Ο δρόμος προς την εκτροπή έχει ανοίξει

 

Με συγχωρείτε που θα γίνω λίγο οξύς, αλλά επειδή άκουσα  προ ολίγου ότι και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και Υπουργός κ. Γεραπετριτης δήλωσε στο  Real FM ότι ο δαρθείς νέος κτηνωδώς από αστυνομικά όργανα ήταν αντιεξουσιαστής και είχε ξανασυλληφθει, έχω ως νομικός και με ειδίκευση στο Συνταγματικό Δίκαιο να πω το εξής:

- Όταν οι καθηγητές συνταγματικού δικαίου ωραιοποιούν την αυθαίρετη και παρακρατική αστυνομική βία ( όπως ο συνταγματολόγος Σγουρίιτσας νομιμοποίησε το βασιλικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 1965,έναντι των ορθών και δημοκρατικών  απόψεων του Αριστόβουλου Μάνεση).Όπως ακριβώς οι συνταγματολόγοι ,πλην λίγων, δίδασκαν το ψευδοσύνταγμα της χούντας το 1968 και του 1973.Πλην του Μάνεση που αντιστάθηκε και εκτοπίσθηκε. Οταν καθηγητές συνταγματικού δικαίου και βουλευτές νομιμοποιούν την ύπαρξη φακέλων της αστυνομίας βάσει πολιτικών και ιδεολογικών  φρονημάτων .

- Όταν οι εργατολόγοι στηρίζουν την εργοδοσία (όχι όλοι βέβαια, αλλά αρκετοί).

- Όταν οι ποινικολόγοι δεν ενδιαφέρονται πια για την στήριξη των δικονομικών και σωφρονιστικών δικαιωμάτων. Αλλά για τους πελάτες με ψηλά κασέ.

- Όταν οι αστικολόγοι κυρίως ενδιαφέρονται να στηρίξουν τις τράπεζες

Τότε συμβαίνουν δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι ο απλός λαός δεν έχει πια κανένα η μόνον λίγους να τον στηρίξουν.

Το δεύτερο είναι ότι ο δρόμος προς την εκτροπή έχει ανοίξει με την ευλογία  μεγάλου μέρους των εξειδικευμένων νομικών. Οπως ακριβώς και στην Βαϊμάρη. Που βεβαίως έτσι παραβιάζουν τον όρκο που έχουν δώσει να υπηρετούν τον λαό και το δημοκρατικό πολίτευμα. Που κατά μια έννοια προδίδουν το δημοκρατικό πολίτευμα .Και ανοίγουν τον δρόμο στην δικτατορία.

[---->]