Επικίνδυνες διατυπώσεις και παραλείψεις στο συμβολικό ψήφισμα της Βουλής για το Κράτος της Παλαιστίνης


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ (ώρα 10.50 π.μ.): Το ψήφισμα μόλις εγκρίθηκε με μικρές αλλαγές στη διατύπωση, τουλάχιστον έτσι όπως το διάβασε ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης, σε σχέση με το κείμενο που είχε δημοσιευτεί. Φαίνεται ότι είχε προστεθεί στο μεταξύ το «ισραηλινή» στο «εποικιστική δραστηριότητα», και ότι η διατύπωση έγινε «στη βάση των ορίων του 1967» αντί «εντός των ορίων του 1967». Επίσης έχει αλλάξει λίγο η διατύπωση στη φράση για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. Ενδέχεται να υπάρξει νεότερη επικαιροποίηση όταν δημοσιευτεί γραπτά το ψήφισμα που εγκρίθηκε.
———————
Το κείμενο δημοσιεύεται στην κατηγορία «Αναλύσεις – απόψεις» του ιστολογίου του Συλλόγου Ιντιφάντα, όπου τα κείμενα δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην το Σύλλογο ή το σύνολο των μελών του.
Αποτελεί συνέχεια προηγούμενου κειμένου για το ζήτημα.

ΗΠΑ και ΕΕ στραγγαλίζουν τους αντάρτες


Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται πλέον οι αναδυόμενες οικονομίες και η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα οδηγήσει αρκετές από αυτές πιο κοντά στον πνιγμό. Όλα δείχνουν, ότι μεταξύ των πρώτων υποψήφιων θυμάτων θα είναι χώρες οι οποίες έχουν αντιταχθεί τα τελευταία χρόνια στις "νουθεσίες" των ΗΠΑ και της ΕΕ εφαρμόζοντας προγράμματα ενίσχυσης των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων και απορρίπτοντας το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που θέλουν να επιβάλλουν.
Ήδη , η Αργεντινή , λόγω οικονομικής κρίσης πέρασε στο άλλο στρατόπεδο ενώ ασφυκτικά προβλήματα αντιμετωπίζουν η Βραζιλία της Ρούσεφ και η Βενεζουέλα.

Στην πραγματικότητα, οι οικονομίες των αναδυόμενων χωρών , τα τελευταία χρόνια βασίστηκαν: στις εξαγωγές πρώτων υλών-μηδέ της ενέργειας εξαιρουμένης-και στα άφθονα και φθηνά κεφάλαια απο το εξωτερικό και τα οποία εμφανίστηκαν μετά από την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης που είχαν εφαρμόσει οι ΗΠΑ .