Δελφινάριο στο σύνταγμα

Προσοχή, η στήλη σήμερα είναι άκρως χιουμοριστική και αυτό επειδή παραθέτουμε αυτούσιους τους διαλόγους, μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και του Π. Τόμσεν, όπως τους μετέφερε το «Έθνος της Κυριακής». Στα λόγια του Γ. Στουρνάρα, θα αναγνωρίσετε τον δυναμισμό της πατρίδας μας, την αδιάλλακτη θέση της πολιτείας και την σθεναρή απόφαση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί  τους αδύναμους αυτού του τόπου. Ακολουθεί αυτούσιο κείμενο ηρωικό και πένθιμο…

«Ο κ. Στουρνάρας συνοδευόμενος από τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς ανέβηκαν στον έκτο και πέρασαν στο γραφείο του υπουργού. Είχαν να κλείσουν μια διαφορά 2 με 2,5 δισ. ευρώ. Γι' αυτό και προτίμησαν μία «κλειστή» σύσκεψη, με τους συνεργάτες τους να εξετάζουν λεπτομέρειες του προγράμματος στην αίθουσα Παπαληγούρα. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την... έκρηξη που θα ακολουθούσε.
Είχαν συμπληρώσει μία ώρα συζήτησης σε υψηλούς τόνους όταν η εμμονή του κ. Τόμσεν έφερε στα όριά του τον υπουργό Οικονομικών. Ο Γ. Στουρνάρας σηκώθηκε από το τραπέζι και απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ σε έντονο ύφος.