Βρήκε ο Φίλιππας τον Ναθαναήλ


Ο Γουαϊδό, ο Βενεζουελανός πραξικοπηματίας αναγνωρίζει την Βολιβιανή πραξικοπηματία. Όμορφα και ωραία

                          Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο 

Η Γουαϊδό της Βολιβίας, για να μην έχουμε καμια αμφιβολία :

                              


Μετάφραση : Είμαι υπέρ μιας Βολιβίας χωρίς σατανιστικές τελετουργίες των ιθαγενών, η πόλη δεν είναι για τους ίντιος, να πάνε να ζήσουν στα οροπέδια ή στη σαβάνα !!

Η Γουαϊδό της Βολιβίας



Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται
" Γεια σε όλους, αποφάσισα να γίνω ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας. Γιατί όχι?" (Από Pepe Escobar )

 

#Βολιβία. Η γερουσιαστής Jeanine Áñez του κόμματος Δημοκρατική Ενότητα, της δεξιάς αντιπολίτευσης, δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας, μιμούμενη τον πραξικοπηματία Γουαιδό της Βενεζουέλας αυτοαναγορεύτηκε πρόεδρος της χώρας.

Χθες βράδυ, αυτοαναγορεύτηκε πρόεδρος της Βολιβίας παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας, καθώς η Βουλή δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία λόγω της απουσίας των μελών του Σοσιαλιστική Κινήματος, τα οποία αποτελούν την πλειοψηφία, και τα οποία απουσίαζαν από την αίθουσα λόγω έλλειψης εγγυήσεων για την προσωπική τους ασφάλεια.

Με άλλα λόγια στην αίθουσα, υπήρχαν μόνο μέλη της Δεξιάς που όμως δεν έφταναν ώστε να υπάρχει απαρτία.

Η  Γερουσιαστής αυτοαναγορεύτηκε πρόεδρος με ελάχιστη παρουσία βουλευτών, όλοι της αντιπολίτευσης παραβιάζοντας τα άρθρα 161, 169 και 410 του Συντάγματος της χώρας.

Την Τρίτη (χθες) συγκλήθηκε μια έκτακτη συνεδρίαση και των δύο σωμάτων της Βουλής, αλλά οι εκπρόσωποι του Κινήματος για τον Σοσιαλισμό (MAS), που αποτελούν την πλειοψηφία, δεν συμμετείχαν γιατί δεν είχαν καμία εγγύηση για την προσωπική τους ασφάλεια τους , των μελών των οικογενειών τους και απειλούνται με αντίποινα.

Ετσι, το Κοινοβούλιο ανέστειλε τη συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας και
η Γερουσιαστής αυτοαναγορεύτηκε πρόεδρος χωρίς να γίνει καμία ψηφοφορία


Το 2014 η Jeanine Áñez  είχε εκλεγεί γερουσιαστής με το κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας με 91.895 ψήφους

"Αυτό σημαίνει, ότι από ένα σύνολο 5.171.428  ψηφισάντων έλαβε το 1,7 % των ψήφων" λέει ο δημοσιογράφος @lucio_garrigao

Η χώρα περνάει πολιτική κρίση μετά την αναγκαστική παραίτηση του προέδρου Eβo Μοράλες, του αντιπρόεδρου Αλβάρο Γκαρσία και των προέδρων Βουλής και Γερουσίας, λόγω του κύματος βίας που έχει εξαπολύσει η αντιπολίτευση εναντίον του αυτόχθονος και αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Το πραξικόπημα έγινε μετά την δημοσίευση μιας προκαταρκτικής έκθεση της Οργάνωση Αμερικανικών Κρατων σχετικά με υποτιθέμενες παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία της 20ης Οκτωβρίου, και την "σύσταση" των ενόπλων δυνάμεων στον Μοράλες να παραιτηθεί.

Η βία στη χώρα συνεχίζεται από ομάδες της αντιπολίτευσης ενώ στη Λα Παζ, χιλιάδες υποστηρικτές του Eβo Μοράλες έχουν κινητοποιηθεί κατά του πραξικοπήματος και των κύμα πράξεων  διακρίσεων και ρατσισμού που επικρατεί.