Τι τρώνε οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα;



Με ρωτούν συχνά «τι φαγητό δίνουν στους πρόσφυγες στα στρατόπεδα:», κι αυτό επειδή επίσης πολύ συχνά ακροδεξιά – και όχι μόνο- blogs και ΜΜΕ λένε ότι «οι αχάριστοι» πρόσφυγες δεν το τρώνε το φαγητό και καμιά φορά το πετάνε.

Αναρτώ, λοιπόν, το επίσημο συσσίτιο (πρώτη φωτογραφία), όπως προβλέπεται από το κράτος και προσφέρεται από τις συμβεβλημένες εταιρίες. Χωρίς σχόλια για την ποιότητα.

Δύο σημειώσεις:

Α) Όπου γράφει «σπανάκι-τυρί» σημαίνει ή σπανάκι ή τυρί, όχι και τα δύο.

Β) Κάθε βράδυ το δείπνο αποτελείται -κυρίως- από ένα αυγό, κι αυτό κάθε μέρα.
Όμως οι επιστημονικές Ιατρικές και Διατροφικές Εταιρείες των Ευρωπαϊκών χωρών προειδοποιούν ότι δεν επιτρέπεται να τρώμε περισσότερα από 2-3 αυγά την εβδομάδα.

Ερώτηση: Τι πρέπει να κάνει με τα υπόλοιπα 3-4 αυγά ένας άνθρωπος που φροντίζει στοιχειωδώς την υγεία του;

Τώρα δείτε και τις φωτογραφίες για να έχετε μια εικόνα.

Στη μία είναι το γεύμα. Εδώ με πατάτες, όμοια η εικόνα με το φακόρυζο, όμοια με τα φασόλια, όμοια με τις πατάτες με αρακά. Δωρική απλότητα στη διατροφή.

Στην άλλη ένα πλούσιο –λουκούλλειο!- δείπνο μιας εξαμελούς οικογένειας, όταν φροντίσει να κρατήσει για το βράδυ δύο από τις μερίδες του γεύματος.

Αυτά εβδομάδα μπαίνει, εβδομάδα βγαίνει.

Οι άνθρωποι που πρέπει να ζήσουν με αυτό το φαγητό δεν έχουν ζεστό νερό, δεν έχουν θέρμανση, τη νύχτα παγώνουν. Και γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η διατροφή για να μπορείς να αντέξεις το κρύο.

Στο στρατόπεδο της Κορίνθου δεν δίνονται δυνατότητες να μαγειρέψουν, όποιοι/ες μπορούν το κάνουν με ανοιχτές φωτιές ή με γκαζάκια. Τη νύχτα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτά τρώνε οι πρόσφυγες.

Και κάποιοι τους ζηλεύουν για τη διατροφή τους και τη ζωή που κάνουν.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητόΗ εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό 

Οι νέοι Δρίμακοι


 Γερμανικός Τύπος: Υπαίθρια φυλακή η Μόρια


Γιάννης Μακριδάκης

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανέγερση κλειστής φυλακής για πρόσφυγες κ μετανάστες, χωρητικότητας "5.000+" στην ορεινή ενδοχώρα της Χίου, σε περιοχή που οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες, σε περιοχή που την έχουν ήδη εκχωρήσει σε μία πολυεθνική για να στήσει Βιομηχανικές ανεμογεννήτριες.
Πρώτο δεδομένο λοιπόν η απανθρωπιά, δεύτερο το μπλέξιμο των σχεδιασμών, τρίτον το προσφυγικό-μεταναστευτικό που δεν θα σταματήσει ποτέ όσο οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονται αποικιοκρατικά τον κόσμο άρα το "5000+", δεν έχει άνω όριο κ μάλλον τείνει προς το άπειρο, τέταρτον κ σπουδαιότερο η περιοχή αυτή είναι το θέατρο της πρώτης καταγεγραμμένης κοινωνικής επανάστασης στην ιστορία της ανθρωπότητας αφού εκεί ο Δρίμακος κ οι λοιποί καταπιεσμένοι δούλοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπων από ανθρώπους, όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε μια σοφή, επιτυχή κ καίρια κυβερνητική επιλογή, η οποία τουλάχιστον στο μέλλον θα φέρνει τουρισμό να βλέπουν ανάμεσα στα κουφάρια των ΒΑΠΕ, το Άουσβιτς ή το λημέρι των εξεγερμένων δούλων του 21ου αιώνα



Δρίμακος

Από τη Βικιπαίδεια

Σύμφωνα με μία παράδοση που εντάσσεται στα πλαίσια της ελληνικής μυθολογίας, οι κάτοικοι της Χίου ήταν οι πρώτοι στον ελλαδικό χώρο που αγόρασαν ξένους δούλους, γεγονός που κίνησε την οργή των θεών. Μέχρι τότε, οι δούλοι στην Ελλάδα ήταν Έλληνες. Τότε ένας σημαντικός αριθμός δούλων αποσκίρτησε και κατέφυγε στα βουνά, όπου και εγκαταστάθηκαν. Αρχηγός αυτών των πρώην δούλων ήταν ο Δρίμακος. Από εκεί, έκαναν επιδρομές εναντίον της χώρας και λεηλατούσαν τα κτήματα των πρώην κυρίων τους. Μετά από πολλές μάχες, οι κάτοικοι συμφώνησαν να κάνουν ανακωχή με τον Δρίμακο: Θα πλήρωναν ένα ποσό κάθε χρόνο και ο Δρίμακος δεν θα τους ξαναενοχλούσε. Παρά τη συμφωνία όμως, οι κάτοικοι της Χίου επικήρυξαν την κεφαλή του Δρίμακου. Μετά από καιρό ο αρχηγός των πρώην δούλων, μη μπορώντας πλέον να υποφέρει τη ζωή του κάτω από τη συνεχή καταδίωξη, έπεισε ένα πρόσωπο που αγαπούσε πολύ, να του κόψει το κεφάλι και να το πάει να εισπράξει την επικήρυξη, όπως και έγινε. Οι πρώην δούλοι όμως, μετά τον θάνατο του αρχηγού τους ξανάρχισαν τις λεηλασίες. Μετανοώντας, οι Χιώτες ίδρυσαν ιερό και καθιέρωσαν τη λατρεία του Δρίμακου. Από τότε, όταν κάποιος κινδύνευε από τους δούλους του, ο Δρίμακος παρουσιαζόταν στον ύπνο του και τον προειδοποιούσε.
Παραθέτουμε την αφήγηση του Αθήναιου σε μετάφραση: Δειπνοσοφισταί, βιβλίο πέμπτο.



Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82?fbclid=IwAR1iqIqFYa0crkP2Tsm3DtEddg76vAE5LS2rOrSODLZn4WlN5V6TTRX4RBA

Από : [----->]