Σκουριές: «Πήρα εντολή να τους προσάγω στο τμήμα επειδή ήταν σκονισμένοι κι έμοιαζαν σα να συμμετείχαν στην πορεία»

Μερικά «διαμάντια» από τη σημερινή δίκη των τεσσάρων κατοίκων για τις Σκουριές. Η δίκη αυτή είχε ξεκινήσει στις 17.1.2014 και αναβλήθηκε προκειμένου να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες κατηγορίας ήτοι ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής και άλλοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί. Οι μάρτυρες αυτοί, αν και εκλήθησαν από το δικαστήριο δεν προσήλθαν.
1. Κατάθεση του αστυνομικού υπαλλήλου που προσήγαγε στο ΑΤ Αρναίας για «εξακρίβωση στοιχείων» τους δύο από τους σημερινούς κατηγορουμένους.
«Πήρα εντολή να τους προσάγω στο τμήμα επειδή ήταν σκονισμένοι και ταλαιπωρημένοι, σα να συμμετείχαν στην πορεία στο βουνό».
Φυσικά αθωώθηκαν.

2. Δήλωση αυτόπτη μάρτυρα της σύλληψης του τρίτου κατηγορουμένου, ο οποίος δεν είχε πάει καν στην πορεία γιατί δούλευε σε ξενοδοχείο στην Ουρανούπολη. Αφού τελείωσε τη δουλειά του, πηγαίνοντας προς το Γομάτι, σταμάτησε να δει τι γίνεται στη διασταύρωση του ΣΜΑ της Ιερισσού όπου είδε κόσμο και αστυνομία. Εκεί συνελήφθη.
«Το είδα με τα μάτια μου: Ο αστυνομικός έσκυψε, πήρε πέτρες,τις έβαλε πάνω στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου και είπε: Να και τα πειστήρια!».
Φυσικά αθωώθηκε και αυτός.

3.  Για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «παράνομη οπλοκατοχή» καταδικάστηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, χωρίς να υπάρχει καμία απόδειξη ότι συμμετείχε στην πορεία και τα επεισόδια. Συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο πολύ μακριά από τις Σκουριές, δηλαδή σε χωράφι φίλου του τον οποίο βοηθούσε σε αγροτικές εργασίες. Και το «όπλο» ήταν ένας σουγιάς από τα LIDL που είχε για να κόβει τα σταφύλια…

Ακολουθεί άρθρο από το alterthess

 

Ουτοπία:



Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της νέας ΕΡΤ να αρχίζει στις 8

Τι δεν καταλαβαίνεις ;

Εδιναν λάθος στοιχεία στο ΔΝΤ


Σε τρεις ψευδείς αναφορές στηρίζεται η πίεση του ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων, όπως σαφώς αναγράφεται σε κείμενο του ΔΝΤ που προσυπογράφει ο πολύς Πολ Τόμσεν.

Λαμβάνει έτσι διαστάσεις εξαπάτησης η θεώρηση των δανειστών μας για το θέμα του ασφαλιστικού, με το ΔΝΤ αυτή τη φορά να δείχνει ότι έχει στρεβλά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι δήθεν η Ελλάδα «σκορπά» χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης…

Ούτε λίγο ούτε πολύ από τη θεώρηση του ΔΝΤ που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» προκύπτει εναργώς πώς χρησιμοποιήθηκαν οι αριθμοί από τους Ελληνες υπουργούς των μνημονιακών κυβερνήσεων προκειμένου να πείσουν τους τεχνοκράτες της τρόικας ότι το μόνο πρόβλημα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις και έτσι να στρέψουν τις αποφάσεις στην κατεύθυνση της μείωσής τους.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν μειώσεις στις συντάξεις (ακόμη και της κατώτατης των 486 ευρώ!) στηριζόμενοι σε τρεις ψευδείς παραδοχές που δεν μπορεί παρά να τους έχουν μεταφέρει βέβαια συγκεκριμένοι Ελληνες υπουργοί οι οποίοι χειρίζονταν τις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό.

Αναλυτικότερα οι ψευδείς παραδοχές όπου στηρίζεται το ΔΝΤ για να ζητά επιτακτικά τη μείωση των συντάξεων είναι οι εξής:

♦ Πολύ υψηλές συνταξιοδοτικές δαπάνες. Σε επίπεδο αριθμών οι Ελληνες μνημονιακοί διαπραγματευτές έχουν πείσει τους δανειστές μας ότι η Ελλάδα για την κάλυψη του ελλείμματος των συντάξεων χορηγεί μέσω του κρατικού προϋπολογισμού το 9% του ΑΕΠ της, ενώ η Γερμανία δίνει μόλις το 3% του ΑΕΠ.

Το αληθές είναι ότι στην Ελλάδα του περίπου 40% της ανασφάλιστης εργασίας, δίδεται για κάλυψη ελλειμμάτων το 4,45% του ΑΕΠ, όταν στη Γερμανία για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος δίδεται το 3%. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά της Γερμανίας (του περίπου 2% της ανασφάλιστης εργασίας) και της Ελλάδας βρίσκεται στο 1,45%.

Επίσης συνολικά η Ελλάδα πράγματι δαπανά περί το 9% του ΑΕΠ για συνταξιοδοτικές δαπάνες, ωστόσο το 4,55% αποτελεί τη θεσμοθετημένη (άρθρο 22 Ν. 2084/1992 και άρθρο 4 Ν. 3029/2002) τριμερή χρηματοδότηση. Ωστόσο και η Γερμανία χορηγεί το 6,9% του κρατικού προϋπολογισμού προς το συνταξιοδοτικό της σύστημα.
 

⇒ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

Σε δίκη 4 αγωνιστές της Χαλκιδικής που συνελήφθησαν μετά από πορεία στον Κάκαβο


 img_5277
 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν για ακόμη μια φορά την Δευτέρα 15 Μαϊου, κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής σε μια δίκη που αφορά το συλλαλητήριο της 9ης Σεπτεμβρίου του 2012 στον Κάκαβο, μία από τις πολλές διαδηλώσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην ΒΑ Χαλκιδική και οι οποίες δέχτηκαν την καταστολή εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων σε ρόλο security μια ιδιωτικής εταιρείας που κατέστρεφε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να καταστρέφει το δάσος της περιοχής.