Για την εργαλειακή χρήση της φωτογραφίας



 

[...] Μια εικόνα κλισέ (Ντελέζ), μια εικόνα που μας αναγκάζει να δούμε τα πράγματα όπως "πρέπει"  να τα βλέπουμε, και όχι όπως θα μπορούσαμε να τα δούμε .
Εικόνες που χρησιμεύουν για να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ότι μπορούμε να "δούμε τα πάντα", ενώ αντίθετα "κάνουν αόρατα  χιλιάδες πράγματα" (Γκοντάρ). 
Φωτογραφίες υπερφωτισμένες .
Εικόνες που δεν μας επιτρέπουν να δούμεαφού έτσι μας κρύβουν καλύτερα τις λογοκριμένες .

Τι πρέπει να γίνει με τις τράπεζες και τα "κόκκινα" δάνεια;

Το όλο ζήτημα με τα "κόκκινα" δάνεια έχει περιοριστεί στο αν θα μπουν σε πλειστηριασμό και οι πρώτες κατοικίες, από ποιό ύψος αξίας και πάνω, με βάση ποιά εισοδηματικά κριτήρια. Με άλλα λόγια το όλο πρόβλημα έχει περιοριστεί απλά και μόνο στο ποιός θα χάσει το σπίτι του πρώτος και ποιός δεύτερος. Ακόμη και οι γνωστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ περιορίζονται αποκλειστικά στο να διεκδικήσουν την αποτροπή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.
Κουβέντα για την ταμπακέρα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το τοκογλυφικό και σαράφικο τραπεζικό σύστημα, που σήμερα έχει μετατραπεί σε καταβόθρα εκατοντάδων δις και ακινήτων για να διασωθούν τα υπερκέρδη της χρηματοτραπεζικής συμμορίας. Προσέξτε όμως πόσο ωραία μας βάζουν να συζητάμε αυτό που τους συμφέρει.