Το οικονομικό εμπάργκο στον τομέα της υγείας από τις ΗΠΑ πλήττει σοβαρά την υγεία του λαού της Βενεζουέλας


Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Βενεζουέλας, η αμερικανική τράπεζα Citibank, η οποία συμμετέχει στο εμπάργκο των ΗΠΑ, μπλόκαρε τα χρήματα που κατέβαλε η Βενεζουέλα με τα οποία σκόπευε να εισάγει 300.000 δόσεις ινσουλίνης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πάνω από 450.000 διαβητικούς .....

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η BSN, με έδρα την Κολομβία, αρνήθηκε να αποστείλει μια άλλη παραγγελία 2 εκατομμυρίων μονάδων για τη θεραπεία της ελονοσίας, για την οποία είχε πληρωθεί.

Το ίδιο και η ελβετική τράπεζα UBS AG η οποία μπλόκαρε τις συναλλαγές της χώρας με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (PAHO),  για την αγορά εμβολίων για το πρόγραμμα εμβολιασμού. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τη Βενεζουέλα και τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας, να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις με τράπεζες άλλων χωρών , προκαλώντας μια καθυστέρηση 4 μηνών στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Επίσης φαρμακευτικές εταιρείες όπως Pfizer και η Novartis αρνούνται να πουλήσουν φάρμακα, αντιδραστήρια και εξοπλισμό στη Βενεζουέλα.

Το οικονομικό εμπάργκο στον τομέα της υγείας που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα από το 2014, με δήλωση του Πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα και συνεχίζεται επί Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να πλήττει τον πληθυσμό της Βενεζουέλας.



Μείνετε ήσυχοι



Μείνετε ήσυχοι, η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια αντιμετωπίστηκε...
Η 2ηφωτο είναι από την εκκένωση του Συντάγματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα το 2019

Μείνετε ήσυχοι, η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια αντιμετωπίστηκε...

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα