Φως στο σκοτάδι


Η Asia Ramazan Antar (1997-2016), γνωστή και ως Viyan Antar, ήταν μαχήτρια του γυναικείου τμήματος των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG).

Από παραδοσιακή κουρδική οικογένεια, ανήλικη ακόμα, τις επιβάλλεται ένας προσυμφωνημένος γάμος μεταξύ των δύο οικογενειών. Μετά από τρεις μήνες καταφέρνει να πάρει διαζύγιο χάρη σε έναν νέο, τότε, νόμο της απελευθερωμένης Ροζάβας που απαγορεύει την πολυγαμία και τους προσυμφωνημένους γάμους. 

Το 2014, σε ηλικία μόλις 17 ετών προσχωρεί στις YPJ στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους ( ISIS), την πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Η κοινή γνώμη θα ενδιαφερθεί γι αυτή, μετά από φωτογραφίες που θα κάνουν το γύρο όλου του κόσμου, καθιστώντας την «διάσημη» στα μάτια των Δυτικών πολύ απλά, λόγω της ελκυστικότητά της. 
Τη σύγκριναν με διάφορους διάσημους ηθοποιούς με προσβλητικό σεξισμό, αντικειμενοποιώντας την ως γυναίκα και δυσφημίζοντας ανόητα και επιφανειακά τον λόγο για τον οποίο θα πεθάνει σε ηλικία μόλις 19 χρονών. 

Το 2016,η Asia Ramazan Antar θα πέσει στη μάχη για την απελευθέρωση του Manbij από τα δεσμά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σε επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή.

                                 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο 

Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και το γιατί.


                              Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Όταν δηλώνουμε τη στήριξή μας σε ένα λαό καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και το γιατί.

Τους Κούρδους δεν τους στηρίζεις επειδή τους πολεμούν οι "Τουρκαλάδες"

Τους Παλαιστίνιους δεν τους στηρίζεις επειδή τους πολεμούν οι " Εβραίοι"

Τους Κούρδους κ τους Παλαιστίνιους τους στηρίζεις για τον απελευθερωτικό χαρακτήρα που έχει ο αγώνας τους ενάντια στην καταπίεση που τους στερεί τα πιο βασικά ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα. Οπως το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Τους στηρίζεις γιατί είναι αντικαθεστωτικοί μαχητές.

Το Ισραήλ, η Τουρκία και όχι μόνο , φέρονται στους Παλαιστίνιους και στους Κούρδους αντίστοιχα, σαν σκουπίδια, σαν υπάνθρωπους.

Δεν μπορεί να στηρίζεις τους λαούς αυτούς κ να συμπεριφέρεσαι όμοια σε μετανάστες, "γύφτους" , αλλόθρησκους κτλ

Δεν μπορεί να στηρίζεις τους λαούς αυτούς αλλά να γαμοσταυρίζεις όταν κλείνουν οι δρόμοι από πορείες αλληλεγγύης προς τους λαούς αυτούς.

Για να το πούμε και λιανά....

Δε μπορείς να στηρίζεις αντικαθεστωτικούς κ να είσαι μέχρι το μεδούλι καθεστωτικός 

@System Failure