Μπούμερανγκ (περί Αιγύπτου) *





Οι κανόνες του παιχνιδιού
Οπότε, αν η αντιπολίτευση εκλέξει  δικό της πρόεδρο, οι Αδελφοί θα νομιμοποιούνται να τον / την ρίξουν ένα χρόνο μετά αν δεν τους αρέσει;

Ποιος είναι πιο αντιδημοκρατικός;
Υπάρχει καμιά αμφιβολία ; Η φιλελεύθερο-Nασερική-αριστερο- Fulul (τα απομεινάρια του καθεστώτος Μουμπάρακ) αντιπολίτευση στην Αίγυπτο, αποδείχτηκε πιο αντιδημοκρατική από τους Αδελφούς.

Ποιος κυβερνά τώρα την Αίγυπτο;
Τα απομεινάρια του καθεστώτος Μουμπάρακ κυβερνούν τώρα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Σίσι.

Η Ειρωνεία στην Αίγυπτο
Να λοιπόν, που σήμερα, η Αίγυπτος βρίσκεται μπροστά σε ένα ανησυχητικό παράδοξο: ένα, υποτίθεται, δημοκρατικό κίνημα καλεί το στρατό, ο οποίος επί έξι δεκαετίες παράγει αυτοκράτορες, να εκδιώξει έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο – για την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα. "

Δείτε τι συμβαίνει
Το στρατιωτικό πραξικόπημα δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα στους Αδελφούς να ξεκινήσουν μια ένοπλη εξέγερση στην Αίγυπτο. Δικαιολογημένα τώρα μπορούν να ισχυρίζονται ότι δεν τους άφησαν να κυβερνήσουν τη χώρα μέσω των εκλογών, όπως είχαν υποσχεθεί.

Οι Αδελφοί δεν έχουν φύγει
Κανείς δεν είναι πιο αντίθετος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα από εμένα, αλλά ας έπεφταν από μόνοι τους. Αυτό το πραξικόπημα θα παρατείνει τη διάρκεια της ζωής τους.



Η ειρωνεία σχετικά με τη Συρία και την Αίγυπτο
Οι ίδιοι άνθρωποι που υποστηρίζουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Συρία (και ζητούν να της σταλεί στρατιωτική βοήθεια), στην Αίγυπτο είναι αντίθετοι με αυτήν.