Τετάρτη 14/3 η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης Τουρκάλας αγωνίστριας


 20171129



Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Την Τετάρτη 14 Μάρτη εκδικάζεται το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση της αγωνίστριας Hazal Secer, η οποία έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Είναι η τρίτη αγωνίστρια που απειλείται με έκδοση και ήδη επίκειται ο ορισμός της δίκης και τέταρτου αγωνιστή του οποίου η έκδοση έχει ζητηθεί από την Τουρκία.

Ποδόσφαιρο: Οι κυβερνητικές παράγκες…




του Δημήτρη Μηλάκα



Στο ποδόσφαιρο- ως μαζική εμπορική δραστηριότητα- αποτυπώνονται ως σύμπτωμα τα χαρακτηριστικά που επικρατούν σε μια δεδομένη στιγμή της οικονομικής-κοινωνικής- πολιτικής πραγματικότητας.  Και την εποχή διάλυσης των πάντων, όπως αυτή που ζούμε,  δεν θα μπορούσε να την αποτυπώσει και να την εκφράσει με πιο παραστατικό τρόπο τίποτε άλλο (εκτός ίσως από την τέχνη) εκτός από το ποδόσφαιρο.

Δεν οφείλονται στον ΣΥΡΙΖΑ – ούτε ξεκίνησαν επί των ημερών του- οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η «κυβερνώσα αριστερά» ευθύνεται γιατί αφομοιώθηκε από την ποδοσφαιρική «παράγκα». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί  να προσπαθήσει να εξυγιάνει το βαριά άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο  υπέκυψε στον πειρασμό να «ελέγξει»  προς όφελός τους διαβρωμένους μηχανισμούς του, την «παράγκα». Στον ίδιο πειρασμό του «ελέγχου» υποδόριων μηχανισμών εξουσίας (όπως είναι το ποδόσφαιρο) υπέκυψε η «αριστερά» και στον χώρο των media. Τα αποτελέσματα αυτού του «ελέγχου» είναι πια ολοφάνερα και στο ποδόσφαιρο και στα media…

Η σφαγή της Αφρίν, και η σιωπή της Δύσης



 


του Giovanni Di Fronzo


Λίγες ώρες πριν την καταστροφή της Αφρίν. Το τελευταίο διάστημα, η άμυνα των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του λαού( YPG / YPJ , και των Δυνάμεων Εθνικής Αμυνας (NDF) που συνδέονται με τη συριακή κυβέρνηση, έχει καταρρεύσει μπροστά στην προέλαση του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του, και το  σφυροκόπημα της τουρκικής αεροπορίας για την κατάληψη του λεγόμενου καντονιού της Αφρίν και τη συντριβή του συριακού κλάδου του ΡΚΚ. Οι φιλο-τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στις πύλες της Αφρίν (800 μέτρα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, 2 χλμ σύμφωνα με άλλους) και είναι έτοιμες να διασπάσουν τις κουρδικές δυνάμεις.