Τα παραλειπόμενα της μεγάλης εικόνας



του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Η πρόκληση των δανειστών, η συγκυρία της διαπραγμάτευσης και ο ρόλος της ελληνικής παρωνυχίδας στους οικουμενικούς σχεδιασμούς της καπιταλιστικής «Διεθνούς» 

 «Η ψευδαίσθηση ότι αρκεί η πολιτική αλλαγή για την αντιμετώπιση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος διελύθη στην κυριολεξία.Με άλλα λόγια,ο μεταπολιτευτικός πολιτικός κύκλος ολοκληρώθηκε ».
Αυτά συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη,σύμφωνα με αρθρογράφο κορυφαίου συστημικού ΜΜΕ,όταν αποκαλύφθηκε η πρόταση- τελεσίγραφο των δανειστών.

Παρ'ότι ο μεταπολιτευτικός κύκλος έχει κλείσει δεκάδες φορές την τελευταία δεκαετία,ώστε να δώσουμε βάση σε μια ακόμη προαγγελία του τέλους του, το πρώτο σκέλος της παρατήρησης είναι ακριβές. 
Η πολιτική αλλαγή του Γενάρη δεν ήταν η μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη εξόδου από την κρίση.Και υποθέτουμε ότι ακόμη οι πρωταγωνιστές της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές δεν είχαν την ψευδαίσθηση ότι αρκούσε.

Ωστόσο,η μακρά επανάπαυση στη λογική της ανάθεσης έχει αυτή την καθοριστική παρενέργεια:Καθιστά εξαιρετικά δύσκολητην κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα,τώρα που θεωρείται ξανά αναγκαίος.Ακόμη και υπό το «αίσθημα πατριωτικής ευθύνης» που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Η τακτική της πολιτικής και κοινωνικής εξουθένωσης είναι σταθερό στοιχείο της «μηχανικής» που ακολουθούν εδώ και πέντε χρόνια οι δανειστές στο ολοκληρωτικό πείραμα το οποίο εφαρμόζουν στην Ελλάδα. Και επαναλήφθηκε με το τελευταίο χτύπημα της τρόικας που επανήλθε δριμύτερη,χωρίς την καθωσπρέπει περιβολή των θεσμών,με προφανή στόχο να ωθήσει την κοινωνία ένα μέτρο πιο μέσα στο βάλτο της μοιρολατρία; και της ΤΙΝΑ (There Is No Alternative).

[…] Σ’ όλον αυτό το σχεδιασμό οικουμενικής διακυβέρνησης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, η ελληνική εκκρεμότητα παραμένει μια ενοχλητική παρωνυχίδα. 
Αλλά με όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε αληθινή γάγγραινα. 
Μια σωστή σύνθεση της μεγάλης αλλά και τόσο εύθραυστης εικόνας καταδεικνύει τις δυνατότητες που έχει ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση να έχει καταλυτική, ριζοσπαστική επίδραση στις εξελίξεις. 
Παραδόξως, ακόμη και στη χειρότερη φάση της, όπως συνέβη τον Ιούνιο του 2011,η Ελλάδα παραμένει  υπερδύναμη της κρίσης 

.Αρκεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.

τώρα θέλουν να εφαρμόσουν και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (Χατζηδάκη)

  Παράδειγμα:

 Την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία όλης της χώρας

Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την πλήρη και κατηγορηματική τους αντίθεση στη θέση που περιλαμβάνεται στην πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ,προς τους θεσμούς περί πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στα σούπερμάρκετ.
Πέραν του ότι θα αποτελέσει μία τεράστια επιβάρυνση στα οικονομικά των πολιτών, θα δημιουργήσει,όπως έχουν δείξει όλες οι μελέτες στην Ευρώπη, τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια υγεία λόγω των παρενεργειών που έχουν τα φάρμακα αυτά, κατά την ανεξέλεγκτη χορήγηση τους,
Η διατυπωμένη θέση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τοποθετήσεις όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την θέση της, να εναρμονιστεί με τις ανάγκες του λαού ,αλλά και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις

 http://www.fsa.gr/

 Για την ιστορία:

 Ευ. Τσακαλώτος: Δεν συζητάμε την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ 

"Απάτη του Χατζηδάκη η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ"  

Τσίπρας: Η εργαλειοθήκη ήταν του Χατζηδάκη, όχι του ΟΟΣΑ

Η "εργαλειοθήκη" δεν ήταν του ΟΟΣΑ αλλά του Σαμαρά 

ΠΦΣ: "Όχι" στον εκβιασμό της τρόικας και την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ

 Παππάς απαντάει σε Χαρακόπουλο για την εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ

 Τσίπρας:  Δε θα μετανιώσετε για την επιλογή σας. Εμείς δε θα σας προδώσουμε


Το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εκλέγει 31 γυναίκες βουλευτές στο κοινοβούλιο της Τουρκίας

A Body Blow for Turkey’s Ruling Party
Η φωτογραφία από το foreignpolicy.com

                    Σύμφωνα με τα ανεπίσημα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στέλνει 80 βουλευτές στο τούρκικο κοινοβούλιο από τους οποίους 31 γυναίκες

Το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) για άλλη μια φορά  αποδεικνύεται ως το κόμμα των γυναικών.Με καταμετρημένο πάνω από 90% των ψηφοδελτίων το HDP συγκεντρώνει περίπου 5.300.000 ψήφους και ποσοστά 12.1% σε όλη την Τουρκία και το Βόρειο Κουρδιστάν,και αναμένεται να καταλάβει γύρω στις 80 (78-79) έδρες στο κοινοβούλιο, το 40 τοις εκατό των οποίων γυναίκες. 
Υποστηρίζοντας την ισότητα των φύλων και την εφαρμογή του συστήματος  της συμπροεδρίας, το HDP συμμετέχει δραστήρια  σε πολλούς τομείς της πολιτικής.

HDP has 31 women parliamentarians

According to unofficial results, HDP sends 80 deputies to the parliament, 31 of whom are women.
NEWS DESK - ANF Sunday, June 7, 2015 at 11:15 PM   


ΠΗΓΕΣ :