#LibertatPabloHasel

 

"Αυτοί που σκανδαλίζονται με αυτά που τραγουδάω, δε σκανδαλίζονται που 700 εργαζόμενοι πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί αναγκάζονται να εργαστούν σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας", είπε ο #PabloHasel αναφερόμενος στους 695 θανάτους που σχετίζονται με τους χώρους εργασίας στην Ισπανία το 2019.

Ο Καταλανός ράπερ Pablo Hasel βρίσκεται στη φυλακή επειδή τα τραγούδια του και τα tweets του στρέφονται ενάντια στη μοναρχία και τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ'. Συνελήφθη προχθές 16/2 για εξύβριση της μοναρχίας και υπεράσπιση της τρομοκρατίας, ενώ είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν και είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή. Μια μέρα πριν λήξει η αναστολή του, δημοσίευσε τραγούδι που αναφέρεται στα οικονομικά σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας, στον κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομική βια, στην ελευθερία του λόγου που καταπατάται αλλά και στην υποκριτικά προοδευτική κυβέρνηση της Ισπανίας (https://tinyurl.com/y7g5hhrr).

Από τη στιγμή που συνελήφθη έχουν γίνει τεράστιες πορείες αλληλεγγύης για την απελευθέρωσή του, τοιχογραφίες και γκράφιτι γεμίζουν τοίχους ισπανικών πόλεων ενώ στο twitter ανεβαίνουν διαρκώς βίντεο από τις επιθέσεις της αστυνομίας στις διαδηλώσεις που γίνονται υπερ. του.

Δεν είναι πρώτη φορά που στην Ισπανία διώκονται ποινικά καλλιτέχνες, καθώς η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή και μοιάζει πολύ με τις ρυθμίσεις που θέλησε να περάσει η ελληνική κυβέρνηση πριν λίγες μέρες.

"Παρατημένοι ηλικιωμένοι κλαίνε

συντάξεις πιο χαμηλές από ένα δευτερόλεπτο της βασιλικής οικογένειας

Πήγαινε να μιλήσεις για ισότητα στις ουρές της πείνας

Θάνατος στο απαρχαιωμένο καθεστώς

Η δικαιοσύνη τους μας κρατά φυλακισμένους

αλλά κι έξω από τη φυλακή έχει κάγκελα

μας εκμεταλλεύονται αποσπώντας την προσοχή μας για να μην το καταλάβουμε

Μακάρι η ανάκρισή μου να γίνει γιορτή

Οι φλόγες περιμένουν τη σπίθα από την οργή των εργατών

δε θα μπω ποτέ στη φυλακή του φόβου

μπορούμε να τους σταματήσουμε, πίστεψέ το"

Στίχοι του τραγουδιού NI FELIPE VI, του Pablo Hasel (ελεύθερη μετάφραση)

https://tinyurl.com/ya2ks9ql

https://tinyurl.com/ya2ks9ql

https://tinyurl.com/ya2ks9ql

#LibertatPabloHasel

#ΜένουμεΕνεργοί 









[----->]

ΕΥΒΟΙΑ : Η τεράστια οικολογική καταστροφή δεν έχει άλλοθι ούτε τη σωτηρία μιας έστω ζωής !

 

 



Η τεράστια οικολογική καταστροφή δεν έχει άλλοθι ούτε τη σωτηρία μιας έστω ζωής!

ΕΥΒΟΙΑ

Οι κορυφογραμμές καλυμμένες ολες με ανεμογεννήτριες στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο των  ομίλων ενέργειας στη χώρα μας

Στους πρόποδες των βουνών οι παππούδες πεθαίνουν από έλλειψη ρεύματος   στις συσκευές οξυγόνου !

Όταν η  ενέργεια είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό η έγνοια του κάθε ιδιωτικού ομίλου που την  εμπορεύεται δεν είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσίας  προς τον άνθρωπο , δεν είναι η προστασία του περιβάλλοντος  Η έγνοια του κάθε επιχειρηματία ιδιώτη που εμπορεύεται την ενέργεια είναι αποκλειστικά στο κέρδος .

 

Κοροπουλης Παναγιωτης

Και το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι η αιολική ενέργεια χρειάζεται τα ορυκτά καύσιμα για να δουλέψει και εκπέμπει σχεδόν το ίδιο διοξείδιο του άνθρακα λόγω στρεφόμενης εφεδρείας

 

Yiannis Koutsogiannakis

Αυτό που συμβαίνει στην Εύβοια είναι τραγικό. Το έχω δει από κοντά. Αλλά δεν είναι μόνο η Εύβοια. Σε λίγο όλη η Ελλάδα κάπως έτσι θα είναι. Οι Κυκλάδες είναι προγραμμένες.

 

Ερη Ριτσου

Yiannis Koutsogiannakis Ναι, και τραγικό είναι, και καταστροφή είναι και γελοίο είναι, όταν όλοι στην Ευρώπη έχουν πάψει να βάζουν ανεμογεννήτριες ως ασύμφορες.

 

Sofia Antonakaki

Αυτό που συμβαίνει στην Εύβοια , θα απλωθεί ολούθε .

Οι εταιρείες αυστριακών και γερμανικών συμφερόντων , θέλουν να πουλήσουν και θα πουλήσουν . Γιατί είναι προαποφασισμένο με τα εδώ δουλικά τους .

Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι δεν είναι αποτελεσματικά αυτά τα άθλια ανεμόπτερα . Οπότε , όταν δεν θα αντέξουν παραγωγικά στην βάση παραγωγικότητας ενέργειας , δεν θα ξέρουμε που να τα βάλουμε .

Θα ξαναεπιστρέψουμε στην λιγνιτική παραγωγή και όλα καλά . Αυτά . Ο παράς να κυλάει


Ερη Ριτσου

Sofia Antonakaki Στο μεταξύ η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια με την αποψίλωση των δασών, με τις τεράστιες τσιμεντένιες βάσεις για να σταθούν οι ανεμογεννήτριες, με την καταστροφή ζώων και πουλιών και με τα τόνους σιδερικά που θα αφήσουν πίσω τους όταν πάψουν να λειτουργούν. Ασύμφορες οικονομικά έχουν πάψει την εγκατάστασή τους στη Γερμανία και κάπου θέλουν να διοχετεύσουν όλο αυτό το σιδερικό που έχουν μαζέψει οπότε το φορτώνουν στη δική μας Μπανανία.

 

Sofia Antonakaki

Ερη Ριτσου Ακριβώς Έρη . Θα τις φορτωθούμε , ως απόβλητα ουσιαστικά , όμως είναι ευρωπαϊκά , θα τις πληρώνουμε ποιος ξέρει μέχρι πότε , θα δημιουργηθεί ένα επιπλέον οικολογικό πρόβλημα και θα ξαναεπιστρέψουμε στον λιγνίτη .

Νεοφιλελευθερισμός . Η απόλυτη ανηθικότητα

 

παναγιωτα κατσανη

Για αυτό την κατάκαψαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια

 

Γιάννης Μπιλλήρης

Πριν αυτό το αίσχος τα βουνά της Εύβοιας καίγονταν κάθε χρόνο... Τυχαίο ;

[----->]