'' Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους''


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, μα τα μνημονιακά μέτρα, μα τις συντάξεις, μα τη λίστα Λαγκάρντ, μα την Ελ Ντοράντο, την υποψήφια Προεδρίνα θα βρεις από κάτω. Και σ' αυτή την περίπτωση έβαλε το χεράκι της.


Δήλωση Αλεξάντερ Βίννικ

Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα, κρατούμενος παράνομα 30 μήνες στην Ελλάδα, χωρίς να κατηγορούμαι για τίποτε.

Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου.

Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες.

Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω. Δεν μου επιτρέπουν να πάρω καθαρό αέρα, η τελευταία φορά που προαυλίστηκα, για λίγα λεπτά, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2019.
Η δικηγόρος μου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μού είπε, «είναι η τελευταία σου βόλτα για την δεκαετία» και της απάντησα: «Ίσως είναι η τελευταία βόλτα της ζωής μου».

Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου.

Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου.

Έμαθα ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από όσα έκανε στην υπόθεσή μου, προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.
Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας…

Ζητώ τη βοήθεια κάθε ανθρώπου που έχει συνείδηση. Ζητώ να παρέμβουν όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς…
Μην τους αφήσετε
Αλεξάντερ Βίννικ
16/1/2020

Από τον τοίχο του Γιώργου Αλεξάτου αντιγράφω:

"Ο Αλεξάντερ Βίνικ είναι νεαρός Ρώσος που κρατείται παράνομα στις ελληνικές φυλακές, χωρίς καμιά κατηγορία, επί 30 μήνες, κατ' απαίτηση των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Για τη συνέχιση της παράνομης κράτησής του και για την επίσης παράνομη έκδοσή του στους διώκτες του, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Τσαλαπατώντας Σύνταγμα και νόμους.

Δεν ξέρω, ρε γαμώτο! Τόσο πίσω έχω μείνει;
Να αγανακτώ για το τσαλαπάτημα της νομιμότητας και της ζωής ενός ανθρώπου και να χαρακτηρίζω προστυχιά την αντιμετώπισή του από μια κυρία την οποία αναδεικνύουν πρόεδρο της Δημοκρατίας Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ;......."


Εβο Μοράλες : Δείξαμε υπερβολική εμπιστοσύνη και ήταν μεγάλο λάθος


Εβο Μοράλες :  Με την επιστροφή μου στη Βολιβία , ένοπλες λαϊκές πολιτοφυλακές στα πρότυπα της Βενεζουέλας. Δείξαμε υπερβολική εμπιστοσύνη και ήταν μεγάλο λάθος"

Ο πρώην Σοσιαλιστής πρόεδρος της Βολιβίας Eβo Μοράλες δήλωσε ότι στη χώρα του είναι απαραίτητος ο σχηματισμός "ένοπλης λαϊκής πολιτοφυλακής", στα πρότυπα αυτής που δημιουργήθηκε στη Βενεζουέλα από τους προέδρους Τσάβεζ και Μαδούρο.

" Αν επιστρέψω εγώ ή κάποιος άλλος στη Βολιβία, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια ένοπλη λαϊκή πολιτοφυλακή όπως στη Βενεζουέλα.

Αυτό που συνέβη είναι ότι μπροστά στο πραξικόπημα, έγιναν πολλές συναντήσεις ανάμεσα στα κοινωνικά κινήματα και την κυβέρνηση, αλλά δείξαμε μεγάλη εμπιστοσύνη, υπερβολικά μεγάλη, κάναμε ένα φοβερό λάθος και δεν είχαμε ένα σχέδιο Β ", είπε ο Μοράλες στη διάρκεια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο "Kawsachun Coca" με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να χειροκροτούν και να επευφημούν όταν αναφέρθηκε στη λαϊκή πολιτοφυλακή.

Στη συνέχεια ο Μοράλες πρόσθεσε στο Twitter ότι: " το ιθαγενικό κίνημα των αγροτών, είχε πάντα τη δική του δύναμη ασφάλειας. Σε κάποιες περιοχές, την ονόμαζαν Δημοτική Φρουρά, άλλες φορές ήταν πολιτοφυλακή, σήμερα ονομάζεται συνδικαλιστική αστυνομία ή δύναμη προστασίας των συνδικαλιστών. Σύμφωνα πάντα με τα έθιμα, τις παραδόσεις μας και με σεβασμό στο Σύνταγμα ".

Ο Μοράλες άφησε να εννοηθεί ότι μια οργάνωση καλύτερη και διαφορετική θα μπορούσε να δώσει πιο αποτελεσματικές απαντήσεις στην κρίση και τη βία που προκάλεσε τον Νοέμβριο του 2019 το πραξικόπημα και την παραίτηση του.

Η "Μπολιβαριανή Πολιτοφυλακή " της Βενεζουέλας αποτελείται από πάνω από 3 εκατομμύρια εθελοντές πολίτες, και είναι μία από τις πέντε συνιστώσες των τοπικών ενόπλων δυνάμεων. Στην Πολιτοφυλακή αναγνωρίζεται ο ρόλος του ιμάντα μετάβασης μεταξύ πληθυσμού και στρατού.

Μπροστά σε αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών δεν παρέμεινε απαθής και ανακοίνωσε την ποινική δίωξη του Μοράλες.

Η αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρος της χώρας Añez τουίταρε ότι: " Οι δηλώσεις του Μοράλες δείχνουν ότι η ειρήνη, η συμφιλίωση και η δημοκρατία δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του Μοράλες. Στην πρόθεση του να σπείρει τον τρόμο και τη βία θα βρει το λαό της Βολιβίας ενωμένο και, στις απειλές του, την έκκληση για δημοκρατία ".

Είναι περίεργο ότι αυτοί που ανέβηκαν στην εξουσία με τη βία , με την αστυνομία και το στρατό, που διώκουν τους υποστηρικτές του Μοράλες προκαλώντας δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες συλλήψεις, να εμφανίζονται σήμερα ως υπερασπιστές της δημοκρατίας και να κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο ως βίαιο και τρομοκράτη.

ΠΗΓΗ :