Αυτό να περιμένεις !


Για να μην σε δουλεύει ο Μητσοτάκης όπως σε δούλευε και πριν ο Τσιπρας για την ανάπτυξη που δήθεν θα 'ρθει στην χώρα μας μέσω Μακρον και Γαλλιας !

Έχω κατάστημα με Ηλεκτρικά ...Πριν 15-20 χρόνια οι Γαλλικές εταιρίες ηλεκτρικών είχαν όλες τα εργοστάσιά τους στην Γαλλία....Σήμερα το 90% απ αυτές έχουν μεταφέρει τον κατασκευαστικό τους κλάδο στην άπω Ανατολή , Κίνα , Ινδία, Αίγυπτο, Τουρκία κλπ και σπάνια πλέον να δεις ετικέτα σε ηλεκτρική συσκευή με το Made in France !

Πριν 3 χρόνια ο Μακρόν βρέθηκε σ' ένα εργοστάσιο οικιακών συσκευών της Whirlpool στην Βόρεια Γαλλία το οποίο είχε παρθεί απόφαση απ την μαμά εταιρία στις ΗΠΑ να μεταφερθεί στην Πολωνία και ήρθε σε αντιπαράθεση με τους πάνω από χίλιους εργαζόμενους.. οι οποίοι θα έμεναν άνεργοι ! Τους είπε καθαρά .. Αδυνατώ να κάνω το οτιδήποτε για την επερχόμενη ανεργία σας!

Και πως αλήθεια να κάνει κάτι όντας ο ίδιος υπέρμαχος των νόμων της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλισμού;

Τώρα εσύ άκου τον Μητσοτάκη όπως άκουγες και πριν τον Τσίπρα και περίμενε απ' τον Μακρόν ο οποίος δεν μπορεί να διασφαλίσει τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας στην δική του χώρα να νοιαστεί για το ένα και βάλε εκατομμύριο ανέργους στην χώρα μας για να τους βρει δουλειά !

Κάτσε και περίμενε τις Γαλλικές πολυεθνικές και τα Γαλλικά εργοστάσια παραγωγής να αφήσουν την Ινδία και την Απω Ανατολή με τα 3 ευρω μεροκάματο και να 'ρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν όπως τους κάλεσε ο Μητσοτάκης!

Τι να περιμένεις απ το κάλεσμα Μητσοτάκη ;

Να περιμένεις να 'ρθει κάποια Γαλλική πολυεθνική να αγοράσει την ΕΥΔΑΠ , κάποια πολυεθνική να αγοράσει την ΔΕΗ να αγοράσει κανένα αεροδρόμιο η κανένα λιμάνι που έχουν απομείνει ακόμα απούλητα ...να 'ρθει καμιά μεγάλη Γαλλική εμπορική αλυσίδα στο Ελληνικό ο ερχομός της οποίας θα αναγκάσει να βάλλουν λουκέτο εκατοντάδες μικρές Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ...
 Αυτό να περιμένεις !
 Αυτό εννοεί όταν λέει επενδυτές ο Μητσοτάκης αυτό έλεγε και πριν ο Τσίπρας... κι αυτό να περιμένεις !
Αν αυτό νομίζεις πως είναι προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και το δικό σου ...δεν έχεις παρά να το γιορτάσεις !

(Στη φώτο ο Μακρόν με εργαζόμενους του εργοστασίου της Whirlpool στην Βόρεια Γαλλία που του διαμαρτύρονται για την φυγή του …. επενδυτή από την Γαλλία ! )

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Η ενεργειακή φτώχεια ήρθε για να μείνει


 

Από μόνα τους τα ευρήματα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΠΟΙΖΩ για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν εντυπωσιακά. Το σημαντικότερο στοιχείο που περιλάμβανε η ποσοτική έρευνα με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου η οποία διεξήχθη το 2018 ήταν η έκταση της ενεργειακής φτώχειας: 51% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία που εν προκειμένω ορίζεται ως εκείνο το ποσοστό των νοικοκυριών που δαπανούν πάνω από το 10%  του ετήσιου οικογενειακού τους επιδόματος για τις ενεργειακές τους ανάγκες. 

Είναι ένας απλός ορισμός της ενεργειακής φτώχειας που εισάχθηκε πρώτη φορά το 1991 ενώ σε ορισμένες χώρες (Αγγλία, Ιρλανδία) έχει θεσμοθετηθεί και νομοθετικά. Αν δε, κάνουμε και τη σχετική αναγωγή απαλείφοντας το 16% των ερωτηθέντων που απάντησαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ», τότε το ποσοστό των ενεργειακών φτωχών υπερβαίνει το 60%. Πρόκειται για μέγεθος που προκαλεί δέος! Πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπ’ όψη μας δύο επιπλέον παραμέτρους. 

Αρχικά, ότι υπερβαίνει σημαντικά κάθε άλλο ορισμό της φτώχειας. Για παράδειγμα το 2017 (τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ) ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ήταν 35% και τα άτομα με υλικές στερήσεις 36%. 

Κατά συνέπεια, η ενεργειακή φτώχεια υπερβαίνει σημαντικά την συμβατικά οριζόμενη φτώχεια, που σημαίνει ότι ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που δεν ανήκει στα φτωχά της τμήματα, συμπεριλαμβάνεται στους ενεργειακά φτωχούς! 
 
Κατά δεύτερο, ότι η ενεργειακή φτώχεια βρίσκεται σε τέτοιο θεαματικό ύψος σε μια περίοδο που η κορύφωση της κρίσης και των συμπαρομαρτούντων της (ανεργία, μείωση μισθών, κ.λπ) αποτελεί ένα όλο και πιο απόμακρο παρελθόν• όχι όμως η ενεργειακή φτώχεια, που όλα δείχνουν ότι ήρθε για να …μείνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ