''Περίεργες'' καταστάσεις

 Φαίνεται πως ο χαρακτηρισμός ως “ακροδεξιού” όποιου δεν πειθαρχεί με το εκάστοτε κυρίαρχο αφήγημα είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Φέτος το ξαναείδαμε με το ντοκιμαντέρ Ο Πλανήτης των Ανθρώπων (Planet of the Humans), έρευνας και σκηνοθεσίας Jeff Gibbs και παραγωγή του Michael Moore. ...

Το δεύτερο παράδειγμα με το οποίο θα κλείσω την αναφορά σε στοιχεία, είναι αυτό του Γερμανού ιατρού Wolfgang Wodarg που δήλωσε στην αρχή της κήρυξης πανδημίας κορωνοϊού ότι ο ιός δεν είναι τόσο σοβαρός όσο παρουσιάζεται και πως οι αντιδράσεις σε αυτόν είναι τουλάχιστον υπερβολικές, ή ίσως και μία άσκηση τρόμου. Λόγω των δηλώσεων αυτών εκδιώχθηκε από την οργάνωση -Transparency International Germany (ασχολείται με την διαφθορά) και ο πρόεδρος της οργάνωσης είπε ότι προέβη σε αυτή την απόφαση επειδή ο Wodarg έδωσε συνέντευξη σε «ριζοσπαστικά μέσα» (radical media) και σε δημοσιογράφους που «εργάζονται συχνά με θεωρίες συνωμοσίας, με αντιδημοκρατικές και μερικές φορές αντισημιτικές προκαταλήψεις». Εδώ, επειδή δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί ο ίδιος ο ιατρός ακροδεξιός ή συνωμοσιολόγος, κατηγορείται επειδή έδωσε συνέντευξη σε κάποιους που… “έχουν σχετιστεί” με ότι συνιστά το προφίλ του ακροδεξιού! 

Ο Wolfgang Wodarg είναι ιατρός και μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD). Τo 2010 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ως πρόεδρος της επιτροπής «κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι αναβάθμισε έναν απλό ιό της γρίπης προκειμένου οι φαρμακευτικές να πουλήσουν εμβόλια επειδή πολλά στελέχη του εργάζονται σε αυτές ως σύμβουλοι [σύγκρουση συμφερόντων]. ... Ο Βόλφγκανγκ Βόνταργκ όμως δεν έμεινε μόνο στις αόριστες κατηγορίες αλλά πήγε το θέμα για εξέταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Εν συντομία, η πανδημία γρίπης Η1Ν1 κηρύχτηκε από τον ΠΟΥ σε μια αδικαιολόγητη αναβάθμιση της επιδημίας που είχε εμφανιστεί στο Μεξικό το 2009. Τότε οι αντιδράσεις ήταν πολλές και τελικώς τα κράτη άρχισαν να κηρύσσουν λήξη της “πανδημίας” λίγους μήνες μετά με περίπου 20.000 θανάτους παγκοσμίως. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητήθηκε ειδικώς το θέμα της υπονόμευσης της δημόσιας υγείας από τις «ψευδείς πανδημίες». Πολλές χώρες έμειναν με το “στοκ” εμβολίων που είχαν σπεύσει να αγοράσουν, όπως η Ελλάδα με τις περίφημες παραγγελίες του Αβραμόπουλου από την Novartis και την GlaxoSmithKline 24 εκατ. εμβολίων...

Ο ΠΟΥ δεν δημοσίευσε ποτέ στοιχεία για “συγκρούσεις συμφερόντων” και απέρριψε τις αιτιάσεις ως “θεωρίες συνωμοσίας“.

Οι ομοιότητες εκείνης της εποχής με την σημερινή επεκτείνονται και στα πρόσωπα. Άνθρωποι, όπως ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, που χειρίστηκαν με εντελώς εσφαλμένο τρόπο την “κρίση” του 2009, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο. Ο κ. Τσιόδρας είναι σήμερα καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της ομάδας ειδικών για τον κορωνοϊό. Το 2009 εργαζόταν ως σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας, δίπλα στον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, τότε που αγοράστηκαν 24 εκατ. δόσεις εμβολίων και φαρμάκων για τον Η1Ν1, εκ των οποίων το Tamiflu της Roche και το Relenza της GlaxoSmithKline [η φωτογραφία είναι από εκείνη την  περίοδο, παρόλο που έγινε προσπάθεια να θεωρηθεί “ψεύτικη είδηση”). 

Η GlaxoSmithKline δεν είναι μια άγνωστη εταιρία στον κ. Τσιόδρα: εκείνη την εποχή ακριβώς εγκρίθηκε ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από την GlaxoSmithKline με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Τσιόδρα! Αλλά ούτε η Hoffmann-LaRoche που παράγει το Tamiflu δεν είναι άγνωστη στον κ. Τσιόδρα, που διηύθυνε άλλο κονδύλι της το 2019. τον Μάιο του 2019 ο κ. Τσιόδρας έλαβε από την Pfizer χρήματα για «υπηρεσίες που δεν διευκρινίζονται επακριβώς», και τον Φεβρουάριο του 2020 για έρευνα από την GlaxoSmithKline∙ επίσης ορίστηκε «επιστημονικός υπεύθυνος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Horizon 2020», ύψους 150.000 ευρώ, για την μελέτη της πανδημίας, όπου χορηγός είναι η εταιρία λογισμικού Exus Software»∙ πάλι μέσα στο 2020 χρηματοδοτήθηκε για την επιστημονική υποστήριξή του στην αντιμετώπιση του κορονοϊού από έναν «ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας»∙ κλπ κλπ. 

Πάντως, από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia λείπει η οποιαδήποτε αναφορά στην συμμετοχή του κ. Τσιόδρα στην κρίση του 2009!

Αυτά είναι τα επίσημα κονδύλια που δόθηκαν, μέσω των πανεπιστημίων ή των ερευνητικών προγραμμάτων.

....

Δείτε περισσότερα εδώ:

nellypsarrou.com


[------>]