το τυράκι στη φάκα (ο αντιπερισπασμός),την ίδια ώρα που θα υπογράφουν τα επιπρόσθετα μέτρα :

«Υποσχόμαστε πόνο και δάκρυα σε όσους έστειλαν αδήλωτο χρήμα στο εξωτερικό ή τα πατίκωσαν στα σεντούκια» 

 "Πόνο και δάκρυα" επιφυλάσσει η Κυβέρνηση στους 100.000 μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι από το ξέσπασμα της κρίσης έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ ,και εμφανίζονται ,αρκετοί από αυτούς ,ως οπαδοί της δραχμής, έχοντας -δικαιολογημένα- το λόγο τους....


Να εξαγοράσουν,μπιρ παρά,ότι πετάει και κινείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Το συνολικό ποσό που εξήχθη από τη χώρα μας ξεπερνά τα 35 δις ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι σε ποσοστό 95% δεν είναι απλώς "μαύρο"(αδήλωτο δηλαδή ) αλλά "κατάμαυρο". Και κάποιο από αυτό είναι και "βρώμικο" (πορνεία,όπλα,ναρκωτικά κλπ ) .

Ακόμη "Πόνο και δάκρυα" θα νοιώσουν κι όσοι "σήκωσαν" μεγάλα ποσά από τις Τράπεζες και τα πατίκωσαν σε σεντούκια η στρώματα."Πόνο και δάκρυα" θα νοιώσουν και χιλιάδες μετανάστες που διοχέτευσαν εκατ.ευρώ σε Αλβανία,Βουλγαρία κλπ που στην πλειοψηφία του είναι "μαύρο" και αδήλωτο στην Εφορία χρήμα.

Στο νέο μνημόνιο υπάρχει σαφής δέσμευση οι παραπάνω κύριοι να πληρώσουν.Το σχέδιο είναι απλό.

Ολοι τους θα χαρακτηριστούν οιονεί φοροφυγάδες και θα λάβουν μπιλιετάκια να πληρώσουν φόρο 40%.¨Οσοι τα επιστρέψουν εθελοντικά στη χώρα μας θα καταβάλουν 21%..Θα είναι η "Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου ",μας δήλωσε υψηλό στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, για τους πάσης φύσεως φοροφυγάδες και απάτριδες που επί χρόνια τσέπωναν μαύρο χρήμα το οποίο ουδέποτε δήλωσαν ως εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις. 

Ολοι τους θα έχουν το δικαίωμα της διοικητικής ένστασης προκαταβάλλοντας όμως το 50% των προστίμων.Αν ο έλεγχος που θα τους γίνει τους δικαιώσει (είχαν δηλαδή δηλώσει τα εισοδήματά τους από το 2.000 μέχρι σήμερα) θα τους επιστραφούν τα πρόστιμα. Αν ο έλεγχος (διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα συν ο έλεγχος της περιουσιακής τους κατάστασης) δείξουν μεγαλύτερη φοροδιαφυγή θα διώκονται και ποινικά μας συμπληρώνει το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Η διασταύρωση των 100.000 εμβασματούχων του εξωτερικού (με ποσά άνω των 200.000 ευρώ) σχεδόν ολοκληρώνεται.Τι δείχνει; 

Κάτι το πρωτοφανές αναλογικά με τα επαγγέλματα και τους φοροφυγάδες . Πολλά τραπεζικά στελέχη (μεσαίου και υψηλούς βεληνεκούς ) έβγαλαν σωρηδόν μεγάλα ποσά. Το θέμα
γνωρίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη η οποία όταν το πληροφορήθηκε έμεινε άναυδη.

Ακόμη και τραπεζουπάλληλοι που δούλευαν στα γκισέ εμφανίζονται να στέλνουν χρυσά εμβάσματα σε Τράπεζες της Γερμανίας,της Αγγλίας και της Ελβετίας. Οι υπόλοιποι επαγγελματίες που έβγαλαν "λεφτά με τη σέσουλα" είναι γιατροί ,δικηγόροι,μηχανικοί ,έμποροι,ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών κλπ..

Υποσχόμαστε " πόνο και δάκρυα " για αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο μας συμπλήρωσε το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών..

"Αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους και ενώ θα βρίσκονται στα μπάνια τους θα νοιώσουν την αναπνοή της Εφορίας" κατέληξε. 


Αναφέρει το δημοσίευμα : Στο νέο μνημόνιο υπάρχει σαφής δέσμευση οι παραπάνω κύριοι να πληρώσουν.
Δηλαδή χωρίς μνημόνιο θα θεωρούνται νόμιμοι και μόνο με την υπογραφή του νέου θα  θεωρούνται παράνομοι ; Χωρίς μνημόνιο δεν γίνεται να εφαρμοστεί ο νόμος;
Και μάλιστα αφού όπως λέτε διαθέτεται  ήδη όλα τα στοιχεία 

Θλιβερές ελαφρότητες χαζοεπικοινωνιακού χαρακτήρα

Π. Λάμπρου: Το λέω εγώ που είμαι κλασσικός Ευρωκομμουνιστής. Σχεδόν αδύνατο να γίνουν ρωγμές σε αυτό το οικοδόμημα. Καμία θυσία για το ευρώ

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος αντίδρασης, συμβατός με το μήνυμα του 61,3%. Αυτό τόνισε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο.
 Ο κ. Λάμπρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται «αναστοχασμός» και επανεξέταση των θέσεων και εκτιμήσεων της Αριστεράς για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία κυριαρχούν και επιβάλλονται- με ισοπεδωτικό τρόπο- οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

«Το λέω εγώ που είμαι κλασσικός Ευρωκομμουνιστής», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε πως, ναι μεν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι ο φυσικός χώρος για τη δράση της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και των δυνάμεων της αλληλεγγύης, αλλά- σημείωσε- αυτό δεν μπορεί να σημαίνει υποταγή σε άτεγκτους κανόνες, τους οποίους επιβάλλουν οι ελίτ και η κυρίαρχη γραφειοκρατία της ΕΕ.

«Η Ευρώπη έχει θωρακίσει σε βαθμό τρομακτικό τις ιδεολογικές της εμμονές, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να γίνουν ρωγμές» σε αυτό το οικοδόμημα, είπε.

Ο κ. Λάμπρου εκτίμησε ότι οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ελίτ στην Ευρώπη εφαρμόζουν τώρα το σενάριο του «ξαφνικού θανάτου» της χώρας και της κυβέρνησης, με βασικό μοχλό την πρόκληση οικονομικής ασφυξίας, επειδή απέτυχαν στην προσπάθειά τους να φθείρουν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Για αυτό ας μη θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει απόψε συμφωνία», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις (και ακροατών), ο κ. Λάμπρου τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να έχει ήδη μελετηθεί το ενδεχόμενο ενός εναλλακτικού πλάνου, ούτως ώστε να μην είναι τώρα «αχαρτογράφητα τα νερά».

Ανέφερε ότι το «πακέτο» που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές περιλαμβάνει σκληρά «μέτρα σκληρά, αντιλαϊκά». Είπε ότι δεν πρέπει να εξελιχθεί σε έμπρακτο «ΝΑΙ» το θριαμβευτικό λαϊκό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας πως θα βρεθεί θετική διέξοδος μόνο με τη διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη της κυβέρνησης στο κοινωνικό- πολιτικό ρεύμα που συνέθεσε το επιβλητικό 61,3%, «την πιο ταξική απάντηση που δόθηκε μέχρι τώρα».

«Επαναφέρω τη συνεδριακή μας θέση ‘καμία θυσία για το ευρώ’», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να συνδυαστεί με αναλυτικές πολιτικές, οικονομικές και τεχνικές επεξεργασίας.

Ο κ. Λάμπρου ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει σύντομα, «όχι φυσικά μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πάντως σύντομα» να προκηρυχθούν εκλογές.
[--->]

Η Γερμανία αρνείται το κούρεμα χρέους στην Ελλάδα, αλλά προχωρά σε κούρεμα χρέους άνω του 50% για την Αυστρία

Με δημοσίευμά της η huffingtonpost.it αναδεικνύει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που τηρεί η Γερμανία στο θέμα του κουρέματος χρέους:

Το κούρεμα του χρέους δεν επιτρέπεται από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες” είπε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας. Κι όμως, για τη γείτονα χώρα της Γερμανίας, την Αυστρία, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Με πολιτική συμφωνία μεταξύ του κράτους της Βαυαρίας και της γείτονος Καρινθίας αποφασίστηκε κούρεμα αξίας 1,5 δις ευρώ.

Το κούρεμα χρέους έγινε αναπόφευκτο μετά από βδομάδες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τη La Tribune, στη συμφωνία υπάρχει η απόφαση για κούρεμα άνω του 50% του χρέους από 2,75 δις στα 1,3 δις. Μάλιστα υπάρχουν προτάσεις και η συζήτηση συνεχίζεται ώστε να ακυρωθεί συνολικά το χρέος της Αυστρίας.

Άραγε, γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Με λίγα λόγια, αυτό που η Γερμανία δεν αποδέχεται για την Αθήνα, έγινε με μεγάλη ευκολία για τη γείτονα χώρα Αυστρία.
[--->]

«Η Ε.Ε. εξανέμισε στα χρηματιστήρια 800 δις ευρώ εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας»

Τα όσα είπε ο Μάσσιμο Ντ΄ Αλέμα στην εφημερίδα La Stampa αποδεικνύουν το μέγεθος της ευρωπαϊκής ανοησίας στην διαχείριση του “ελληνικού ζητήματος”. Όπως μεταδιδει Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης από την Ιταλία για το ΑΠΕ, ο Ντ΄Αλέμα είπε:

«H Ευρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα» δήλωσε ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. «Το ελληνικό χρέος έχει ύψος τριακοσίων τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε, στα χρηματιστήρια, επτακόσια με οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ», τονίζει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Αν δεν υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις οδεύουμε προς την μείωση των απολαβών, της κατανάλωσης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημειώνει ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός, σύμφωνα με τον οποίο «η συνέπεια είναι η βαθμιαία εξέγερση στις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωζώνης» και, κατά συνέπεια, «χρειάζεται μια ιθύνουσα τάξη η οποία να αντιληφθεί τους κινδύνους αυτούς».

Ο Ντ’ Αλέμα υποδεικνύει, σε τέσσερα σημεία, τι ακριβώς πρέπει να γίνει με την Ελλάδα: «χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, ένα δάνειο – γέφυρα, επιμήκυνση των χρονικών ορίων αποπληρωμής, με χαμηλά επιτόκια» διότι «πρέπει να λάβουν όλη υπόψη τους την πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της».

«H αλληλεγγύη δεν είναι, πλέον, μια αξία στην Ευρώπη αυτή. Την Ιταλία, όμως, δεν την συμφέρει να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, πρώτα από όλα διότι κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει πλήρως τις συνέπειες. Ας μην ξεχνάμε το μάθημα της Lehman Brothers: οι Αμερικανοί ακόμη το μετανιώνουν που δεν την έσωσαν», τονίζει, τέλος, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ιδρύματος πολιτικών μελετών Italianieuropei.

Πηγή: onalert.gr 
[--->]

Προς εμετική συμφωνία!

Γιώργος Δελαστίκ
ΠΡΙΝ 11 Ιουλίου 2015

Έσπασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάτω από το βάρος των αφόρητων πιέσεων των Γερμανών. Ετοιμάζεται να υπογράψει μια επαίσχυντη συμφωνία με τους δανειστές, τους οποίους εκλιπαρεί γονατιστός για …τρίτο Μνημόνιο!

Ζήτησε και πήρε από το λαό ένα περήφανο και αγέρωχο «Όχι» με ποσοστό 61,3%.

Το «πούλησε» όμως ο πρωθυπουργός πριν καν περάσει μια βδομάδα!

Διαχειρίστηκε το «Όχι» του λαού λες και είχε νικήσει το …«Ναι»!

Τώρα το μόνο που απομένει να κάνει ο Τσίπρας είναι να βάλει στην κυβέρνησή του και τον …Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού, τον οποίο οι Γερμανοί θέλουν σφοδρότατα να τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία!

Δεκαεπτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να εξουσιοδοτήσουν τον πρωθυπουργό να υπογράψει συμφωνία στη βάση της κατάπτυστης πρότασης της κυβέρνησης, η οποία εξαναγκάστηκε να υποβάλει ως δήθεν … δικές της (!) προτάσεις τους όρους των …Γερμανών!

Από τους 17 παραπάνω βουλευτές, 2 είπαν «Όχι», 8 δήλωσαν παρόντες και 7 απείχαν από την ψηφοφορία.

 Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι δύο υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης είναι οι πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις που δήλωσαν «παρών», αρνούμενοι να εξουσιοδοτήσουν την κυβέρνηση να προωθήσει συμφωνία στη βάση της απαράδεκτης από κάθε άποψη πρότασης που υπέβαλε.

 Το μνημονιακό στρατόπεδο (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) έδωσε προθυμότατα τη συγκατάθεσή του, χαιρετίζοντας την προσχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα στις τάξεις τους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πάρει με… 251 (!) ψήφους την εξουσιοδότηση που ζητούσε.

Μόνο οι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, από διαφορετική σκοπιά οι βουλευτές του κάθε κόμματος, συναπάρτισαν τους 49 βουλευτές που αντιστάθηκαν να αποδεχθούν ως δήθεν «ελληνική» πρόταση τους όρους και τις απαιτήσεις των Γερμανών – 32 «Όχι», 8 «παρών» και 9 αποχές.

Η στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκαλεί τεράστια ζημιά.
Όχι μόνο στον ίδιο προσωπικά και στον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που θα ήταν δική τους υπόθεση.
Βλάπτει η στάση του Τσίπρα συνολικά την αξιοπιστία της Αριστεράς στη λαϊκή συνείδηση.

Την εμφανίζει στην καλύτερη περίπτωση ως δύναμη πολιτικά ανίκανη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό.

Όσο και αν οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σωστά υπογραμμίζουν τις διαφορές τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία είναι πως στη συνείδηση του λαού ενσταλάζεται σταδιακά η αντίληψη ως «και οι αριστεροί, σαν τους άλλους είναι.

Δώσε τους εξουσία και πάρε τους την ψυχή!»
Ξανάρχεται δηλαδή στην επιφάνεια η ολέθρια στάση του ΚΚΕ το 1989, όταν από κοινού με το ρεύμα που μετεξελίχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ (τότε είχε μετονομαστεί προσωρινά σε ΕΑΡ, εγκαταλείποντας την ονομασία ΚΚΕ εσωτερικού), είχε συνεργαστεί με τη Δεξιά.

Αρχικά με την απεχθέστατη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σχηματίζοντας την κυβέρνηση Τζαννετάκη (δήθεν για να δικάσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου) και στη συνέχεια και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ σχηματίζοντας την κυβέρνηση Ζολώτα!

Ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, ουδέποτε το ΚΚΕ προσέγγισε τα ποσοστά που είχε πριν συμμετάσχει στις κατάπτυστες αυτές κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα, για τις οποίες ουδέποτε έκανε αυτοκριτική σε επίπεδο συνεδρίου ή κεντρικής επιτροπής.

Περιμένει πρώτα να πεθάνουν από γεράματα όλοι οι πρωταγωνιστές και κατόπιν να κάνει μια υποκριτική αυτοκριτική, η οποία δεν θα έχει απολύτως καμιά πρακτική πολιτική σημασία.

Ουδέποτε η Αριστερά συνήλθε από τις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα στη συνείδηση του λαού μας.

Δεν το γράφουμε όμως αυτό επειδή μας έπιασε …νοσταλγία για το παρελθόν και τα μοιραία λάθη της Αριστεράς και του ΚΚΕ, αλλά επειδή νέα συμφορά απειλεί την Αριστερά, μια καταστροφή που θα απειλήσει την ίδια της την ύπαρξη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράψει τελικά το τρίτο Μνημόνιο, για το οποίο γονυπετής ικετεύει τους Γερμανούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα εδραιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων ότι οι αριστεροί στην εξουσία είναι σαν τους δεξιούς και τους πασόκους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι οι αριστεροί ισχυρίζονται ότι έχουν μεταξύ τους διαφορές, πράγμα το οποίο φυσικά είναι αληθέστατο, αλλά αδιάφορο για τον κόσμο.

Πρώτο Μνημόνιο το 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεύτερο Μνημόνιο με πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το 2012 και τρίτο Μνημόνιο το 2015 με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό θα μείνει στη συνείδηση του λαού μας. Σε τι διαφέρουν επομένως το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ; Το Κέντρο, η Δεξιά, η Αριστερά;

Εκτός από τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησαν και αρνήθηκαν με τον ένα ή τον άλλο ή τον τρίτο τρόπο να στηρίξουν την κατάπτυστη επιλογή Τσίπρα να μετατρέψει το «Όχι» του λαού σε «Ναι» της κυβέρνησης στους όρους των Γερμανών, συνέβη και κάτι άλλο, αρκετά σημαντικό.

Δεκαπέντε, ναι 15, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν κείμενο με το οποίο δηλώνουν ότι ψήφισαν «Ναι» στη Βουλή αναγκαστικά! Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτοί οι αριστεροί βουλευτές θα ψηφίσουν «Ναι» και στη σίγουρα επαίσχυντη συμφωνία, όταν αυτή θα έρθει στη Βουλή, με όλες τις προσθήκες που επίτηδες θα κάνουν οι Γερμανοί για να εξευτελίσουν εντελώς τον Αλέξη Τσίπρα.

Το Βερολίνο δεν ξεχνά ποτέ. Αν ο Αλέξης Τσίπρας νομίζει ότι επειδή προσκύνησε τους Γερμανούς, αυτοί θα τον αφήσουν στην εξουσία, είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε ότι θα τον ανατρέψουν οπωσδήποτε οι Γερμανοί τον Τσίπρα. Θα τον έχουν γελοιοποιήσει όμως πρώτα ώστε να φύγει περιφρονημένος από τον ελληνικό λαό, ξεφτιλισμένος, όχι σαν το παλικάρι που αντιστάθηκε στους Γερμαναράδες, αλλά ως αυτός που τελικά υπέκυψε στο συσχετισμό δυνάμεων.