Βαθύ κράτος κατά Τραμπ ; Μια άποψη


 
Προσοχή: η σύγκρουση μεταξύ Τραμπ και αμερικανικού κατεστημένου έχει φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. Ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτές τις ώρες έχουν σαν τίτλο ότι ο Τραμπ αναγνωρίζει ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τους χάκερ , δίνοντας έμφαση σε μια παραδοχή πραγματικά γενικόλογη (ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι και η Ρωσία έκανε υποκλοπές στις ΗΠΑ, σιγά το νέο δηλαδή!, και όχι ότι πίσω από όλες τις υποκλοπές ήταν οι Ρώσοι που ήθελαν τη νίκη του στις εκλογές), η πραγματική είδηση, ​​χθες, ήταν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τις  «άσεμνες»  σχέσεις μεταξύ του νέου προέδρου και το Κρεμλίνο είναι ένα τεράστιο ψέμα.

Μια πληροφορία ψευδής που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τη θεώρησαν αξιόπιστη και την έδωσαν στα μέσα ενημέρωσης.

Χθες η ιστοσελίδα BuzzFeed δημοσίευσε την 35σέλιδη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που είχε δοθεί στον Ομπάμα και στον Τραμπ πριν λίγες ημέρες. Η ανάγνωση του έγγραφου έχει ενδιαφέρον, επειδή από αυτήν φαίνετε πως ο Τραμπ αρνήθηκε επικερδείς επιχειρηματικές προτάσεις από το Κρεμλίνο. Δηλαδή: αν έγινε
πράγματι προσπάθεια δωροδοκίας αυτή απέτυχε όπως παραδέχονται οι ίδιες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτή δεν είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά σχεδόν κανείς δεν το σχολίασε.

Αυτό όμως που τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως ήταν εύκολο να φανταστεί κανείς, ήταν η σκαμπρόζικη πλευρά. Ναι, ο Τραμπ υποτίθεται ότι βιντεοσκοπήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Μόσχας με πολλές πόρνες και σε ακραίες σεξουαλικές πράξεις, ενός  διεστραμμένου, όπως η «χρυσή βροχή». Οι κατηγορίες, όπως αναφέρεται στην έκθεση, προέρχονται από αξιόπιστη πηγή.
http://blog.ilgiornale.it/foa/files/2017/01/estratto.jpg
Το κείμενο που κατηγορεί τον Τραμπ για όργια σε ξενοδοχείο της Μόσχας
  Την αποκλειστικότητα του Buzzfeed την παίρνει στη συνέχεια το CNN και αμέσως γίνεται θέμα στο διεθνή τύπο.. Και τι θέμα: τύπου Ψυχρού Πολέμου. Η KGB μαγνητοσκόπησε το θήραμά της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και το εκβιάζει ! Δυστυχώς, όμως, επρόκειτο για μια ανοησία.

Η αξιόπιστη πηγή δεν είναι άλλος από ένα πρώην Βρετανό πράκτορα, τον  Chris Steele. Και από πού ψάρεψε ο Steele την είδηση; Μήπως από κάποιο διπλό πράκτορα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες; Η μήπως από κάποιο αυτόπτη μάρτυρα; Αστειευόμαστε; ο Steele επανέλαβε ένα σχόλιο που είχε δημοσιευτεί στο 4chan, μια πασίγνωστη ιστοσελίδα, όπου οι χρήστες ανταλλάσσουν μηνύματα ανώνυμα. Κρίμα βέβαια που η «είδηση» στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά μια μπούρδα ενός τρολ, το οποίο, όπως παραδέχθηκε χθες, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε το πράγμα να φτάσει εκεί που έφτασε.

Και τι κάνει ο Steele; Το στέλνει ούτε λίγο ούτε πολύ στον Τζον Μακέιν, τον πρώην αντίπαλο του Ομπάμα στις προεδρικές του 2008 και υψηλόβαθμο  στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος παραδέχεται με ειλικρίνεια: «Πέρσι έφτασαν στα χέρια μου κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες,τις οποίες και πέρασα στο διευθυντή του FBI, αφού δεν ήμουν σε θέση να εκτιμήσω την αξιοπιστία τους », παραλείποντας, ωστόσο, μια σημαντική λεπτομέρεια ότι ο Steele είχε λάβει εντολή να προετοιμάσει έναν φάκελο από κάποιους εχθρούς του Τραμπ, κατά πάσα πιθανότητα Ρεπουμπλικάνους (οι New York Times κάνουν λόγο για ένα μυστηριώδη δισεκατομμυριούχο). Σύμφωνα με τον πρίγκιπα των Αμερικανών δημοσιογράφων, τον Carl Bernstein, έναν από τους δύο συγγραφείς της έρευνας του Watergate, οι εντολείς είναι άλλοι και ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα. Ο Bernstein γράφει ότι :

«...ο πρώην πράκτορας της βρετανικής MI6 στη Μόσχα, ο οποίος είχε προσληφθεί από εταιρεία πολιτικής αντιπολίτευσης στην Ουάσιγκτον και διεξήγαγε την έρευνα προκειμένου να διασύρει τον Ντόναλντ Τραμπ και προς όφελος των Δημοκρατικών, και των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του Τραμπ»

Αλλά όποιος κι αν είναι ο εντολοδόχος του, το σοβαρότατο αυτό γεγονός είναι ότι μια φάρσα θεωρήθηκε αυθεντική είδηση και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, και το FBI, θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, ενώ η ηγεσία του FBI πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον Τραμπ και τον Ομπάμα για να τους γνωστοποιήσει την ύπαρξη του ενοχλητικού και ευαίσθητου φάκελου.

Τόσο ευαίσθητο και, τόσο μυστικό που ο Ομπάμα ή / και η ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών δεν παρέλειψαν να το δώσουν στα μέσα ενημέρωσης, έχοντας σαν βασική πηγή τους ένα δημοφιλές σάιτ, αλλά όχι και τόσο έγκυρο όπως το Buzzfeed, και αμέσως μετά την είδηση την πήρε η τηλεόραση που εδώ και 30 χρόνια έχει τη δύναμη να ακούγετε σε όλο τον κόσμο: το CNN.

Εξ ου και η σκληρή επίθεση του Τραμπ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που επιτέθηκε στο CNN κατηγορώντας το για κατασκευή πλαστών ειδήσεων.

Και για να αποδείξει ότι αυτοί που έδωσαν τις πληροφορίες στον Τύπο ήταν οι μυστικές υπηρεσίες ή ο Λευκός Οίκος, το βράδυ αποκάλυψε ότι έχει καταγράψει το περιεχόμενο της ενημέρωσης από τον Ομπάμα και την  ηγεσία των υπηρεσιών ασφάλειας κάτι που δεν γνώριζε ούτε η προσωπική βοηθός του. Έτσι αποδεικνύεται ότι το ζήτημα το διέρρευσαν  οι ίδιες οι μυστικές υπηρεσίες και ο Λευκός Οίκος.

Μυστικοί φάκελοι πάνε κι έρχονται, κατασκευασμένες καθοδηγούμενες ειδήσεις, κατηγορίες για χρήση μεθόδων των Ναζί. Δεν περιγράφουμε το House of Cards ούτε και στιγμιότυπα της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία έχει τελειώσει προ πολλού. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ πιο σοβαρό, μια πραγματική διαμάχη εντός των θεσμικών οργάνων των ΗΠ της Αμερικής. Για να είμαστε ακριβείς, όπως έγραψε ο Glenn Greenwald, ένας αριστερός δημοσιογράφος και διάσημος  για το ότι δημοσίευσε τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα Σνόουντεν, το Βαθύ Κράτος (Deep State), έχει κηρύξει τον πόλεμο στον εκλεγμένο πρόεδρο. Ο Greenwald δεν είναι συμπαθών του Τραμπ και δεν τον εμπιστεύεται αλλά η κρίση του είναι οριστική.

Σε άρθρο του που μόλις δημοσιεύτηκε, θυμίζει την περίφημη αποχαιρετιστήρια ομιλία του Αϊζενχάουερ, στην οποία ο τότε πρόεδρος κατήγγειλε το ρόλο του στρατιωτικό-βιομηχανικού  συμπλέγματος,

Ο Greenwald προειδοποιεί ότι πίσω από τις επιθέσεις στον Τραμπ βρίσκεται ακριβώς αυτό το κατεστημένο, με τη συνενοχή του Δημοκρατικού Κόμματος και μεγάλου μέρους του Ρεπουμπλικανικού.

Το έχω γράψει και το επαναλαμβάνω: βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου κρίση στην πρόσφατη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, ένας πρόεδρος τολμά να αμφισβητήσει τα πιο σημαντικά κέντρα εξουσίας στη χώρα.
Μόνο αν θεωρήσουμε αυτή την πτυχή, ως ζωτικής σημασίας, τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε το περιεχόμενο της ιστορικής στιγμής που ζει η Αμερική και από η έκβαση της οποίας θα επηρεάσει τις τύχες του κόσμου.

Πολύ φοβάμαι πως το πράγμα θα έχει και συνέχεια.

[---->]

Επίσης :