Μεγάλη συγκέντρωση στο Βερολίνο

          

"Δεν θέλουμε τα γερμανικά τανκς να πυροβολούν τα δισέγγονα των Ρωσίδων γυναικών και ανδρών. Έχετε ξεχάσει τη γερμανική ιστορία;" - Η Sahra Wagenknecht, βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου, εκφώνησε φλογερό λόγο.

✔️Πάνω από 50.000 ήταν οι διαδηλωτές χτες στο Βερολίνο τους οποίους η Sahra Wagenknecht εκ μέρους των οργανωτών ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.

“Αρχίζουμε να οργανωνόμαστε - κανείς δεν μπορεί να μας αγνοήσει πια” είπε.

📍Η αστυνομία από την πλευρά της μέτρησε … 13.000, αφού είχε φροντίσει με κάθε τρόπο να παρεμποδίσει τη συμμετοχή, κλείνοντας τη δίοδο στις βασικές αρτηρίες που οδηγούν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και μη επιτρέποντας τη λειτουργία των σταθμών του μετρό στην περιοχή, λόγω … υπερβολικού συνωστισμού.

Παρά τις παρακάμψεις πολλών χιλιομέτρων μέσα σε χιόνι και βροχή και μηδενικές θερμοκρασίες, η κινητοποίηση ήταν από τις μεγαλύτερες την τελευταία 20ετία!

Σε μια αντισυγκέντρωση την ίδια ώρα, Ουκρανών εθνικιστών και των υποστηρικτών τους στην Ebertstraße απέναντι από την πρεσβεία των ΗΠΑ συμμετείχαν περίπου 30 άτομα και σε μια άλλη στην Pariser Platz περίπου 10 άτομα. 



@ θερσιτης, intelrepublic