Χιλή σήμερα

 


 



Παρασκευή βράδυ στο Σαντιάγκο ντελ Χιλής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου Piñera οι Καραμπινέρος πέταξαν ένα 16 χρονο αγόρι από γέφυρα στον ποταμό Μαπόχο.

Ο λαός της Χιλής κινητοποιείται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για πάνω από ένα χρόνο. Από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν συντελεστεί πάνω από 8,575 παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας και των βασανιστηρίων, από τους Καραμπινέρους .

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 25 Οκτωβρίου, θα γίνει δημοψήφισμα για την κατάργηση του συντάγματος του Πινοσέτ και την ψήφιση νέου συντάγματος, όπως ζητούν οι πλατείες.

Αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο λαό της Χιλής.

Ίσως το πιο άθλιο πρωτοσέλιδο

 

Ίσως το πιο άθλιο πρωτοσέλιδο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ..το πιο κατάπτυστο και βρόμικο είναι αυτό που κρύβεται πίσω από την λογική αυτών που το υπερασπίζονται..κάποια κρυφά χαρτιά του συστήματος και των υπηρεσιών τους ..που θέλουν όσους πολέμησαν τον φασισμό να ενταχθούν πίσω από  "Το Τείχος της Δημοκρατίας"..  Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το πρωτοσέλιδα κρύβουν πραγματικά κομματική ατζέντα και τις ψηφοθηρικές τους επιθυμίες. Και το λάθος στο πρωτοσέλιδο δεν είναι αν αφαιρεθεί ένα ή δυο πρόσωπα και ή αν προστεθούν άλλα πρόσωπα άλλων κομμάτων και σχηματισμών ..είναι ΌΛΗ η λογική που κρύβεται πίσω από το πρωτοσέλιδο αυτό ... βρόμικα μυαλά με βρόμικα πάρε δώσε με το σύστημα συνεχίζουν δυστυχώς να κυκλοφορούν ακόμα στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα ....


[---->]