Ο Βάγγος

.λ,/"
Μια λοιπόν που ο Ευ-άγγελος μας έφερε την καλή αγγελία της μετατροπής των βραχονησίδων σε υφάλους, και μια που η φίλη Ellas ζήτησε να μάθει, who is Βάγγος, ας πούμε δυο λόγια γι' αυτόν τον άτλαντα με τις ηρωϊκές διαθέσεις εκφρασμένες ως εξής: «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση»,

κι ας αφήσουμε τον κ Κατρούγκαλο με το μεταξωτό του μαντιλάκι να λέει πως δεν επενδύουμε σε φραστική ρητορική.
Ο Βάγγος λοιπόν είναι κάτι σαν πρώτος ξάδερφος της γοργόνας της αδερφής του Μέγαλέξανδρου, Ήτοι, παιδί της θάλασσας.

Κυβερνήτης τω πάλαι ποτέ της φρεγάτας "Ναυαρίνο", έκανε λέει καταδύσεις μεσοπέλαγα (ΟΥΚας γαρ, ή μάλλον ΔΥΚας, όπως το λένε τώρα) και είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ροφών (κυρίως αυτών τουρκικής προελεύσεως, διότι οι άτιμοι οι Τούρκοι ροφοί έρχονται στα νερά μας απρόσκλητοι).

Βούταγε λοιπόν ο Βάγγος με τις μπουκάλες του και κατατρόπωνε τις οικογένειες των ροφών και τα πιο μεγάλα μέλη των οικογενειών τους τα έστελνε πεσκέσια. Μη με ρωτάτε πού. Σε μένα δεν έστειλε κανέναν ροφό πάντως, ούτε καν μαρίδα.

Γεγονός πάντως είναι πως δεν έχασε ούτε μια προαγωγή, μέχρι που έγινε Υπαρχηγός Στόλου, Αρχηγός ΓΕΝ, Ναύαρχος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κι επειδή ανεβαίνοντας στην ιεραρχία ήταν κομματάκι δύσκολο να βουτάει μεσοπέλαγα πλέον, έφτιαξε δυο καταδυτικές σχολές στο Ηράκλειο για να ξεχνάει τον πόνο του στις διακοπές.

Τώρα πλέον μπορεί να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο, να μετατρέψει τις βραχονησίδες σε ύφαλους για να βρίσκουν καλύτερες συνθήκες οι ροφοί να κάνουν τις φωλιές τους.
Τσάμπα λοιπόν λέει ο κ. Κατρούγκαλος τα περί μη φραστικής ρητορικής και πολεμικής. Με τα παιδικά όνειρα των ανθρώπων δεν μπορείς να τα βάλεις....