Μισές αλήθειες



Η μισή :







Και η άλλη μισή : …αλλά και το Ίδρυμα Κλίντον.Το Κατάρ με ένα ποσό 1- 5 εκατομμύρια δολάρια και η Σαουδική Αραβία με πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια 


Ο Κατάλογος των δωρητών του Ιδρύματος : https://www.clintonfoundation.org/contributors?category=%2410%2C000%2C001+to+%2425%2C000%2C000

Η τέχνη της αλητείας








Εμείς μιλήσαμε για τις λαϊκές κατοικίες, όχι για "εργατικές κατοικίες" του ΟΕΚ, λέει μέλος του "συντονισμού συλλογικοτήτων"

 

"Εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ στον Εύοσμο, δεν υπάρχουν, δεν κομίζουμε και γλαύκα εις Αθήνας", τόνισε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm" , το μέλος της "λαϊκής συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών" και του "Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης", που διαδηλώνουν ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων, κάθε Τετάρτη, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

 

"Εμείς μιλάμε για τις λαϊκές κατοικίες, για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία" είπε ο κ. Σμήλιος και αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τον επικείμενο πλειστηριασμό ακινήτων της 19ης Οκτωβρίου, διευκρίνισε ότι ούτε ο "Συντονισμός", ούτε ο ίδιος, έκαναν λόγο για "εργατικές κατοικίες" του ΟΕΚ, αλλά γενικώς για την ανάγκη να προστατευτεί η "κατοικία του εργαζόμενου", η "λαϊκή κατοικία του φτωχού λαού".

 

"Εμείς είπαμε το πάρα πολύ απλό. Ξεκινώντας από τις 19 Οκτώβρη και πηγαίνοντας προς το τέλος του χρόνου και ειδικά το 2017, μια σειρά από μικρά διαμερίσματα, λαϊκές κατοικίες, βγαίνουνε στον πλειστηριασμό από το κράτος, ταυτόχρονα με όλα αυτά που βγαίνουν από τις Tράπεζες" είπε ο κ. Σμήλιος.

 

Υπογράμμισε, ότι σκοπός της διαμαρτυρίας του "συντονισμού" είναι να προστατευτούν αυτές ακριβώς οι "λαϊκές κατοικίες" των φτωχών οικογενειών.

 

"Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα, αυτός που έχει μια βίλα με τέσσερις πισίνες στην Εκάλη και χρωστάει στο Δημόσιο, ναι, να του το πάρουνε και να του πάρουνε κι όσα έχει φάει τόσα χρόνια από τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους"  είπε ο κ. Σμήλιος και συνέχισε: "Πέστε μου, όμως, κι ας μας πει η κυβέρνηση, υπάρχει ένα τέτοιο σπίτι, που έχει βγει στον πλειστηριασμό;".

 

"Υπάρχει κίνδυνος για κανένα σπίτι της Εκάλης; Ξέρουμε, έστω μια τέτοια περίπτωση; Γιατί σας βεβαιώνω, ότι δεν υπάρχει και ας αφήσουμε την Εκάλη…εδώ, στη Θεσσαλονίκη.

Από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, είμαστε, οι περισσότεροι, κάθε Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο.

Δεν υπήρξε, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, καμία από τις γνωστές βίλες που να βγαίνει σε πλειστηριασμό" πρόσθεσε ο κ. Σμήλιος.

 

Πορεία για τους πλειστηριασμούς

Στο μεταξύ, πορεία έκαναν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, είχαν κάνει συμβολική συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων, για να περιφρουρήσουν όπως αναφέρουν και οι ίδιοι το Ειρηνοδικείο για να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.


 



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thousandnews