Πνευμονικό οίδημα λοιπόν η αιτία θανάτου του Βασίλη Μάγγου



Μόνο που κανείς (μέχρι στιγμής) δεν μας λέει από τι προκλήθηκε αυτό το πνευμονικό οίδημα....

Σε ιατρική ιστοσελίδα, διαβάζουμε σχετικά:

"Το πνευμονικό οίδημα είναι πάθηση των πνευμόνων που εκδηλώνεται όταν οι κυψελίδες γεμίσουν με περίσσευμα υγρού, το οποίο έχει διαρρεύσει από τα αιμοφόρα αγγεία.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανταλλαγή των αερίων, με αποτέλεσμα δυσκολία στην αναπνοή και κακή οξυγόνωση του αίματος.
Αίτια
Τα αίτια που προκαλούν το πνευμονικό οίδημα, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Σ’ αυτά που οφείλονται στην καρδιά (καρδιογενές πνευμονικό οίδημα) και σ’ αυτά που οφείλονται σε άλλα αίτια (μη καρδιογενές πνευμονικό οίδημα).

Καρδιογενή αίτια πνευμονικού οιδήματος
Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω μειωμένης ικανότητας της καρδιάς να αντλεί κανονικά το αίμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια, όπως είναι οι αρρυθμίες, διάφορες ασθένειες ή η εξασθένηση του μυοκαρδίου, προβλήματα στις καρδιακές βαλβίδες κ.λ.π. Όλα αυτά τα αίτια, μπορούν να οδηγήσουν σε συσσώρευση ποσότητας αίματος, μεγαλύτερης από την συνήθη, με αποτέλεσμα την έξοδο υγρού στις κυψελίδες.

Μη καρδιογενές πνευμονικό οίδημα
-Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας (ARDS). Πρόκειται για δυνητικά σοβαρή κατάσταση, που προκαλείται από σοβαρές λοιμώξεις, τραυματισμούς, εισπνοή τοξικών αερίων, ισχυρή ακτινοβολία των πνευμόνων κ.λ.π...."
https://www.diaplasis.eu/%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE…/

Σ' αυτή την δεύτερη μεγάλη κατηγορία των μη καρδιογενών πνευμονικών οιδημάτων, εντάσσονται και οι τραυματισμοί και είναι πλέον γνωστό σε όλους, πως απ' το ξύλο που έφαγε απ' την αστυνομία, ο Βασίλης Μάγγος, έφερε 7 κατάγματα πλευρών και θλάση στο συκώτι!

Μάλλον θα χρειαστούν περισσότερες προσπάθειες για να βγουν λάδι, οι πραιτοριανοί που σάπισαν στο ξύλο τον Βασίλη



George Avagianos ...Τι κάνει νιάου-νιάου. Εμβολή και συνεπαγόμενο Οξύ Πνευμονικό Οίδημα από θρόμβο στην κάκωση του συκωτιού Αν βρούνε και τίποτα αναλγητικά οπιοειδή κτλ στο αίμα του δεν θα είναι από "πρέζα" αλλά για τους αφόρητους πόνους των σπασμένων πλευρών που κρατάνε βδομάδες ως γνωστόν. Καμία δικαιολογία για τους δολοφόνους φασίστες του ναζιστόμουτρου προ-πο.