Όσοι αμφισβητούν την προπαγάνδα μας είναι προδότες

 Η ιστορικός Anne Morelli συνοψίζει το κλασικό βιβλίο του ArthurPonsonby,Ψεύδος σε καιρό πολέμου, Falsehoodin War-Time,ως εξής :


1. Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο. Μόνο οι αντίπαλοί μας ευθύνονται

2. Ο εχθρός είναι από τη φύση του κακός και μοιάζει με τον διάβολο.

3. Υπερασπιζόμαστε έναν ευγενή σκοπό, όχι τα δικά μας συμφέροντα.

4. Ο εχθρός διαπράττει θηριωδίες συνειδητά. Εμείς άθελά μας.

5. Ο εχθρός χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα.

6. Έχουμε μικρές απώλειες, οι απώλειες του εχθρού είναι τεράστιες.

7. Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι υποστηρίζουν τον σκοπό μας.

8. Η υπόθεση μας είναι ιερή.

9. Όσοι αμφισβητούν την προπαγάνδα μας είναι προδότες



Παράδειγμα , η χθεσινή ομιλία του Καγκελάριου της ΟμοσπονδιακήςΔημοκρατίας της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Τα παραπάνω είναι όσα ακούτε και βλέπετε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων των χωρών της Δύσης. Που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν.

Οι ΗΠΑ και οι πληρεξούσιοί τους στην ΕΕ και αλλού έχουν επιβάλει πολύ σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία για να βλάψουν την οικονομία της.

Η τελική πρόθεση αυτού του οικονομικού πολέμου είναι η αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.

Πιθανή συνέπεια, η αλλαγή καθεστώτος σε πολλές άλλες χώρες.

Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται σε άνευ προηγουμένου οικονομικά μεγέθη. Οι συνέπειες σε όλες τις αγορές θα είναι πολύ σημαντικές έως ακραίες. Όμως η εμπειρία από το Ιράν δείχνει ότι τέτοιοι οικονομικοί πόλεμοι έχουν τα όριά τους καθώς η χώρα που γίνεται στόχος μαθαίνει να επιβιώνει. Επιπλέον, η Ρωσία βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι ήταν ποτέ το Ιράν και είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τις συνέπειες.

Το ρούβλι σημείωσε πτώση κατά 30% περίπου σήμερα, αλλά η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπερδιπλασίασε αμέσως το επιτόκιο στο 20%. Είναι διατεθειμένη να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό προτού μπλέξει πραγματικά.

Πόσο οι επενδύσεις και η κατανάλωση της Ρωσίας εξαρτώνται από τις εισαγωγές από τη «δύση» ; Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος τους να αντικατασταθεί με εισαγωγές από την Κίνα;

Τώρα,το κόστος της ενέργειας στις Η.Π.Α. και την ΕΕ θα εκτιναχθεί στα ύψη. Αυτό θα οδηγήσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ σε ύφεση. Καθώς η Ρωσία θα αυξήσει τις τιμές για τις εξαγωγές αγαθών στα οποία υπερισχύει στην αγορά - φυσικό αέριο, πετρέλαιο, σιτάρι, κάλιο, τιτάνιο, αλουμίνιο, παλλάδιο, νέον κ.λπ. - ο πληθωρισμός σε όλο τον κόσμο θα αυξηθεί πολύ.

Οι «δυτικές» κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν πρακτικά επιτόκια 0% και θα είναι απρόθυμες να τα αυξήσουν καθώς αυτό θα βαθύνει την ύφεση. Αυτό είναι πιθανό να αυξήσει τον πληθωρισμό στον «δυτικό» κόσμο με υψηλότερο ρυθμό από αυτόν της Ρωσίας.

Η τρελή κίνηση της Γερμανίας να προσθέσει 120 δισεκατομμύρια δολάρια στις αμυντικές της δαπάνες (από περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως) θα δημιουργήσει μέσα σε λίγα χρόνια μια ισχυρή στρατιωτική ανισορροπία στην Ευρώπη, καθώς η Γερμανία θα κυριαρχήσει σε όλους τους γείτονές της.

 Αυτό είναι περιττό και ιστορικά πολύ επικίνδυνο. Η αποφυγή των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα σημαίνει ότι η Γερμανία και ο νέος καγκελάριος της Όλαφ Σολτς ακολουθούν το σχέδιο των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός νέου Ψυχρού Πολέμου και η οικονομία της Γερμανίας θα είναι τώρα ένα από τα θύματά της.

Στις 4 Φεβρουαρίου η Ρωσία και η Κίνα ανακήρυξαν έναν πολυπολικό κόσμο στον οποίο είναι δύο συνεργαζόμενοι πόλοι που θα αντιμετωπίσουν τον αμερικανικό. Η κίνηση της Ρωσίας στην Ουκρανία αυτό δείχνει.

Δείχνει επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα θελήσουν να εγκαταλείψουν τους αλαζονικούς στόχους τους χωρίς να δώσουν μεγάλη μάχη.

ΠΗΓΗ moonofalabama,Disarming Ukraine - Day 5 | Money War On Russia - Day 1

Πρόκειται για το τέλος της δημοκρατίας. Αν υπήρξε ποτέ

 


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε «Πούτλερ», κάτι μεταξύ Πούτιν και Χίτλερ. Για τους λιγότερο επιθετικούς, ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο Βλαντ ο τρελός. «Δεν υπήρξε ποτέ γενοκτονία κατά των φιλορωσικών πληθυσμών στο Ντονμπάς. Ναζιστικοί σχηματισμοί δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ στην Ουκρανία και δεν έγινε σφαγή στην Οδησσό. Ο Πούτιν απειλεί τον κόσμο και πρέπει να σταματήσει».




Τα δυτικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την ουκρανική κρίση σαν να πουλάνε πλάκες σαπουνιού με τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο δυτικός κόσμος των μέσων ενημέρωσης διεξάγει έναν πόλεμο ενάντια στην αλήθεια. Υπάρχει επίσημο δόγμα και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι αιρετικός και πρέπει να απομονωθεί. Οποιαδήποτε αξιολόγηση, οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται σε σύγκρουση με τη γραμμή της Ουάσιγκτον χαρακτηρίζεται fake news.

Ο κόσμος των δυτικών μέσων πληροφόρησης αυτές τις ώρες δείχνει τον χειρότερο εαυτό του. Έχει ήδη συμβεί με τον εμφύλιο στη Συρία, με την εισβολή στη Λιβύη και την ανατροπή του Καντάφι. Αλλά αυτή τη φορά γίνονται ακόμη χειρότερα.

Το δυτικό εργοστάσιο πληροφοριών δεν κρύβει απλώς την αλήθεια και προσανατολίζει την κοινή γνώμη. Τα κυρίαρχα  μμε της Δύσης κατασκευάζουν ένα ακριβές και επιμελημένο αφήγημα. Χρησιμοποιώντας παλιές ταινίες και παλιές φωτογραφίες και προσποιούμενοι ότι είναι αληθινά πλάνα τραβηγμένα από πολεμικά βιντεοπαιχνίδια. Φαίνεται αδύνατο αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Για παράδειγμα το δελτίο ειδήσεων Tg2 της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai, μετέδωσε ένα βίντεο από τα βιντεοπαιχνίδια War Thunder, ως δήθεν επίθεση με πυραύλους του ρωσικού στρατού εναντίον του Κιέβου.

Σε όλο το δυτικό τόξο, τα μέσα ενημέρωσης διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις προς υπεράσπιση του αντιρωσικού δόγματος. Κανείς δεν αναρωτιέται για τους λόγους που ώθησαν τη ρωσική προεδρία να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Κανείς δεν θέτει ερωτήματα σχετικά με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, το οποίο, στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, που εγγυόταν ότι δεν θα προχωρούσε ούτε εκατοστό προς τα ρωσικά σύνορα. Κανείς δεν θυμάται την πλατεία Μαϊντάν, την παρέμβαση δυτικών ΜΚΟ και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανατροπή της τότε φιλορωσικής κυβέρνησης του Κιέβου. Για να ολοκληρωθεί η καταθλιπτική εικόνα του τέλους της Αυτοκρατορίας έρχεται η απαγόρευση του RT και του Sputnik. Πρόκειται για το τέλος της δημοκρατίας. Αν υπήρξε ποτέ.

[---->]