ΚΕΕΡΦΑ: Πρόκληση για τα εργατικά δικαιώματα και τους μετανάστες η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει επανεξέταση της καταδίκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη Μανωλάδα



ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Πρόκληση για τα εργατικά δικαιώματα και τους μετανάστες η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει επανεξέταση της καταδίκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη Μανωλάδα

Αποτελεί πρόκληση για τις ευαισθησίες όλων όσων αγωνιστήκαμε για δικαιοσύνη στους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας,η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταθέσει στο παραπέντε αίτημα για την επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για την υπόθεση των δολοφονικών επιθέσεων των μπράβων εταιρίας η οποία αρνιόταν να καταβάλει μισθούς στους εργάτες. Οδηγεί έτσι σε καθυστέρηση την υλοποίηση της απόφασης του ΕΔΔΑ που προβλέπει και την αποζημίωση των θυμάτων της ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης.

Απομένει η απόφαση των δικαστών, αν δηλαδή θα αποδεχτούν να επανεξεταστεί στην Ολομέλεια η απόφαση η όχι.

Τότε, ο εργατικός ξεσηκωμός στην Μανωλάδα με την απεργία και τα μαζικά μαχητικά συλλαλητήρια έφεραν στο προσκήνιο την άγρια εργοδοτική τρομοκρατία που βασίλευε στην περιοχή, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις παράγκες, την καταλήστευση του μόχθου των εργατών γης, το ρατσισμό.

Θυμίζουμε ότι τότε φωνάζαμε: “Νίκη στους εργάτες της Μανωλάδας, χαρτιά στους μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.”

Αντί η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα εργατικά δικαιώματα στο χώρο της αγροτικής παραγωγής με μια γενναία απόφαση νομιμοποίησης όλων των μεταναστών, προχωράει σε μια μεθόδευση που στέλνει το μήνυμα στην εργοδοσία ότι υπάρχει ανοχή στην ρατσιστική βαρβαρότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα θύματα της επίθεσης με πυροβολισμούς στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας όχι μόνο δεν δικαιώθηκαν αλλά το Δικαστήριο της Πάτρας καταλόγισε και πρόστιμα άνω των τριακοσίων ευρώ τα οποία εστάλησαν την Άνοιξη του 2015 στην Εφορεία στον κάθε ένα! Παρά τις παρεμβάσεις μας δεν διαγράφηκαν ποτέ!

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αίτημα της για επανεξέταση και να προχωρήσει άμεσα σε δικαίωση των εργατών γης με την νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα 

[--->] 



Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης  ανακλήθηκε, τελικά, η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας.