Επαγγελματίες ψεύτες


Ήταν που διαβεβαίωναν , ότι δεν πρόκειται να γίνει και ότι οι Αρχαιολόγοι ψεύδονταν...

Μεταβιβάστηκαν τελικά στο Υπερταμείο ιστορικά μνημεία, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί του αντιθέτου και ξεκινάει η αξιοποίησή τους υπέρ των τοκογλύφων δανειστών !

Το Νεώριο Mόρο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ένα ιστορικό μνημείο που φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα όπως εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις, διαλέξεις και σεμινάρια και αποτελεί το σπίτι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων έχει ήδη μεταφερθεί.

Στις 9 Οκτωβρίου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), που είναι θυγατρική του Υπερταμείου, έστειλε επιστολή στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων με την οποία ενημέρωνε τη διοίκησή του, ότι το ενοίκιο για τη χρήση του Νεωρίου Μόρο θα καταβάλλεται πλέον όχι στην εφορία, αλλά στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας ...

Η επιστολή αυτή, αποτελεί απόδειξη ότι το ιστορικό μνημείο είναι ένα από τα 10.119 ακίνητα που πέρασαν στο Υπερταμείο με ισάριθμους δωδεκαψήφιους κωδικούς Κτηματολογίου, στο ΦΕΚ 2317 που δημοσιεύθηκε στις 19 Ιουνίου.

Μάλιστα το γεγονός ότι η μεταβίβαση των ιστορικών μνημείων στο Υπερταμείο “προς αξιοποίηση” άρχισε από τα Χανιά, αφήνει έκθετα μέλη της κυβέρνησης που είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά αυτό το σενάριο.

''Τα μνημεία, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί τόποι, η πολιτιστική κληρονομιά εν γένει δεν παραχωρούνται και δεν υπάγονται σε καθεστώς συναλλαγής'' σημείωνε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού πριν από ένα μήνα, ενώ λίγες ημέρες μετά, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη σε επίσκεψή της στα Χανιά για τα εγκαίνια έκθεσης, όχι μόνο επαναλάμβανε την ανακοίνωση του υπουργείου, αλλά και δήλωνε βέβαιη πως :

''Οι Χανιώτες πάντα θα αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις αν προκύψουν ποτέ απόπειρες εκχώρησης.
Το ίδιο και εγώ''..
.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει τάχα ότι του ''προκαλεί κατάπληξη ότι κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ακόμα και σε μία τόσο απλή και σαφή γραφειοκρατική διαδικασία.
Πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένοι''..
.
Επαγγελματίες ψεύτες ή άσχετοι;

Είναι το ίδιο επικίνδυνοι... 

 Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, πλεούμενο, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο 

«Η εταιρεία μού είπε να καταδείξω ενόχους»

Οι μάρτυρες από την εταιρεία φύλαξης μίλησαν για παρεμβάσεις στις καταθέσεις τους και έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για φυτεμένα στοιχεία.

 
 

Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης & Χρήστος Μπαϊραμίδης/ omniatv

Ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων με την δεύτερη δικάσιμο για τον εμπρησμό του εργοστασίου στις Σκουριές τον Φεβρουάριο του 2013, όπου δε συνελήφθη κανένας από τους δράστες, παρ’ όλα αυτά σχηματίστηκε βαρύ κατηγορητήριο για 21 μέλη του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Η διαδικασία ξεκίνησε μετα τις 10:30 καθώς μέχρι τοτε αναζητούνταν τραπέζια για τους συνηγόρους καθως η αίθουσα είναι πολύ μικρή. Εξετάστηκαν οι 7 από τους 70 μάρτυρες κατηγορίες.

Σύμφωνα με μάρτυρα κατηγορίας η Eldorado Gold έδωσε σαφή οδηγία προς τους εργαζόμενους για την στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων για την επίθεση, ενώ σύμφωνα με άλλο μάρτυρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. τον κάλεσε σε δίκη που αφορούσε το “φύτεμα” πειστηρίων στη δικογραφία.

Παράλληλα αναδείχθηκε ο πρωτοφανής τρόπος συλλογής πειστηρίων από την φύλαξη του εργοταξίου – αντί την αστυνομία, ενώ οι κατηγορίες περί “απόπειρας ανθρωποκτονίας” από τους επιτιθέμενους φάνηκαν ανυπόστατες σύμφωνα με την κατάθεση των μαρτύρων-φυλάκων των εγκαταστάσεων.

Συζήτηση έγινε και για την “ντοπιολαλιά” καθώς στη δικογραφία χρησιμοποιείται ως στοιχείο ο ισχυρισμός ορισμένων φυλάκων ότι οι επιτιθέμενοι είχαν προφορά ντόπιων.

Οι επόμενες δικάσιμοι έχουν οριστεί για 25, 29, 30, 31 Οκτωβρίου 2018 και 1, 12, 13, 14, 15, 19, 21, 26, 30 Νοεμβρίου 2018.


Υπόδειξη ενόχων από την εταιρία security της Eldorado Gold

H security της Eldorado Gold υπέδειξε στους εργαζόμενους να καταδείξουν στις καταθέσεις τους ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τον Λάζαρο Τόσκα, τη Μαρία Καδόγλου, και τον Απόστολο Παπαγεωργίου που είναι ιδιαίτερα ενεργά μέλη του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, σύμφωνα με μάρτυρα ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε ότι δέχθηκε μήνυση από την εταιρία security όταν το εξέφρασε.

Εντύπωση προκάλεσε  στους συνηγόρους υπεράσπισης το γεγονός ότι ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι η φωνή του ενός εκ των επιτιθέμενων του θύμισε τη φωνή ενός εργαζομένου στα μεταλλεία, ενω 2 μέρες πριν την επίθεση είχε χορηγηθεί στους φύλακες ατομικός πυροσβεστήρας.

Παράλληλα ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι στους αστυνομικούς έλεγε διαφορετικά πράγματα από αυτά που τελικά γράφτηκαν στην αρ    […]

    [Αναφέρει ότι δυο μέρες πριν τους είχαν δώσει ατομικούς πυροσβεστήρες. Περιγράφει την επίθεση.]

    Συνήγορος 1: Λέτε ότι ακούσατε μια οικεία φωνή.

    Μάρτυρας: Ναι, νομίζω μάλιστα ότι αυτή η φωνή μου έμοιαζε με ενός που δούλευε πάνω.

    Συνήγορος 1: Πού, στο εργοστάσιο;

    Μάρτυρας: Ναι.

    Συνήγορος 1: Δηλαδή, λέτε ότι αυτός που ακούσατε είναι από το εργοστάσιο;

    Μάρτυρας: Ναι, πολύ πιθανό.

    Συνήγορος 1: Δηλαδή τώρα εγώ αν κάνω υπόθεση για προβοκάτσια;

    Μάρτυρας: Τώρα αυτό δεν το ξέρω.

    Συνήγορος 2: Πείτε μας για την κατάθεσή σας.

    Μάρτυρας: Άλλα είπα στην κατάθεσή μου και άλλα γράψανε οι αστυνομικοί.

    Συνήγορος 3: Σε κάποια αποστροφή του λόγου σας είπατε ότι σας έδωσαν προσωπικό πυροσβεστήρα.

    Μάρτυρας: Ναι.

    Συνήγορος 3: Δηλαδή 2 μέρες πριν σας δίνει προσωπικούς πυροσβεστήρες. Μήπως ξέρετε αν μηχανήματα αξίας μεταφέρθηκαν μακριά;

    Συνήγορος 3: Μήπως κάποιοι ασφάλισαν τα μηχανήματά τους.

    Μάρτυρας: Δε το ξέρω αυτό.

    Μάρτυρας: Κοιτάξτε εμένα με μήνυσε η εταιρεία μου για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή δήλωσα ότι αυτή μου είπε να καταδείξω ως ενόχους για ηθική αυτουργία τους Τόσκα, Καδόγλου και Παπαγεωργίου. Αθωώθηκα τον προηγούμενο μήνα από αυτήν την υπόθεση.χική του εξέταση.


Αστυνομική έρευνα για φυτεμένα πειστήρια

Όπως προέκυψε από την μαρτυρία όλων των φυλάκων του εργοταξίου, η συλλογή των πειστηρίων έγινε από τους ίδιους αντί από της αστυνομικές αρχές, ενώ ο τόπος εύρεσης των αντικειμένων υποδείχθηκε και έγινε δεκτό από τις αρχές «καλή την πίστη». Μάλιστα ορισμένα αντικείμενα μεταφέρθηκαν από τον ίδιο τον μάρτυρα εργαζόμενο όπου εκεί εισήχθη και ένα σακίδιο με μολότοφ που δε μετέφερε ο ίδιος. Όπως ανέφερε για την υπόθεση αυτή κλήθηκε και ως μάρτυρας καθώς η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ελέγχει το «φύτεμα στοιχείων». Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να ενημερωθεί το δικαστήριο για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Χορηγίες απ’ οπού κι αν προέρχονται;



Η παράταξη μας έχει σταθερή θέση σχετικά με τα κριτήρια αποδοχής χορηγιών στον δήμο. Είναι αδιανόητο δημοτική αρχή να αποδέχεται χορηγίες αγνώστου προελεύσεως ή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στόχο έχουν να επωφεληθούν τα μέγιστα, μέσω της αγαθοεργίας τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι χορηγίες που έλαβε ο δήμος, είναι απαράδεκτες, ντροπιαστικές και προσβλητικές.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, άνθρωποι της εταιρείας του συγκεκριμένου επιχειρηματία από το 2007 και επί σειρά ετών έκαναν δεκάδες μηνύσεις εναντίον αιρετών, εργαζομένων και πολιτών του δήμου Ελληνικού και οργάνωσαν επιθέσεις και τραμπουκισμούς εναντίον λουόμενων της ελεύθερης - δημοτικής πλαζ Αγίου Κοσμά και των υπαλλήλων του δήμου σε αυτή για ορισμένες μάλιστα από τις οποίες υπάρχουν δικαστικές καταδίκες. Τώρα μέσα σ όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μια ακόμη κατηγορία απ’ το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, εκβιασμών κτλ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο τύπο.

Αλήθεια ο κ. Κωνσταντάτος απαντάει ακόμα το ίδιο, όπως την προηγούμενη φορά; Πως το πρόβλημα είναι προσωπικό και αφορά μόνο την παράταξη μας ή θα ζητήσει συγνώμη;



            Βούλευμα – καταπέλτης για χορηγό του δήμου μας

        Βούλευμα – καταπέλτης για χορηγό του δήμου μας

Στοιχεία για τις εγκληματικές μεθόδους που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης περιλαμβάνει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν σε ημερήσια εφημερίδα. Ο γνωστός επιχειρηματίας που έχει στηρίξει με χορηγίες το δήμο μας παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.