος και την πολιτική επιρροή του Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα μας, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις του ΚΚΕ και σήμερα!

Ποτέ το ΚΚΕ δεν συνήλθε από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ υπό τον Τζαννετάκη και την εν συνεχεία συγκυβέρνηση και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Ζολώτα - ούτε καν εκλογικά.
Το ΚΚΕ είχε πάρει 10,93% στις βουλευτικές εκλογές του 1981 και 9,89% στις βουλευτικές του 1985.
Στις εκλογές του 1989-90 κατέβηκε ως Ενιαίος Συνασπισμός και μετά τη διάλυση του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ ήταν αξιοθρήνητα. Πήρε... 4,54% (!!!) το 1993 και 5,61% το 1996. 

Παρέμεινε στάσιμο στα νούμερα αυτά με 5,52% το έτος 2000 και 5,90% το 2004
  
Ανέβηκε στο 8,15% το 2007, έπεσε λίγο στο 7,54% το 2009. 
Εκτινάχθηκε στο 8,48% στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, αλλά καταβαραθρώθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας του με 4,50% στις εκλογές του επόμενου μήνα, του Ιουνίου 2012.

Θα δούμε πόσο ανεβασμένο ποσοστό θα γράψει το ΚΚΕ στις κάλπες την Κυριακή.

Το ΚΚΕ πλήρωσε όντως βαρύτατα το αντίτιμο της συγκυβέρνησής του με τη ΝΔ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Ζολώτα, τουλάχιστον εκλογικά και με την καταρράκωση του κύρους του στην ελληνική κοινωνία.  Κανένας γραμματέας του έκτοτε όμως, καμιά κεντρική επιτροπή του, κανένα συνέδριο δεν χαρακτήρισε «προδοσία του λαού» τις κυβερνήσεις του ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Οταν όμως ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, που έχει όχι απλώς στηρίξει, αλλά έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ χωρίς ποτέ να κάνει αυτοκριτική ουσίας γι' αυτό, χαρακτηρίζει κατηγορηματικά και εκ των προτέρων «προδοσία του λαού» την παροχή ψήφου ανοχής σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλο κόμμα που αυτοαποκαλείται αριστερό, προκαλεί αντικειμενικά απορίες για τα πραγματικά κίνητρα της στάσης του αυτής.

Δεν πείθει στην περίπτωση αυτή η διαφορά πολιτικών θέσεων μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδική αιτία του χαρακτηρισμού της ψήφου ανοχής ως «προδοσίας του λαού», λόγω του παρελθόντος στην πολιτική στάση του ΚΚΕ, για την οποία δεν έχει κάνει αυτοκριτική.
Φυσικά και γνωρίζουμε ότι το ΚΚΕ είναι κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ.
Υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ήταν και είναι όμως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τα οποία κόμματα το ΚΚΕ συγκυβέρνησε.
  
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν εμπόδισαν τη συγκυβέρνηση του ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί λοιπόν ξαφνικά ανάγεται σε «προδοσία του λαού» η ψήφος ανοχής σε υποτιθέμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
   
Κάτι δεν πάει καλά εδώ... 

Άδεια δόμησης στην «Ελληνικός Χρυσός»... διατάσσει ο υπηρεσιακός υπουργός











 Αδεια δόμησης στην Ελληνικός Χρυσός από το... παράθυρο και μάλιστα την ύστατη στιγμή επιχειρεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση.
Μετά τις απειλές στελεχών της «Ελληνικός Χρυσός» προς τον προϊστάμενο της πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη, έρχεται ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός και διατάσσει τους υπαλλήλους του δημοσίου να «τελειώσουν» την υπόθεση.
[--->]

Αθανασίου: Εμπιστευόμαστε την ασφάλειά των οικογενειών μας στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά τα ολίγα για τον Αθανασίου :
''Ο Αθανασίου στο λίγο διάστημα που είναι Υπουργός Δικαιοσύνης.

1. Έκανε νόμο μερικών ημερών (από λάθος όπως είπε) και έδωσε τη δυνατότητα στους εγκληματίες του λευκού κολάρου,σε αυτούς που έχουν καταχραστεί Δημόσιο χρήμα να μην δικαστούν. Άλλαξε τότε άρθρο του Ποινικού Κώδικα για να το κάνει. Του ίδιου κώδικα που δεν μπορεί να αλλάξει για να σπουδάζει κάποιος ενώ είναι φυλακή.

2. Έδωσε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών και άλλους κατάδικους με εγκλήματα μεγαλύτερα από του Ρωμανού

3. Ψήφισε νόμο που προβλέπει πως όσοι έχουν κάθειρξη πάνω από 15 έτη για ναρκωτικά,όσοι είναι μεγαλέμποροι ναρκωτικών δηλαδή και όχι μικρέμποροι,αποφυλακίζονται στο ένα τρίτο της ποινής. Το ένα τρίτο είναι και αυτό εικονικό αφού αν κάποιος έμπορος που έφερε ένα τόνο ηρωίνη στην Ελλάδα καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη και κάνει μεροκάματα στη φυλακή σε δύο χρόνια το πολύ είναι έξω.

4. Άλλαξε το νόμο Κακλαμάνη για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των πολιτικών και φροντίζει να αμνηστεύονται πρακτικά και να πέφτουν στα μαλακά όσοι πιάνονται με ψευδές Πόθεν έσχες. Ο νόμος αυτός αμνηστεύει και τον ίδιο ο οποίος έχει δηλώσει ψευδή περιουσιακά στοιχεία.

5.  Με αλλαγές στον ίδιο νόμο δεν επιτρέπει τον πραγματικό έλεγχο των στοιχείων των πολιτικών αφού αφαιρεί το δικαίωμα άρσης απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών.

Υπάρχουν πολλοί ακόμη νόμοι που αποδεικνύουν την νομική ευελιξία Αθανασίου,η οποία συγκρίνεται μόνο με αυτή του Βενιζέλου.

Υπήρξε επίσης νομικά ευέλικτος στο θέμα της δικογραφίας Μιχελάκη για χρηματισμό την οποία κράτησε επί μήνες στα συρτάρια του αντί να την πάει στη Βουλή.

Να θυμίσω επίσης πως ο πρώτος νόμος που επιχείρησε να περάσει στην καριέρα του ήταν για να μην  δηλώνονται στο Πόθεν Έσχες περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε offshore ναυτιλιακές. Αν περνούσε ο νόμος,ο Καρατζαφέρης δεν θα είχε εναντίον του σήμερα κατηγορίες και πιθανότητα να είχε φυλακιστεί.''

Υστερα από όλα αυτά,εσείς θα εμπιστευόσαστε την ασφάλεια των οικογενιών σας στον Αθανασίου;

[--->]

Η Ισλανδία αποσύρει την αίτηση ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ενωση



Η Ισλανδία πρώτα αρνείται να σώσει τις πτωχευμένες τράπεζες της  και σήμερα αποσύρει την αίτηση ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Το συντηρητικό κόμμα Ανεξαρτησίας θα υποστηρίξει ψήφισμα στο Κοινοβούλιο της χώραςκαι θα αποσύρει επισήμως την αίτησή της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την MBL, την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο Bjarni Benediktsson, ο Υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του κόμματος, με συνέντευξη του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RUV

[--->]

Βορίδης: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά, ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε

βορίδης


Ο Μάκης Βορίδης, μάλιστα, συνέχισε παραλληλίζοντας τον εμφύλιο με τις προσεχείς κάλπες: «Ό, τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή.»

«Η σύγκρουση της Κυριακής είναι σύγκρουση ιδεολογική ανάμεσα στις αξίες της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδοτισμό της Αριστεράς.» κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.

[--->]

Με ξένα κόλλυβα θα κάνουν μνημόσυνο

Αυστηρή προειδοποίηση προς το υπουργείο Ανάπτυξης να μην διανοηθεί να αποδώσει στους κατηγορούμενους για κατάχρηση δημοσίου χρήματος της ENERGA Α.Ε. την επιδότηση από το ΕΣΠΑ, «διότι τότε θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο» και οι ευθύνες τους θα είναι πολύ μεγάλες και όχι μόνο πολιτικές, απευθύνει ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Π. Πετράκος.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο οι κατηγορούμενοι της Energa Α.Ε. για κατάχρηση δημοσίου χρήματος αποθρασύνονται σε τέτοιο βαθμό (αφού υπερασπιστές τους είναι διαχρονικά στελέχη της Ν.Δ.) και ζητούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης να δοθεί επιδότηση από τον Αναπτυξιακό νόμο 3299/2014 για φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 5MW στη Βοιωτία. Σημειώνουμε, προσθέτει ο κ .Πετράκος ότι για την συγκεκριμένη επιδότηση ο ΛΑΓΗΕ έχει προσφύγει να μην δοθεί.

Ο κ. Πετράκος σημειώνει ότι πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η επιθυμία τους αυτή έχει βρει ευήκοα ώτα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τονίζει επίσης ότι: «κατά την ψήφιση του νόμου 4312 καταγγείλαμε ότι ο νόμος αυτός είναι φωτογραφικός και ψηφίστηκε ώστε να «πέσουν στα μαλακά» οι κατηγορούμενοι για βαριές κακουργηματικές πράξεις και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Καταγγείλαμε ότι πρώτα απ' όλα αυτός ο νόμος θέλει να διευκολύνει τους κατηγορούμενους για κατάχρηση 257 εκ. ευρώ της Energa και της Hellas Power.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι κατηγορημένοι για την κατάχρηση 257 εκατομμύριων ευρώ συμφώνα με το κατηγορητήριο, δήλωσαν ότι προτίθενται να επιστρέψουν πόσο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και τους δήμους για να ελαφρύνουν την θέση τους και να τιμωρηθούν με μικρότερες ποινές.

Δηλαδή με χρήματα που ήταν ήδη δεσμευμένα από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και είναι βέβαιο ότι θα πήγαιναν στα δημόσια ταμεία, θα μειώσουν τις ποινές που πιθανόν να τους επιβληθούν. Δηλ. με ξένα κόλλυβα θα κάνουν μνημόσυνο».
[--->]