Η κριτική στην οποία δεν μπορεί να απαντήσει γίνεται από αριστερά.


Πολλοί από τους υποψήφιους/ες και υποστηρικτές του Σύριζα μας λένε ότι η κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση είναι κυρίως από δεξιά, δίνοντας στο "κυρίως" ένα καθαρά ποσοτικό περιεχόμενο. Δυστυχώς για την κυβέρνηση η κριτική στην οποία δεν μπορεί να απαντήσει γίνεται από αριστερά. Και αν για την από δεξιά κριτική της, φτιάχνει μεγάλες "δημοκρατικές συμμαχίες" οι μικρές ακόμα εστίες της από αριστερά κριτικής είναι αυτές που μπορούν να γεννήσουν αυτό που θα απειλήσει την Εθνική συναίνεση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
[----->]

Φταίει ο χατζηπετρής

Όταν το διεθνές κεφάλαιο σε αναγνωρίζει ως “μεγάλο μεταρρυθμιστή”


Καμία έκπληξη από την απόδοση ευσήμων προς τον Αλέξη Τσίπρα και την αναγνώρισή του ως “μεγάλου μεταρρυθμιστή” από τους Financial Times και τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Jose Angel Gurria.

Πώς αλλιώς θα γινόταν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνωρίζεται από τους ίδιους αυτούς εκφραστές των συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου ως ο ηγέτης που εφάρμοσε και εφαρμόζει πιστά όλα όσα απαίτησαν και απαιτούν οι “θεσμοί”;

Είναι, πράγματι, μεγάλος μεταρρυθμιστής ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι αυτός που υλοποίησε όλες εκείνες τις αναγκαίες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές ρυθμίσεις που ανέτρεψαν λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών. Αυτός που παρέδωσε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομους και πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας σε ξένα κρατικά και ξένα και ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτός που ακολουθώντας πιστά και απαρέγκλιτα την πολιτική των προγενέστερων μνημονιακών κυβερνήσεων προσέφερε μέγιστη υπηρεσία προς τα συμφέροντα που εκφράζουν αυτοί που τον εκθειάζουν.

Σε βάρος ενός λαού που τον έχει οδηγήσει στην κοινωνική καταστροφή.
κεφάλαιο
[---->]

Κι αν βγει ο Κούλης;

Ξεσαλωμένη η σκαφάτη μνημονιακή αληταμπουρία δεν παύει να προκαλεί τον κόσμο του μόχθου και της ανάγκης ούτε και τρεις μέρες πριν τις εκλογές! Μπροστά στις υποχρεώσεις προς τους εφοπλιστές, γαία πυρί μιχθήτω!

Διαλύουν οι σκαφάτοι αληταράδες το Ταμείο Ναυτεργατών, βάζοντας τους εφοπλιστές στη ρύθμιση των 120 δόσεων! Όταν ακόμη και η Ν.Δ. το 2014 είχε εξαιρέσει τους εφοπλιστές από τις τότε 100 δόσεις για εργοδοτικές οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού την προστυχιά της κυβέρνησης Τσίπρα. Ε, και; Για τις συντάξεις της πλέμπας δεν θα ψηφίσει ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν βγει ο Κούλης;