Χουντική τρομοκρατία για έκφραση γνώμης

 



Για σήμερα η Ρωσική ορχήστρα musicAeterna είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας με ένα έργο του  Βέρντι. Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο γεννημένος στην Ελλάδα Θόδωρος Κουρεντζής που δουλεύει εδώ και 25 χρόνια στη Ρωσία. Μέχρις εδώ καλά …

👉Χτες οι οργανωτές στο Ντόρτμουντ, ανακοίνωσαν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ σε 4-5 μέλη του συνόλου να εμφανιστούν γιατί -άκουσον/άκουσον- στα social media και μάλιστα στην πατρίδα τους (!) πήραν θέση υπέρ της Ρωσίας.

Μάλιστα ο Γερμανός διευθυντής του χώρου της συναυλίας Χερ Raphael von Hoensbroech σημείωσε ότι ένας τενόρος που απέκλεισε είχε τραγουδήσει ένα κομμάτι που έλεγε «ο φασισμός μας χτυπάει ξανά»!

✔️Αν αυτό δεν είναι χουντική τρομοκρατία για έκφραση γνώμης, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

✔️ Εκτός από τρομοκρατία και ιδεολογικός ρατσισμός είναι και φακέλωμα! Ή ρουφιανιά! Αλλιώς πως ήξερε ο von Hoensbroech τις πεποιθήσεις του κάθε μουσικού;

Ο Θόδωρος Κουρεντζής θεωρείται «διάνοια» στη διεύθυνση μουσικών συνόλων με παγκόσμια φήμη.

✔️Δεν έχω προσωπική γνώμη, αλλά έτσι θάναι. Το Γενάρη θυμάμαι που ήρθε στο Μέγαρο Μουσικής έγινε πανζουρλισμός από φιλόμουσους και κυρίες Κολωνακίου και Β. Προαστίων για ένα εισιτήριο.

✔️Ο Κουρεντζής, και προς τιμή του, από 23 χρονών τελειώνοντας το Ωδείο στην Αθήνα, προτίμησε να ζει στη Ρωσία όπου ανδρώθηκε η φήμη του. Και μάλιστα σε μικρά σχήματα στην αρχή όπως στο Νοβοσιμπίρσκ, το Πέρμ κλπ αντί στα φώτα και τη χλιδή της Δύσης.

✔️Το Ρώσικο κράτος και η κοινωνία του παρείχαν τα πάντα. Σήμερα η έδρα του ίδιου και της ορχήστρας του, για αποκλειστική χρήση, είναι το εμβληματικό Leningradskiy Dom Radio και χορηγός/χρηματοδότης η κρατική τράπεζα VTB.

👉 Ο von Hoensbroech δήλωσε ότι ο Κουρεντζής «συμφώνησε με τον αποκλεισμό των συναδέλφων του» για τις απόψεις τους.

👉 Αν είναι αλήθεια όμως είναι ένα θέμα! Ή όχι;

από Θερσίτη στο Telegram