Η Γερμανία κρύβει τη σοβαρή κρίση των τραπεζών της



Οι Γερμανοί θέλουν o οικονομικός έλεγχος των τραπεζών να γίνει από τις  επιμέρους νομισματικές αρχές. Προσοχή στον αποπληθωρισμό.

NEW YORK ( WSI ) – Η Γερμανία κρύβει την σοβαρή κρίση των τραπεζών της και γιαυτό θα ήθελε ο έλεγχος των ισολογισμών των πιστωτικών ιδρυμάτων στην ευρωζώνη να γίνει από τις νομισματικές αρχές της κάθε χώρας . Για να συνεχίσει την επιχείρηση καμουφλάζ .

Αυτό υποστηρίζει ο Κριστιάν Μαράτσι (Christian Marazzi) , καθηγητής και διευθυντής οικονομικών ερευνών στην Πανεπιστημιακή Σχολή της ιταλόφωνης Ελβετίας .

Από τις Σκουριές στην ΕΡΤ χωρίς 2,80




ierissos-chalkidiki-protest-01-456x300 

Του Γιώργου Καραμέρου*
Αποστασιοποιημένος το λένε κάποιοι, μπαϊλντισμένος το λέω εγώ, από την εσωστρέφεια των Οικολόγων Πράσινων, ανηφόρισα την Τετάρτη στην Ιερισσό και στις Σκουριές. Μαζί με όλους τους κατοίκους του χωριού υποδεχτήκαμε τον Δημήτρη και τον Γιάννη που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους από τις «χρυσές» δυνάμεις καταστολής. Ανάμεσα σε αγκαλιές, δάκρυα και όρκους ανυποχώρητου αγώνα από μικρούς και μεγάλους.
Πριν καν ξεκινήσω από την Αθήνα είχα πάρει κλίμα προσπαθώντας να μιλήσω με κατοίκους στο τηλέφωνο.

Με τα κινητά τους να αναβοσβήνουν μόνα τους, να ανεβοκατεβαίνει η ένταση του ήχου και ενίοτε να ακούγονται άγνωστες φωνές ανάμεσα στις συνομιλίες, καταλαβαίνεις πως οι άνθρωποι ζουν σε κλίμα δίωξης.