Χώρα ..."Κατάκολου"

 

Από ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ Αποκαλυπτικότατο!!!

Ο υ(ι)όs  Λάτσης  είναι σήμερα 78 χρονών, λογίζεται ως ο πλουσιότερος Έλληνας και ο 644ος στον κόσμο- με περιουσία 3 δισ. δολαρίων – μόνιμος κάτοικος Ελβετίας.

Ο υ(ι)οs Λάτσηs είναι τέκνο του  “ευεργέτη” Γιάννης Λάτση ...του ''Κυρ Γιάννη''(όπωs τον αποκαλούσαν Παπαδόπουλοι, Καραμανλήδεs και οι κάτοικοι τηs Ηλείαs).

Παλιότερα τον φωνάζανε και μαυραγορίτη και δωσίλογο ενώ απολάμβανε να τον χαρακτηρίζουν ωs εθνικόφρονα και αντικομμουνιστή.

Στη κατοχή πλούτισε από το εμπόριο σταφίδαs -όλεs οι αποθήκεs του ΑΣΟ απο το Κατακωλο μεχρι τη Κόρινθο τον είχαν πελάτη-καθώs συναλλασόταν αποκλειστικά με Ιταλούs και Γερμανούs.

Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δωσιλόγων, το οποίο όμως τον αθώωσε(τα έχουμε ματαπεί,24 δωσιλογοι καταδικαστηκαν και εκτελέστηκαν-ποσοστό 2 τοιs εκατό-,έναντι των 3.000 εκτελεσθέντων κομμουνιστών).

Συνήγοροs υπεράσπισηs ο παππούs Βαρβιτσιώτηs  και στο τέλοs, τα δικαστικά έξοδα χρεώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.

Το 1972 ο αγαπημένοs τηs Χούνταs Γ.Λάτσης αγόραzει 1770 στρέμματα στον Ασπρόπυργο, καταστρέφει τον ιερό χώρο τηs λίμνηs των Ρειτών(θα τα πούμε και αύριο)και κατασκευάζει τα διυλιστήρια της ΕΛ.ΠΕ.(Ελληνικα Πετρέλαια) -απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα στη χώρα μας θαρρώ πωs είναι η καταστροφή του Θριασίου Πεδίου-.

Η Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει πωs ο Κυρ Γιάννηs κατά τη διάρκεια του πολέμου του 74,με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τροφοδοτούσε με τα δεξαμενόπλοια του με πετρέλαιο την Τουρκία.

Ο Κυρ Γιάννηs πάει την εφημερίδα στα δικαστήρια και η Ελευθεροτυπία αθωώνεται.

Την 1 Σεπτεμβρίου 1992,γίνεται έκρηξη στην Πετρόλα,όταν σπάει σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώνονται. Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.

Και έρχονται οι μέρεs του υ(ι)ού Λάτση.

Το Συμβούλιο της Επικράτειας  κρίνει παράνομη την ανέγερση(αφού είχε χτιστεί) του Mall στο Μαρούσι της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση).

Με ένα νομικό τέχνασμα με τον συντελεστή δόμησηs, το αυθαίρετο βαφτίζεται Στρατηγική Επένδυση,πρόστιμο 0.

Όταν οι ξένες τράπεζες (Credit Agricole, Societe General, BCP) αποχώρησαν απο την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν 4 δις ευρώ στις ανακεφαλαιοποιήσεις των χρεοκοπημένων τραπεζών που άφηναν πίσω τουs.

Ο πλουσιότεροs Έλληναs ,o υ(ι)όs Λάτσης εγκαταλείπει την Eurobank καταβάλλοντας το  ποσό των 0 ευρώ.

Όχι μόνο δεν κατέβαλλε τα 2,5 δις που όφειλε στην Eurobank ,αλλά απέκτησε και το 11% της εθνικής.

To 2014, η κυβέρνηση του Σαμαρά χαρίζει χρέη 660 εκατομύρια στο Βαρδή Βαρδινογιάννη (άλλος ευεργέτης) και 220 εκατομύρια στον Σπύρο Λάτση.

Oι δύο πυλώνεs ρύθμισηs πλαισίου και τιμολόγησηs των ελληνικών καυσίμων(τούs κοντοφτάνει ο Μελισσανίδηs).

Tips-To ''Kοινωφελέs ίδρυμα Λάτση'' που κάθε τόσο ''επιδοτείται'' απο το Δημόσιο(με αποφάσειs τηs Βουλήs) ,έχει έδρα το Λιχνεστάιν.

Ίσωs γι'άυτό το 2012 δωρήθηκε στο ελληνικό δημόσιο και η θαλαμηγόs ''Νεράιδα'' του γέρου Λάτση και την επισκέπτονται σήμερα στο Τροκαντερό του Φαλήρου σχολεία και μαθαίνουν τη προσφορά του πατρόs στη ''Παρτίδα '' του.

Στον υ(ι)ό πάλι (και αφού ο Άδωνηs έδιωξε τουs Καταριανούs απο την ''επένδυση'' του Ελλληνικού), που παίρνονταs δάνειο 600.000.000 ευρώ απο την ALFA BANK, κατορθώνει και αγοράζει αντί 93 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,σε μία περιοχή που η τρέχουσα αξία αγοράs  του τετραγωνικού ήταν 3.500-5000 το τετραγωνικό μέτρο και θεωρείται απο τα ''φιλέτα'' σε όλη την Ευρώπη.

Εκει που θα χτιστούν ουρανοξύστεs και το πόπολο θα θαυμάζει χασκονταs...

Εκεί που θα χτιστεί  η νέα ιδιωτική Ιατρική Σχολή της Αθήνας. 

Την δημιουργεί ένα κερδοσκοπικό fund, το CVC Capital Partners μαζί με ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Γι΄αυτό και αναφέρεται ωs ΕΠΕ.

Εταιρεία περιορισμένηs ευθύνηs.

University of Nikosia Greece Brunch Limited.

Bέβαια ,το ότι η CVC ελέγχει σχεδόν όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στη χώρα(Υγεία,Μετροπολιταν,City Hospital),έχει αγοράσει μεγάλο μέροs τηs ΔΕΗ αλλά και σε αυτήν ''βιοπορίζεται'' η θυγατέρα του πρωθυπουργού μαs Μητσοτάκη,θαρρώ πωs με καλή προαίρεση θα το ξεπερασουμε.

Εκεί λοιπόν ,στο πρώην  Olympic Catering της πρώην Ολυμπιακής στο Ελληνικό ,θα εισάγονται στην  ιδιωτική ιατρική, οι φοιτητές  με βάση εισαγωγής το 9,5 που είπε και ο Πιερρακάκηs-αρκεί να δύνανται να πληρώσουν τα δίδακτρα-ενώ οι φοιτητές που θα μπαίνουν στην πραγματική Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ θα πρέπει να πιάνουν απο 18,5 και πάνω.

Όλοι οι ''εθνικοί ευεργέτεs μαs''...μαζί.

''Άμα μυρισθώ επικερδή επιχείρησιν δεν αντέχω":

 Ετσι έλεγε αυτόs που πέθανε σαν  σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 1899 ο τοκογλύφος Ανδρέας Συγγρός, ο δήθεν "εθνικός ευεργέτης"(η ιστορία του στα δύο πρώτα σχόλια).

Που έγραφε στα "Απομνημονεύματα" του):

"Ξαφνικά ένα κοινό ανίδεο από οικονομικά, και το οποίο μπορούσε συνεπώς εύκολα να παρασυρθεί, εμπλέκεται σε μια δίνη πολυειδών ψευδαισθήσεων με άμετρες προσδοκίες.

Ευκολόπιστοι και καλόπιστοι, αλλά και αφελείς οι Αθηναίοι κυρίως..χωρίς να λάβουν υπόψη τους ότι είχε κινήσει την υπόθεση ξένος επιχειρηματίας (ο ίδιος), ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να ταυτίσει προσωπικές του επιδιώξεις με τις προσδοκίες των Ελλήνων".

Τουλάχιστον μας "κληροδότησε "τη φράση "άνθρακες ο θησαυρός ".

Τι η φωτογραφία του Συγγρού,τι του Λάτση...η αλήθεια παραμένει 200 χρόνια τώρα  ,η ίδια...

"Εθνικοί Ευεργέτες"...

-Και βέβαια καλύφθηκε η 4η εικόνα -ενεκα βίαιου περιεχομένου ☹️, λέει-που ήταν ένα φωτογραφικό κολάζ των Λατσειων έργων και ημερών...

Έτσι για να επιβεβαιώνονται τα λεχθέντα.

-Και αποτελεί όνειδος -αν αποτελεί -,επί ημερών Τσίπρα και υπουργού Γαβρόγλου το λιμάνι του Κατάκολου να μεταονομαζεται σε "Λιμένας Ιωάννη Λάτση ".

Υπουργός, χώρα ..."Κατάκολου"